Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odczyt z autoscana - niestety jestem trochę zielony - co dokładnie to oznacza ?

Opublikowano

witam, mam kiere multi z B7 w B6 mam tylko concerta i wszystko pieknie śmiga rolki obie działają więc to nie wina radia.

no to dziwne bo ja złukaszem siediząłem ze 2 godziny kodowania porobilismy a ta rolka nie działa :(

Opublikowano

Odczyt z autoscana - niestety jestem trochę zielony - co dokładnie to oznacza ?

as1g.th.jpg

as2w.th.jpg

I to co wypluje po autoscanie (okno z tekstem po prawej stronie - można zawartość zapisać do *txt.) w obu autach porównać zwracając uwagę na wersje sterowników/kontrolerów i szczegóły kodowania.

Opublikowano

witam, mam kiere multi z B7 w B6 mam tylko concerta i wszystko pieknie śmiga rolki obie działają więc to nie wina radia.

no to dziwne bo ja złukaszem siediząłem ze 2 godziny kodowania porobilismy a ta rolka nie działa :(

ja mówie jak było u mnie, moze mam nowszą wersje Concerta tego nie wiem zakodowaliśmy i chodzi według instrukcji zawartych w tym temacie, problem pojawiał sie z dołożeniem tempomatu ale i to zrobił fachowy gość który siedzi w tym termacie.[br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 23:17_________________________________________________dodam tylko ze mam kierownice 4 ramienną multi a nie sportową 3 ramienną moze to co innego

Opublikowano

a mam pytanie czy taka kierownica podejdzie do A4 b5 1997 rok? ale bez tych przycisków koła tylko czy da rade poduszke podpiąć?

Opublikowano

a to na kanie już jest? wieloklin jeszcze może dało by się przerobić jakaś przejściówka może

Opublikowano

wydaje mi sie ze kiedys widzialem b5 z kierownica od tts

Opublikowano

Panowie jesli mam u siebie w B6 kiere z multi to przy zmianie na kiere od B7/R8/TT jest konieczna wymiana taśmy i moduł pod manetkami??

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście. Mutlifunkcja z B6 ma się nijak do tej z B7.

Opublikowano

Mam kierownice z B8 s-line z multifunkcyjną jak to będzie pasowało do B7 co trzeba jeszcze wymienić.

Kierownica kompletna z poduszką plus wiązka kabli .

Opublikowano
  • Autor

Temat do sprawdzenia. Na razie nie znam nikogo kto by się tego podjął.

Widzę, że jesteś z wawy. Podjedź na spota. Może ktoś Ci pomoże.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie help! :)

Kupiłem manetki z modułem, taśmą z B7 i do tego kierę z multifunkcją. Po podłączeniu wszystkiego manetki nie działają, w liczniku pojawia się błąd braku komunikacji z modułem kierownicy. Nie można się też połączyć Vagiem (3.11, 4.09) z modułem kierownicy.

Przebrnąłem przez ten temat i nie widzę podobnego problemu. Jak sądzę, bez żadnego kodowania po podłączeniu wszystkiego powinny chociaż chodzić kierunkowskazy po przekręceniu stacyjki, a u mnie nic się nie dzieje ?

Wszystko było rozmontowywane i montowane przy odłączonym aku, więc wykluczam jakiekolwiek zwarcia itp. Mam B6 z początku produkcji, nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie jeśli chodzi o okablowanie tej wtyki, co wchodzi do modułu kierownicy ?

Oczywiście po włożeniu starych gratów wszystko śmiga jak wcześniej.

Ewidentnie padnięty moduł czy też coś innego jeszcze może być ?

Opublikowano

Mam kierownice z B8 s-line z multifunkcyjną jak to będzie pasowało do B7 co trzeba jeszcze wymienić.

Kierownica kompletna z poduszką plus wiązka kabli

Pasuje bez problemów, znajomy zakłada kiery 09r do starszych furek.

graty zostaja bez zmian jedynie w kostkach nieraz trzeba piny pozamieniać..

Opublikowano

Panowie szybka odpowiedz mi potrzebna.

Czy okablowanie poduszki moze byc z nr 8JO 971 589 B.

Dostalem razem z poduszka takie okablowanie.

Mam kupowac takie jak Malik podal czy to podejdzi??

Opublikowano

kabel jest dobry tylko kostka ci nie podejdzie do tasmy.Musisz kupic taki kabelek jak malik podal i zmienic kostke

Opublikowano

Malik napisal:

Aby przyciski kierownicy zaczęły działać musisz przenieść następujące kabelki:

- brązowy z pinu 7 do 1

- żółty z pinu 8 do 2

- czerwony z pinu 10 do 8

NIe moge wyjac tych pinów z kostki.

Oczywiscie purpurowe zabezpieczenie wymontowalem.

Czy jest do tego jakies narzedzie czy pioprostu te kable tak mocno tam siedza??

Opublikowano

mialem to samo,za cholere nie moglem ich wyciagnac.Porostu obcielem je i polutowalem z nowymi

Opublikowano

mialem to samo,za cholere nie moglem ich wyciagnac.Porostu obcielem je i polutowalem z nowymi

Troche dziwny temat. Malik nic nie pisal o lutowaniu. Pewnie by o tym wspomnial.

Drugi temat to to,ze okablowanie poduszki ladnie wchodzi do tasmy wiec chyba nie bede wpinal nowej wiazki kabli do poduchy.

Tymbardziej, ze kable w wiazce zakupionej w ASO sa jednego koloru. A w starej sa kolorowe dokladnie takie jak malik opisywal u siebie...

Opublikowano

:hi:

panowie sprzedawca nie wiedzial za bardzo co ma i przyslal mi kiere od a3 :confused4:

nr na nalepce 8P0 419 091 BL TNA, na kierownicy jest wybite 4F0 124 A

kiera trojramienna

podejdzie do mojej b6 ? modul mam q z tasma

jesli tak to jaka poducha do niej (8E0 moze byc?) i czy potrzebuje czegos wiecej ?? :mysli:

Opublikowano

Juz doszlem co i jak.

Kiera dziala idealnie :>