Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z alarmem.Jak go rozbroić bo auto mi jest potrzebne na gwałt :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Prosze o zyczliwoś i zrozumienie jesli ten watek sie juz przewijal to wybaczcie ale grzebalem chwile na necie i doslownie nie trafilem na konkretna odpowiedz.

Moja historia jest dosc krotka. Auto kupilem dwa lata temu. Rok temu zaniemogl mi jeden pilot. Bylem u szpeca z tym i doradzil mi abym nie kabinowal z dorabianiem bo ciezko taki dostac a do tego sporo kosztuje. Zaproponowal abym poczekal az drugi padnie i wymienil centralke. No i dlugo czekac nie trzeba bylo. Dzis rano ide do auta lapie za pilot a tu nic. To samo co z wczesniejszym. Dioda ciagle swieci i na nic nie reaguje. No i pojawil sie problem jak tu alarm wylaczyc bo jak otworze kluczukiem to ciagle wyje.

Jest jakis szybki sposob rozbrojenia alarmu tak aby zamilkl na wieki ???

Z gory dzieki. Pozdrawiam

Opublikowano

otworzyć, po lewej stronie w bagażniku, za tapicerką jest syrenka-dwa kable odpinasz i nie wyje-potem wypinasz centralkę-jest z prawej strony,nie muszę dodawać, jakie kłopoty są, bez centralki alarmu i modułu komfortu :gwizdanie: ale doraźnie może być :wink4:

oczywiście zakładając, ze alarm ORI :cool1:

Opublikowano

Dzieki Panowie. Dzis schowalem autko do garazu i zabarlelm sie za poszukiwania. Kolego Domjenicki zasugerowalem sie twoimi uwagami na temat tego ze syrena powinna byc z tylu. W moim przypadku jest z przodu kolo akumulatora wiec wyszedlem z zalozenia ze tem alarm to jakas podrobka a nie orginal. Po kabelkach doszedlem ze caly sterownik od alarmu znajduje sie pod deska rozdzielcza zaraz za bezpiecznikami. Jest to jakis wynalazek Corado Spid-4e. Po odlaczeniu tego wszystko sie uspokilo. Cale szczescie ze to nie odciana zaplonu to przynajmnij autem mozna nadal jezdzic. Jeszcze raz dzieki a ja zabieram sie za poszukiwania takiego wynalazku. Jak znajde to moze uda mi sie podmienic centrale i nie bede musial nic przerabiac. Pozdro!!!!

Opublikowano

jeśli kiedys był alarm ori-na słupku, za fotelem kierowcy, powinien być wyłącznik czujników wewnętrznych-jeśli go nie ma-to nie było alarmu i ktoś to zamontował :wink4:

Opublikowano

Praktycznie wszystkie alarmy, ktore mozna dokupic, sa skonstruowane tak, ze jak sie wypnie centralke, to przekazniki odcinajace zamykaja obwod, czyli zachowuja sie, jakby alarm byl rozbrojony. Niestety, takie jest prawo, ktore tylko pomaga zlodzejom, ale nie tylko - koledze w tej sytuacji to pomoglo:)