Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Piszczy/skrzypi przednie siedzenie pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

dawno się nie odzywałem bo niestety niemam dostępu do internetu ale mam ogromny problem, od pewnego czasu lekko poskrzypywało mi siedzenie pasażera z przodu, założyłem audio, i od tego czasu pod wpływem pewnych ciśnień chyba czy czegoś innego tak zaczeło mi skrzypieć to siedzenie że już niemoge z tym wytrzymać ;(

jak walne w siedzisko ręką to slychać skrzypienie i to konkretne, gdy tylko położe ręke ono zanika ale słychać wyrażnie że to sprężyny czy coś w tym stylu

czy można coś z tym zrobić? czy jak? u kierowcy nic, cichutko, a u pasażera to masakra:/

dzieki za wszelką pomoc, odczytam dopoiero jutro te posty więc serdecznie dziękuję raz jeszcze!

Opublikowano

Mi też skrzypiało .. wyregulowałem go troszę bardziej do góry i juz nie skrzypi :naughty:

Opublikowano

Wychodzi na to, że u wielu skrzypiało :wink4:

Radze Ci po prostu metodą "organoleptyczną" wybadać gdzie skrzypi, przesmarować i tyle... Ciężko jest stwierdzić na odległość co Ci popiskuje :naughty: U mnie na przydkład piszczała jakaś blaszka, która opiera się o ramę siedziska. Nie wiem do czego służy (nigdy nie wnikałem), ale popsikałem zniesławionym WD40 :gwizdanie: i spokój od dwóch lat.

Opublikowano

u mnie tez lekko skrzypi oparcie w miejscu tych sprezyn od pompowania siedzenia w czesci ledzwiowej we wczesniejszej a4 nie mialem pompowanych siedzen i bylo cichutko pewnie nie bylo tych sprzezyn, ale tez zamierzam to rozebrac i wypsykac WD40 :)

Opublikowano

Jeżeli masz zamiar coś rozbierać i smarować, to lepiej użyć innego mazidła, bo WD40 ma kiepskie właściwości smarne i może zadziałać tylko na krótką metę.

Opublikowano

Racja M@rcus WD40 nie jest najlepszym srodkiem cos sie dobierze w sklepie motoryzacyjnym :)

Opublikowano

czyli jest to siedzenie w pewien sposób rozbieralne, o skrzypieniu w audi słyszałem i coś z tym trzeba zrobić bo już mi psychika pada... :kox:

musze go wyciągnąć i zobaczyć co tam pod siedziskiem się kryje, dzieki za pewnego rodzaju pomoc :)

pozdro :audi:

Opublikowano

Stary może przestań wreszcie robić to w aucie na przednim siedzisq :polew:

wyciąg siedzisko i posłuchaj co tam iskrzy. Ja u siebie też tak miałem ale troszeczke poślizgu i wszystko :th: :notworthy: