Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alternatywa dla katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolege SARDO. Ja u siebie zamontowałem taki tłumik wzamian za katalizator i jestem bardzo zadowolony. Auto dużo ciszej pracuje, a nawet jak gdyby lepiej wkręcało sie na obroty. Osobiście polecam cos takiego.

Opublikowano

a nawet jak gdyby lepiej wkręcało sie na obroty. Osobiście polecam cos takiego.

a nawet jak gdyby :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Opublikowano

Panowie a czy silniki AJL mają jedna sondę czy dwie? I czy jak wstawiamy rurę przelotową to sondy dajecie normalnie w otwory w niej wywiercone?

AJL ma tylko jedną sondę regulacyjna, nie ma sondy diagnostycznej

jak masz zarżniety kat to nie ma sensu wrzucać rury, niepotrzebne koszty

najlepiej go przebić i wysypać, było juz na forum

jeżeli masz zdrowy kat i chcesz sie go pozbyć to musisz do rury dospawać nakrętkę z gwintem pod sonde

tak jak to wygląda w katalizatorze

Opublikowano

a w mojej B5 1,8 jakbym wyciął kat to to polepszy się moc.. bo na gazie ma 20 tys. przejechane a przebieg auta 100tys. nie szkoda kata z takim małym przebiegiem??

Opublikowano

Nie wiem, co Ci się polepszy. Skąd wziąłeś taką informację? :mysli: Jeśli auto w krótkim czasie nie stało się ociężałym mułem, to nic nie osiągniesz.

Pomijam ten "mały" przebieg w 14-sto letnim aucie... Każdy widzi to co chce zobaczyć.

Opublikowano

ja nie pomijam tego malutkiego przebiegu :kox:

jeżeli trzymales auto w garażu przez 5 lat, to zapewne jakaś mysz ugrzęzła w wydechu :polew:

Opublikowano

Miałem na myśli kręcenie licznika... :kwasny:

Opublikowano

to ze ktos ma maly pprzebieg nie znaczy ze byl krecony ja terz kupilem auto kture mialo tylko 130tys,i wiem ze to byl prawiwy przebieg bo mam papiery z serwisu i co rok podany jest przebieg jaki mialo auto....

Opublikowano

ojej jakie oburzenie...ja tylko chcialem zażartować żeby weselej na forum było:) :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja wstawiłem zamiast kata strumienice i auto lepiej sie wkreca na obroty, orzylo po prostu. Zauwarzyłem, że minimalnie troche więcej pali- czy u was też tak jest? :good:

Opublikowano

A ja wstawiłem zamiast kata strumienice i auto lepiej sie wkreca na obroty, orzylo po prostu. Zauwarzyłem, że minimalnie troche więcej pali- czy u was też tak jest? :good:

wiecej ciśniesz, wiecej pali

normalne

Opublikowano

temat odnosi sie do silnika 1.8T AEB !!

Opublikowano

gdzie można znaleść (kupić) rurę która idzie w miejsce kata w AEB ????????

Opublikowano

Nie chce się szukać na tym dziadoskim forum? :decayed:

Sam wyrezaj, będzie 5 razy taniej i 3 razy szybciej :good:.

Nie dowiesz się jak jest u nas, bo użytkownicy tego forum nie używają shitu pt strumienica :thumbdown:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pytam sie gdzie mozna ja kupić bo potrzebuje na wzór

spokojnie moge je robić z nierdzewki w warsztacie 3-4 szt dziennie

jak bede miał wzór to gotowiec podejdzie plug & play

a widze ze zainteresowanie jest ogromne :> :> :> :>

Opublikowano

Było na forum... :szukaj:

Opublikowano

a ja mam pytanie ,dotyczace tlumikow,czy wyjecie wszystkiego z tlumikow i pozostawienie obudowy,zmieni dzwiek wydechu?czy to juz jest kwestia innej budiowy tlumikow?

Opublikowano

Zmieni, będzie ryk. :thumbdown:

Przerabiałem to, wybebeszyłem kiedyś środkowy od eSy - szybciutko wróciłem do ori. Zajrzyj z góry do jakiegoś tłumika, zobaczysz, że to nie jest prosta rura owinięta watą.

Opublikowano

bardzo glosno?

Opublikowano

Jeśli wy***iesz tylko środkowy, to znośnie. Ale to nie jest jakiś przyjemny bas, nic co byś chciał. Gra nie warta świeczki. :thumbdown:

Jeśli zależy Ci na przyjemnym gangu, to zainwestuj w końcowy jakiejś renomowanej firmy. Jak chcesz przyrostu, to przeloty.

Idę spać.