Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tutaj masz jeszcze za 100$

Opublikowano

Cześć, posiadam kierownicę trójramienna oraz moduł 8E0953549Q (dokładałem parę miesięcy wcześniej tempomat), doczytałem że poducha z trójramiennej do trójramiennej MF podejdzie tylko trzeba zmienić kable czy dobrze rozumiem że muszę się zaopatrzyć w:

Okablowanie poduszki - 4F0 971 589 A
Taśma - 4E0953541 z końcówką A, B lub E

Opublikowano

Poducha ta sama,tak jak doczytałeś-okablowanie poduszki i taśma muszą być zmienione pod mf.

Opublikowano

Teraz pytanie, bo dziś widziałem jedna kierownicę w dłoni sprzedawca mówił ze na pewno z a6c6 a mi się zdaje ze z a3 bo "używał jej do jazdy po placu audi a3" dodatkowo miała oznaczenie 8P0, czy pod moją poduszkę podejdzie kierownica 8P0 czy tylko 8E? 

Opublikowano

Poducha raczej podejdzie, ale sprawdź wycięcia w kierownicy jeżeli jest z A3 8P, bo może Ci się nie odblokować taśma Airbag po jej założeniu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, w swojej b7 posiadam kierownice zwykłą bez multifunkcji 4 ramienną.

Mam możliwość kupna kierownicy z a6 c6 bez poduszki tez czteroramienną z multifunkcją(ta z roczników około 2005).
w tych tematach jestem blady, mógłby ktoś powiedzieć czy ta kierownica podejdzie bez problemu do mojej b7? Czy poduszka która posiadam w tej kierownicy w b7 będzie pasowała do b7? 
multifunkcja nie ma wpływy na kształt poduszki nie?

Nie zależy mi na tym żeby działa multifunkcja, bo mam radio nieoryginalne 1din.Chodzi tylko o to czy z c6 wejdzie do b7 i czy poduszka z mojej od b7 bez multi wejdzie do kiery od c6 z multi. Chce kupić przez internet wiec przymierzanie odpada, dlatego wole być pewny żeby nie strzelić gafy. 
Bede wdzięczny jak ktoś może mi wytłumaczyć. 
z góry dziękuje i życzę miłej niedzieli :)

5F8A5CA8-3E3F-40C7-BB63-1CE621F05E9D.jpeg

Opublikowano

Wygląda, że airbag będzie pasował:

A6

NEMIGAPARTS.COM

Parts catalogs. Spare parts catalog VAG ETKA Online. Audi. Audi A6/Avant. (2005 - 2008). individual parts. airbag unit for steering wheel..

A4

NEMIGAPARTS.COM

Parts catalogs. Spare parts catalog VAG ETKA Online. Audi. Audi A4/Avant. (2005 - 2008). airbag unit for steering wheel..

Opublikowano

Witam nie wiem czy w dobrym temacie piszę ale chciałbym zapytać do czego służą te dodatkowe przyciski na górnych ramionach kierownicy: 

KIEROWNICA-PODUSZKA-AUDI-A4-B6-MULTIFUNK
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 300 zł - KIEROWNICA PODUSZKA AUDI A4 B6 MULTIFUNKCJA...

Opublikowano

do zmiany biegów

Opublikowano
2 godziny temu, kqba napisał:

do zmiany biegów

Dzięki uprzejmie. Czyli szukać bez tych przycisków chyba że się ma skrzynię multitronik 

Opublikowano

Może być z tymi przyciskami, tylko nie będą oczywiście działać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

powiedzcie mi, do swojej b6 wrzucilem kiere z b7 z multifunkcja, aktualnie mam nie oryginalne radio ale chce wrzucic jakies ori, ktore radia ogarniaja multifunkcje? procz slynnego rns-e bo jest troche za drogie dla mnie. Z tego co sie orientuje to symphony II (takie mialem wczesniej nie podola obsluzyc multi)

Opublikowano
2 godziny temu, komzuald napisał:

powiedzcie mi, do swojej b6 wrzucilem kiere z b7 z multifunkcja, aktualnie mam nie oryginalne radio ale chce wrzucic jakies ori, ktore radia ogarniaja multifunkcje? procz slynnego rns-e bo jest troche za drogie dla mnie. Z tego co sie orientuje to symphony II (takie mialem wczesniej nie podola obsluzyc multi)

Musi być radio z b7 jeżeli ma działać w kierą mf b7,jeżeli chcesz to mam bsn 5.0 w ładnym stanie w cenie 1/4  rns-e.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Chcąc zaadaptować kierownicę z a4 b8 MF radio z a4 b7 czy musi być z b8 żeby działała multifunkcja?

Opublikowano

powiedzcie mi, bo zaraz jobla dostane. Jestem po swapie kiery od b7 z multi. Nie dzialala manetka tempomatu wiec odeslalem na wymiane, i teraz chlop mi przyslal o nr 4e0 953 521; a wiem ze powinna byc 8e0 953 521D. Czy ta ktora mi teraz przyslal podejdzie czy nie ma opcji?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam problem, a mianowicie mam kierownicę z a5 i taśmę 12pin 4e0953541A

.... i wtyczka od poduchy nie pasuje. Co robić? Wymieniać wiązke poduchy czy przyciąć w kostce dolne wypusty bo są szersze? 

I jak sprawa wygląda z pinami w tej kostce będzie się zgadzać jakbym przyciął te wypusty w żółtej kostce? 

Edytowane przez lasic89

Opublikowano

Przytnij wypustki i będzie pasować, piny się zgadzają 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy udało się komuś uruchomić multi z b7 w b6 z radiem rns-d ?

dodam ze przeczytałem cały wątek i kilka innych i nie znalazłem odpowiedzi 

Opublikowano
8 godzin temu, skipi233 napisał:

Czy udało się komuś uruchomić multi z b7 w b6 z radiem rns-d ?

dodam ze przeczytałem cały wątek i kilka innych i nie znalazłem odpowiedzi 

Ktoś już pytał wcześniej o to,z czego pamiętam tylko zmiana głośności działała.