Opublikowano 9 Marca 201214 l dobry wybor:thumbup1: ale zebys sie nie zdziwil jak stracisz cala przyjemnosc z jazdy
Opublikowano 9 Marca 201214 l wejdz se na w moja a4 ja mialem 18 przy zawiasie -35 to se zobacz jak to wygladalotrzec ci nic nie bedzie a przeklamania na liczniku nie bedziesz mial zadnego bo jest to zaminnik do fabrycznego rozmiaru Kolego 225/40/18 to jest zamiennik oryginału, a kolega przemo2.4 ma 225/45/18, więc będzie przekłamanie. moj blad masz 100% racji
Opublikowano 9 Marca 201214 l ja mam na 8.5 calowych felgach opony 225/40/17 i nic nie ociera ani z tyłu ani z przodu...tyle ze mam 17stki a no i w quattro...ustawiłem opony 1cm nad nadkolem i jest idealnie ..przy 5ciu osobach tez...
Opublikowano 9 Marca 201214 l Kuzwa juz sam niewiem jedni mowia ze ok drudzy ze troche lipa...wiec pytam czy ma ktos z was takiego rozmiaru felgi z et30 w b5 i na jakich jezdzi oponkach?
Opublikowano 9 Marca 201214 l et30 i duża gleba równa się D U P A zrozum przerobiłem kilkanaście kompletów felg
Opublikowano 9 Marca 201214 l kupiłem alu 8,5Jx18 ET30sugerowałem sie radami kolegow na forum ktoyz mowili ze podejda .....dodam ze w planach jest gwint powodzenia z przodem:whistling:
Opublikowano 9 Marca 201214 l no ok. ale co oznacza duza ,to jak mam sobie z tym poradzic jakie najlepiej kupic opony? gleba duza? -30 i juz bedzie problem?
Opublikowano 10 Marca 201214 l et30 i duża gleba równa się D U P A zrozum przerobiłem kilkanaście kompletów felg I do tego 8,5J...
Opublikowano 10 Marca 201214 l widzisz kolego masz prawie taki sam rozmiar jak ja oprucz et i nic nie obciera ?? a opone szerokosci 235!!!! wiec juz nie czaje umnie bedzie lipa a u ciebie jest dobrze.
Opublikowano 11 Marca 201214 l Widzisz i to jest dziwne jednym 235/40/18 8.5J et32 nie obciera a u mnie 225/40/18 8J et35 przy przy skrecie na dolku potrafi wyciagnac blotnik . Najlepiej gdybys mial mozliwosc pozyczenie od kogos roznych opon i sprawdzenia tego ,najlepiej znajomego w zakladzie wulkanizacyjnym sprubowac 205,215,225 i w tedy bedziesz wiedzial co kupic
Opublikowano 11 Marca 201214 l wiem juz myslalem o tym ze bylby to najlepszy sposob ale nie znam nikogo takiego,jeszcze mogłbym podjechac do pierwszego lepszego zakladu ktory ma na stanie takie opony i zagadac a noz byli by na tyle laskawi
Opublikowano 11 Marca 201214 l przemowisz koledze do kieszeni i sie da zalatwic , teraz to klijent jest panem i wybiera zaklad . A jeszcze jak koles bedzie mial fajne gumki to powiesz ze je kupisz i napewno sie zgodzi
Opublikowano 11 Marca 201214 l sie zobaczy ale juz dostalem siwych wlosow od tego myslenia.....jak kolega wyzej napisal,ma szerokie kapcie i et 32 i u niego abla rece opadaja
Opublikowano 11 Marca 201214 l spoko a kolega aju jak sie okaze ze bedzie lipa to za oponki kase mi zwroci sie rozumie. nie sztuka kupic i nie bedzie pasowało lepiej dgadac wszystko i pozniej nie miec zalu ze sie nie dowiedzialem wszystkiego i zapewne czytales wyzej jak kolega pisal ze akurat u niego z innym et ale opona szersza wszysko spaowalo
Opublikowano 11 Marca 201214 l Witam! Zamieszczam kilka zdjęć z przymiarki 18" w B5 Q. Przymierzałem tylko z tyłu, może po niedzieli sprawdzę jeszcze przód. Parametry koła: felga - 18", szerokośc 8", ET 30; opona - 235/40/18. 1. Odległość opony od zwrotnicy widać na lusterku, w rzeczywistości udało mi się wcisnąć palec wskazujący (właściwie to tylko sam opuszek palca) czyli odległość wynosi jakieś 12 mm: 2. Ogólnie jak wyglądało na samochodzie. Na seryjnym zawieszeniu wyglądało komicznie. Pewnie jak bym trochę pojeździł to delikatnie by obsiadło bo było świeżo po opuszczeniu z lewarka: 3. Na tym zdjęciu widać, jak koło wystaje za obrys błotnika: 4. Ostatnie zdjęcie zrobione z góry - widać wyraźnie, że przy tych parametrach koła wystaje ono za błotnik, przy niższym zawiasie i większym obciążeniu nie da się jechać: Dla tego jak ktoś pisze, że mam u siebie 235/40r18 felgi 8/5 et32 zawias -35 nic nie obciera. to albo nie wie jakie ma parametry felgi albo powyciągane nadkola na zewnątrz. Chyba że osadzenie tylnego koła w Q i ośce jest zupełnie inne w co wątpię (wymiary katalogowe producenta są takie same dla obu wersji) - http://www.audiklub.org/photo/wymiary/wymiar_6.727.jpg