rakud29 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 witam koledzy mam taki problem . mialem ustawiony kat na -6 , poprawilem go na 0 ,teraz mam takie pytanie co sie zmienia jak przeztawie o tyle kat. ma to jakis wplyw na silnik bo mam problem z odpalem jak auto stoi w temp. -20 ta ponad 8 godzin
lukjar7 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 a blb nie ma przypadkiem dwoch walkow ?
rakud29 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 ma ale ponoc na jednym sie przestawia na ssacym[br]Dopisany: 12 Luty 2012, 23:20_________________________________________________wiec jak to jest na co ma wplyw zmiana kata o taka wartosc na plus
Musashi Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 przeciez otrzymales juz odpowiedzi na to pytanie
rakud29 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 tak pisales o skutkach ubocznych ale nie wiesz ze ja mialem zle a teraz mam dorze i pytam sie co moglo sie zmienic wiem ze silnik lzej odpala wieksze mam spalanie na fisie dla tego pytam
Musashi Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 przeciez dla prawidlowej pracy silnika wymagane sa odpowiednie fazy rozrzadu, czyli moment otwierania i zamykania zaworow. kat synchronizacji wlasnie pozwala sprawdzic prawidlowe ustawienie walka rozrzadu w stosunku do walu korbowego.
Rekomendowane odpowiedzi