_Gabriel_ Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam Serdecznie, Chcialbym zapytac w jaki sposob mozna dokonac diagnostyke wtryskiwaczy za pomoca VCDS dla w/w silnika? dzieki, Gabriel
przemik Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Statyczne - 001,007,013,014,020,072,073,074,075,076,077
_Gabriel_ Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 dzieki za odpowiedz, Tylko ktore to sa opcje w Adv Meas Blocks? - bo u mnie tylko w tych blokach moge mierzyc
przemik Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Wszystkie to zwykle Measuring Blocks... masz numery grup... zaloguj na nagrzanym silniku i po herbacie
_Gabriel_ Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 hm... pomalutku bo nie rozumiem... na poczatku myslalem, ze sa to opcje ZQC i dla kazdego cylindra sa 3 kalibracje, ktore pokazuja wartosci w mikrosekundach..., ale chyba sie mylilem? moge prosic o troszeczke obszerniejsze wskazowki, jak mam sobie je zdiagnozowac? bede zobowiazany
przemik Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 ZQC to są grupy od 072 do 077... reszta to grupy pomocnicze - związane z ukladem paliwowym - pokazują parametry mogące miec wplyw na prace wtryskiwaczy.
_Gabriel_ Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 zatem jak sie nazywa wskaznik, ktory mierzy rzeczywisty stan wtryskiwaczy? w poprzednich silnikach bylo to chyba prostsze do zbadania, albo ja nie potrafie sobie z tym poradzic
przemik Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Nie wiem co ma oznaczac "rzeczywisty stan wtryskiwaczy". Zeby go poznac trzeba: - zdiagnozowac je VCDS - jesli jest zle - wymontowac i dac do sprawdzenia w serisie Bosch który dysponuje odpowiednią aparaturą do diagnostyki tego typu wtrysków Pewnie Ci chodzi o "Zero quantity calibration". Wszystko juz w tym temacie zostało napisane.
_Gabriel_ Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 dzieki, sprobuje sie pomeczyc w wolnej chwili, moze w koncu dojde do tego jakie maja odchylenia tak, chodzilo o ZQC - jakie powinny być maksymalne odchylenia jesli wartosci sa podawane w Mikrosekundach (μs)? Mam jeszcze pytanko, jesli dla kazdego cylindra sa 1st, 2nd, 3rd kalibracje - jak to interpretowac? nalezy je sumowac? dzieki
przemik Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zrób logi... będzie rozmowa... sa przynajmniej dwa tematy w tym dziale o wtryskach piezo w 3.0 TDi.
Rekomendowane odpowiedzi