Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL] Używane klocki do nowych tarcz hamulcowych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie w weekend montuje zestaw hantli S4 na przód. Mam nowe tarcze i zestaw klocków używanych które kupiłem w zestawie z zaciskami.

Czy mogę założyć te klocki do tych nowych tarcz, czy koniecznie muszą być nowe klocki, czy ewentualnie mogę zmienić klocki na nowe później :?:

Opublikowano

mozesz je zalozyc ale efekt moze byc rozny, lepiej bedzie przetrzec je papierem sciernym aby powieszchnia nie byla rowkowata bo porobia ci sie rowki na nowej tarczy i bedzie ci piszczec, jak przetrzesz to powinno byc ok

Opublikowano

Tak naprawdę zależy w jakim stanie są te używane klocki :cool1: ale jeśli miałbym nowe tarcze to założył bym również nowe klocki a używki zostawił bym na później :wink4:

Opublikowano

Zalozyc lepiej nowe a uzywane jesli malo zuzyte mozesz zalozyc jak nowe sie skoncza

Opublikowano

Jeżeli te klocki mają minimalne ślady zużycia możesz je założyć :blink:

Wszystkie podręczniki i zdrowy rozsądek zalecają zawsze po zmianie tarczy czy rozebraniu zacisku montaż nowych klocków.

Opublikowano

Zrobie foty tych klocków. Na nowe klocki bede musiał czekać do następnego weekendu a chciałem zakłądać w sobote bo mi sie klocki skończyły w ori hantlach :kwasny:

No to chyba poczekam :disgust:[br]Dopisany: 15 Luty 2012, 12:17_________________________________________________tak wyglądają klocki z zestawu hantli

150220121403.jpg

kloc.jpg

Zakładać????

CZy poczekać na nowe :?:

Opublikowano

zakładaj nowe :wink4: te sobie zostaw na później na wszelki wypadek i tyle :wink4:

Opublikowano

wyjscia masz dwa:

- zapodać nowe, stare zostawic na nastepną wymianę

- stare lekko przetrzec papierem i załozyc

Opublikowano

A takie klocki beda ok

ferodo fds 1929 ds2500 performance

czy to typowo wyczynowki i na jazde w miescie sie nie sprawdza :mysli: