Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Przegrzewający się silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Ostatnio podczas jazdy silnik złapał mi temp. 110*C

Wszystko zaczęło się gotować, bulgotać, syczeć. W zbiorniczku jest ciecz ale niestety chyba coś się stało bo teraz jak jadę to znowu szybko łapie tą temperaturę po 3, 4 min mam 110*C a gaz jeszcze nie się nie włączył. z nawiewów wieje zimnym co może być nie tak ?

Opublikowano

Całkiem prawdopodobne, że padła Ci uszczelka pod głowicą, na to wskazują opisane przez Ciebie objawy.

Opublikowano

Termostat.

Opublikowano

Witam, miałem podobny przypadek. Robi Ci sie ciśnienie w układzie chłodzenia do tego??? U mnie była to zatkana nagrzewnica. Mam sposob na jej czyszczenie bez jej demontażu wiec jesli okaze sie to o czym pisze daj znac...

Opublikowano

najpierw sprawdź pompe wody

Opublikowano

Najbardziej wygląda to na padniętą pompę układu chłodzenia ( może wiesz czy była wymieniana i jaki ma zrobiony przebieg ?)

Opublikowano

jak ktos pisze ze termostat to nic tylko wysmiac.Brak obiegu przez zepsuta pompe wody.

Opublikowano
  • Autor

Może to faktycznie ta pompa wody bo silnik wydaje dziwny dźwięk tzn tak jak by coś jęczało.

Opublikowano

U mnie to byla pompa wody:(przy okazji wymienilem od razu rozrzad:)

Opublikowano

Wiecie co moze macie jednak racje z ta ,,waser pomp,, u mnie poza tym ze miałem zatkana nagrzewnice to jeszcze pompa byla walnieta.

Opublikowano

ściągnij wąż przy nagrzewnicy i zobacz czy pompuje

Opublikowano

Wyciągasz termostat, po jego wyjęciu możesz organoleptycznie sprawdzić wirnik pompy. Jeśli pompa będzie ok to najlepiej wymienić termostat, porządnie odpowietrzyć i sprawdzić co się będzie działo. Jeśli to nie pomoże to dopiero szukałbym przyczyn gdzie indziej.

Opublikowano

Jabym obstawiał na pompe wody . Nie wiem czy w tym silniku jest ona połączona pasem z wałkiem rozrządu , jak nie to całkiem mozliwe , że ktos jej po prostu nie wymieniał . Mozesz zacząc od paska i rolki na pompie wody.

Opublikowano

U kumpeli jakiś czas temu wirnik pompy rozpadł się na dwie części. W takim przypadku bez wyjęcia termostatu nic się nie sprawdzi.