Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jaki jest koszt takiego modułu i taśmy , rozumiem że później trzeba będzie to zakodować , czy radio concert będzie można nią sterować?

Opublikowano

Koszty sa rózne w zaleznosci za ile kupisz :) 200-300 PLN

Oczywiscie na koniec trzeba wszystko zakodować .

Opublikowano

A jakie te moduły i taśmy? Pytam o taki co by ogarnął grzanie kierownicy bo widziałem że w A8 D3 po lifcie były kiery grzane 3 ramienne czego do tej pory nigdzie nie było i trochę się zastanawiam nad przesiadką :D

Opublikowano

Czyli mój moduł z B6 który obsługuje grzanie i taśma podejdą pod kierownicę z A8 D3 poliftową? Dobrze rozumiem? :D

Opublikowano

tu bedziesz miał problem z okablowaniem i poduszką

Opublikowano

trzeba by jakieś przejściówki zmontować od taśmy do multi i poduszki?

Opublikowano

Moja kierownica nie jest podgrzewana czyli wystarczy moduł z końcówką Q? A taśma jaka powinna być?

Opublikowano

Moja kierownica nie jest podgrzewana czyli wystarczy moduł z końcówką Q? A taśma jaka powinna być?

moduł z końcówką R

Opublikowano

moduł z końcówką R
Wlasnie jak nie jest podgrzewana wystarczy Q.

R jest pod grzana kiere...

Opublikowano

sory źle przeczytałem na tel... :facepalm: Q wystarczy i tasma A

Opublikowano

Więc biorę się za poszukiwanie gratów a czy do Concerta II musi być jakiś dodatkowy kabel żeby nim sterować bo oryginalnie nie było fabrycznego radia i jak włożyłem koncerta to musiałem podpiąć Cany do licznika żeby działało wszystko poprawnie, czy to wystarczy do sterowania MF

Opublikowano

Z kierownicy b7 będziesz miał sterowanie tylko głośnością w concert 2

Opublikowano

:( to znaczy że piosenek nie będę mógł przełączać? To teraz pytanie czy jest sens montaż kiery MF do b6. Co ewentualnie będzie można jeszcze podłączyć do sterowania?

Opublikowano

qrka, nie mam pewnosci ale chyba bedziesz mogl przelaczac piosenki, bynajmniej ja w chorusie ze zmieniarka moglem... a chorus to wiadomo gorsze radio...

ajjj teraz doczytalem ze nie ori radio, to juz nie wiem sam...

Opublikowano

No radio nie było oryginalnie ale założyłem orginał i podpiołem Cany

Opublikowano

To chyba było tak że musisz mieć concerta po 2004 roku z B7 i działają oba sterowania

Opublikowano (edytowane)

Zgadza sie z concertem z b7 działa w pełni kierownica zas z concertem z b6 działa tylko głośność :)

Edytowane przez mycha1236
Opublikowano

A czy gdzieś na radiu będzie napisane z którego roku jest bo to było zakładane nie dawno i nie wiem z którego modelu audi.