Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Lampka świateł awaryjnych nie gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Piszę ponieważ mam problem. Ostatnio odłączyłem akumulator. Gdy go podłączyłem spowrotem, od tamtego czasu gdy zakluczę samochód, lampka od świateł awaryjnych się nie wyłącza. Co pewien regularny czas ( około 20-30 sekund) tylko na sekundę zgaśnie i znów się świeci. Co to może oznaczać? Wymaga to podłączenia Vaga?

Pozdrawiam

Troudyl

Opublikowano

Było już opisywane na forum. Moduł komfortu nie przechodzi w stan uśpienia. Jak tak dalej będzie to będzie Ci rozładowywało AKU. Powodem może być uszkodzenie/zalanie MK lub zwarcie na kabelkach w gumowym peszlu pomiędzy karoserią a drzwiami. VAG podebnij i sprawdź błędy w MK.

Opublikowano
Powodem może być uszkodzenie/zalanie MK lub zwarcie na kabelkach w gumowym peszlu pomiędzy karoserią a drzwiami. VAG podebnij i sprawdź błędy w MK.
Co do zwarcia na kablach pomiędzy karoseria a drzwiami to jest duże prawdopodobieństwo, bo tam akurat spadła mi ta guma, i wiązka jest lekko odsłonięta. Co to jest MK ( moduł komfortu??) każda a4 ma ten moduł? bo szczerze pierwsze słysze by moja A4 była w niego wyposażona wysuszę tę wiązkę i założę tę gumę.

Dzięki za odpowiedź oraz info studziany

Pozdrawiam

Opublikowano

?Mam jeszcze takie pytanko. Czym takie zwarcie się może objawiać?(vag w komforcie błędów nie wykrył). Po tych dwóch ostatnich deszczach za każdym razem rozładowało mi akumulator tak że tylko dwie lampki się paliły (air bag i esp), może to być jedno z drugim powiązane?

Opublikowano

Przez tą zmianę forum nie wiem jaką masz a4 - b5 czy nowszą. MK to moduł komfortu i wystepuje on od B6 w górę. Rozładowywyanie spowodowane jest jakimś zwarcem:eusathink: Posprawdzaj te kabelki w peszlach i podnieś wykładzine pod fotelem kierownika i sprawdź czy mk nie pływa.

Opublikowano

mam b6. Dywanik w sensie całą podłogę, bo tego doczepianego dywanika nie mam? Co do kabelków tych peszkach to jak się dostać tam do nich? Wiem tylko, że na pewno raz mi gra lewy głośnik a raz nie ale jak się pod tą gume miedzy drzwiami a karoserią dostać to nie wiem. Możecie podpowiedzieć?

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie. Przed momentem zauważyłem, że w moim pakiecie oświetlenia nóg jest spalona jedna żarówka - może to być powód tej całej sytuacji?? wiem typowe nubowe pytanie, ale chcę wykluczyć wszystkie opcje. Jutro wymienię i zobaczę czy coś się "naprawi", aczkolwiek pytania wyżej są nadal aktualne. (MK - brak błędów - Polski Vag nic nie wykrył w MK).

Opublikowano

A więc przepatrzyłem wszystkie peszki, i wszystko w porządku, na podłodze znalazłem coś tylko pod siedzeniem kierowcy, to tam jest MK? czy gdzieś pod tapicerką go szukać? co jeszcze oznacza mrygająca lampka od awaryjnych świateł? Pozdrawiam

Opublikowano
A więc przepatrzyłem wszystkie peszki, i wszystko w porządku, na podłodze znalazłem coś tylko pod siedzeniem kierowcy, to tam jest MK? czy gdzieś pod tapicerką go szukać? co jeszcze oznacza mrygająca lampka od awaryjnych świateł? Pozdrawiam
Dokładnie tam się znajduje mk.
Opublikowano

Witam, te dwa błędy mi ciągle powracają, czy mogą być powodem tej sytuacji że akumulator ma pobór 0,7A i mryga lampka świateł awaryjnych po zamknięciu auta? Czy raczej to ma nie wiele wspólnego?

Address 08: Auto HVAC

Controller: 8E0 820 043

Component: A4 Klimaautomat 0711

Coding: 00000

2 Faults Found:

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 41-10 - Blocked or No Voltage – Intermittent

01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF 27-00 - Implausible Signal

Opublikowano

Witam. Ja u siebie rozwiązałem ten problem, i aż mi się nie chce dowierzać. U mnie mrugała ta lampka od świateł awaryjnych. Jedyne co zrobiłem, to rozebrałem drzwi kierowcy, i wypiąłem wszystkie wtyczki 3h tak wypięte sobie były ( w tym czasie miernikiem sprawdziłem wszystkie przewody czy mają przejście wszystko było ok) i spiąłem z powrotem, lampka mrugała nadal ale już z inną częstotliwością. Następnie wymieniłem żarówki spalone w pakiecie oświetlenia wnętrza (dokładnie tą pod nogami pasażera z prawej strony) i wróciło mi oświetlenie w bagażniku i znikło te mruganie lampki awaryjnej oraz pobór prądu na włączonym alarmie do 10 mA :) sprawa wydaje mi się być rozwiązana (mam nadzieję)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawe rzeczy piszesz:eusathink:Szczerze to nie wpadł bym na to. Oby się za chwilę jednak nie okazało, że to nie to...

Opublikowano

Do tej pory po deszczach i burzach jest spokój po wymianie tej żaróweczki, więc to było na 99% to:)

---------- Post dopisany 04-10-2012 at 00:52 ---------- Poprzedni post napisany 19-04-2012 at 14:58 ----------

po dość intensywnych deszczach problem wrócił.okazało się ze miałem w prawych tylnych drzwiach pęknięty gume od izolacjikabli miedzy słupkiem a drzwiami. pękniecie było na tyle małe, ze go nie było wiać na pierwszy rzut oka