GreGoriO Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 ja już zmieniłem na letnie bo szkoda mi prawie nowych zimówek. ciekawe co powiesz (oby) po lekkiej stłuczce...... ja zmieniłem kiedyś w sceniku dokładnie 19go marca....założyłem nowe alusy i........20go mialem auto skasowane....wpadłem w poślizg o 19.00 przy temp. powietrza 7 st. a że to było z górki i na drodze expresowej to niestety prędkośc też była wieksza, 120 km/h.... dachowanie....i koniec żywota i auta i nowiutkich felg.....ech.... teraz wiem, że wolę kupić nowe gumy niż chodzić piechotą.... z obserwacji pogody uważam że optymalna data do zmiany to przełom kwietnia maja....
skrab Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 ja już zmieniłem na letnie bo szkoda mi prawie nowych zimówek. ciekawe co powiesz (oby) po lekkiej stłuczce...... ja zmieniłem kiedyś w sceniku dokładnie 19go marca....założyłem nowe alusy i........20go mialem auto skasowane....wpadłem w poślizg o 19.00 przy temp. powietrza 7 st. a że to było z górki i na drodze expresowej to niestety prędkośc też była wieksza, 120 km/h.... dachowanie....i koniec żywota i auta i nowiutkich felg.....ech.... teraz wiem, że wolę kupić nowe gumy niż chodzić piechotą.... z obserwacji pogody uważam że optymalna data do zmiany to przełom kwietnia maja.... Po prostu za szybko jeździsz
ryba85 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 u nas w sadeckim juz chłopaki powoli zmieniaja.ale ja poczekam jeszcze bo jak by spadlo chc troszke sniegu to nie dojade do dziewczyny.
GreGoriO Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 w stosunku do warunków pogodowych...... zapewne tak ale wtedy jeszcze tego nie doceniłem. wydaje mi się że opony mogły by mnie uratować, czy tak by było... nie wiem ale nie mam zamiaru ponownie próbować. dlatego od tego momentu nie szkoda mi zimówek....
armando Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 przeciez jeszcze za wczesnie, w nocy na minusue a w dzien niewiele ponad 5 st
Cris Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 ja jeszcze czekam temperatura w nocy jeszcze dziś była na -11.w kwietniu zmienię
ryba85 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 ty cris nie zmieniaj dopuki ja ich nie sprawdze.
Cris Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 ty cris nie zmieniaj dopuki ja ich nie sprawdze. spoko.jest czas ja nie jestem w gorącej wodzie kąpany i nie zmienię przed kwietniem.taki optymalny czas na zmianę to 10-20 Kwietnia.
ryba85 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 oby juz sie ciepło zrobiło.ja moze bede kupowal na nastepna zime nowe opony.te moze by jeszcze komus sprzedał????
tomasz_gti Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 niema co wymieniać w marcu bo noce i poranki jeszcze na minusie. początkiem kwietnia będzie juz lepsza temperatura
agentsmith Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Ja tam zmieniłem na letnie równy tydzień temu W Szczecinie całkiem ciepło w dzień, a w nocy rzadko jeżdżę ostatnio. Poza tym szkoda tych zimówek.. A co do śniegu to prawie codziennie słyszę od kogoś, że od jutra śnieg ma padać.. Póki co się na to nie zanosi
Cris Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Ja tam zmieniłem na letnie równy tydzień temu W Szczecinie całkiem ciepło w dzień, a w nocy rzadko jeżdżę ostatnio. Poza tym szkoda tych zimówek.. A co do śniegu to prawie codziennie słyszę od kogoś, że od jutra śnieg ma padać.. Póki co się na to nie zanosi u was na północy. a na południu hmmm jeszcze w górach śnieg leży.
ryba85 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 no zeby sie kolega nie zdziwił tak jak kolega co pisał troszke wyzej.
GreGoriO Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 polecam poprzednie wątki....poprzednie lata mówią za siebie.... 08-03-2009, 21:14 #52Kowi87 Odp: [ALL] Kiedy zmieniacie na letnie opony ? No u mnie dzisiaj to zima pełną gębą można spokojnie sie ślizgać dobrze że sie nie napaliłem na letnie laczki jeszcze bo dzisiaj nie dało by rady jeżdzić :gwizdanie: ale to juz chyba ostatni podryg zimy :gwizdanie: A u mnie śniegiem posypało przez noc teraz snieg z deszczem pada jakaś apokalipsa :gwizdanie:jeszcze wczoraj pogode ogladałem to powiedziała babka że do końca marca takie akcje 26-03-2009, 22:27 #73Kowi87 Odp: [ALL] Kiedy zmieniacie na letnie opony ? Ja zmieniłem w sobote, a środe nie jeżdziłem paraliz kompletny był dzsiiaj no nawet nawet ale w nocy jeszcze źle od tej soboty ma juzbyć wiosna 18-03-2011, 22:51 #236.Pablo. Odp: [ALL] Kiedy zmieniacie na letnie opony ? Dzisiaj była akcja zima lewarek i zmiana opon z powrotem na zimowe śniegu napadało tyle że na letnich jak wracałem to było zero trakcji, hamowanie i przyśpieszanie tragedia. Lans lansem ale bezpieczeństwo i trakcja to podstawa lans może poczekać http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?54916-ALL-Kiedy-zmieniacie-na-letnie-opony/page10&highlight=zmiana+opon
Rekomendowane odpowiedzi