Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Spalanie po czipie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez sensu takie pisanie. Pali pewnie tyle ile ma palić. Nie można porównywać spalania dwóch aut jeżeli nie prowadzi ich ta sama osoba w tych samych warunkach. Miasto miastu nie równe, jeden ma miasto w postaci kilkunasto kilometrowej prostej z 2 światłami a inny na 6 km stoi na 12 światłach, do tego korki itd.

Jeden jednorazowo po mieście pokonuje po 15-20 km inny 7 - i tylko to wystarczy żeby powstała różnica w spalaniu sięgająca nawet litra na 100 km. Jeden jedzie jak emeryt, inny często przyspiesza i hamuje i czynników może być milion...

Opublikowano
Bez sensu takie pisanie. Pali pewnie tyle ile ma palić. Nie można porównywać spalania dwóch aut jeżeli nie prowadzi ich ta sama osoba w tych samych warunkach. Miasto miastu nie równe, jeden ma miasto w postaci kilkunasto kilometrowej prostej z 2 światłami a inny na 6 km stoi na 12 światłach, do tego korki itd.

Jeden jednorazowo po mieście pokonuje po 15-20 km inny 7 - i tylko to wystarczy żeby powstała różnica w spalaniu sięgająca nawet litra na 100 km. Jeden jedzie jak emeryt, inny często przyspiesza i hamuje i czynników może być milion...

dokladnie o to chodzi,ale niektorzy nie umieja sobie tego wyobrazic i zastanawiaja sie czemu moj pali 0,5l wiecej

Opublikowano

Sprawdz synchronizację, u mnie po wymianie rozrządu silnik 1,9 BRB spalanie skoczyło do góry o około 2 litry (te same trasy ten sam styl jazdy) mechanik synchronizację ustawił na 0,0 po mojej reklamacji przestawił na -0,2 i spalanie wróciło do normy

Opublikowano

Mi po chipie przy spokojnej jeździe pali 1 litr mniej.

Opublikowano

Te wasze samochody chyba nie jeżdżą po mieście a są pchane że wam palą poniżej 7 litrów.

Opublikowano

Ja też nie wierze, że po mieście poniżej 7. Chyba ze mówimy o nocnej lub wczesno porannej jeżdzie wtedy zgodze się ze moze spalić bardzo mało 5,5-6 l, ruch mały, korków brak, światła często pulsacyjne, nie trzeba ciagle hamować i przyspieszac ale w normalnych godzinach nie da się zejść do sredniej 6 l.

Opublikowano
  • Autor

tak ma 130 koni. i na pewno nie zejde ponizej 7 litrow nawet na trasie max <130km/h> dlatego dziwi mnie jak ktos mowi o 6 litrach.

Opublikowano

mój AVF 5,5 trasa miasto 7,5-8,2 tankowanie po korek-dystans-po korek

Opublikowano

Ja jak bardzo dynamicznie jeżdżę po mieście to spokojnie 9,5 pokazuje FIS,a jak normalnie zmieniam biegi koło 2500 obrotów to pali koło 8 litrów.

Opublikowano

W trasie poniezej 7 powinieneś zejść a nawet poniżej 6.

tak ma 130 koni. i na pewno nie zejde ponizej 7 litrow nawet na trasie max <130km/h> dlatego dziwi mnie jak ktos mowi o 6 litrach.
Opublikowano

Jechałem ostatnio sam pustym autkiem Kraków-Lublin,nie spieszyłem się więc chciałem potestować spalanie,jadąc spokojnie 70-80km/h spalanie miałem 5,4 litra, ale nie wytrzymałem takiego karawanienia długo:)

Opublikowano
Jechałem ostatnio sam pustym autkiem Kraków-Lublin,nie spieszyłem się więc chciałem potestować spalanie,jadąc spokojnie 70-80km/h spalanie miałem 5,4 litra, ale nie wytrzymałem takiego karawanienia długo:)

identycznie jak u mnie w 2,5 tdi quattro - prędkość 70-80 na 5 biegu 5,5 max 6 litrów. Choć długo tak nie mogę, bić rekordów w jak najmniejszym spalaniu - kur..ca mnie bierze.