Skocz do zawartości
IGNOROWANY

alusy 8,5Jx18 ET30 + gwint jak zaradzic by przypasowały do b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Mam taki maly dylemat sugerujac sie roznymi watkami na forum kupilem w dobrej cenie alusy Tomason roz. 8,5Jx18 ET30

I tu zaczyna sie mały-duzy problem czy wogole jest sens i jaka opone kupic tak by moc bezpiecznie sie poruszac po drodze.

Dodam ze chciałbym sobi ekupic zawieszenie gwintowane i jezdzic tak na glebie do -30 ,wiecie auto słuzy mi do przemieszczania sie co dzien do pracy wiec nie moge przesadzac.

Jesli mogly ktos mi doradzic,moze przerabiał ju taki temat w swojej b5-ce.

Opublikowano

na -30 to kit by chyba dal rade

http://www.tyrestretch.com/ tu sobie obczaj naciag oponki

225 bedziesz mial o 4 mm szersza od felgi a raczej trzeba naciag zrobic takze pewnie 215 by pasowalo szukac

no i et masz o 5 mm wysuniete takze trzeba to jakos naciagnac

czyli przy 215 milimetr pod nadkolem moze i 205 trzeba by szukac

Opublikowano

No ogladnołem sobie tronke i 205 na feldze widac naciagniete ale zle nie wyglada,bynajmniej na foto.

Ale powiedz czy masz pewnosc ze to 205 plus -30 przy tej feldze bedzie juz dobrze?

Opublikowano

jak nie założysz to nie będziesz miał pewności nigdy, kupiłeś złe ET musisz z tym żyć :hi:

Opublikowano

no ok ale czy znaczy sie ze nie mozna jakos tego obejsc?

bo jesli nic z tym nie zrobie to odrazu sprobuje sprzedac alusy.

Opublikowano

Ja bym zakładał opony, robił glebę, jak będzie obcierać, podetniesz błotniki od wewnątrz.

Opublikowano

ok. a jeszcze tylko powiedz jakiej szerokosci oponki?

Opublikowano

najwęższa jaką uda Ci się kupić

Opublikowano

215 moze byc. bo 225 to zapomniec moge

Opublikowano

kolego junior_tdi dzieki za rade napewno sie odniose,ale powiedz mi czy ty rownierz masz 8,5j z et 30 w swojej b5..

---------- Post added at 20:42 ---------- Previous post was at 20:40 ----------

dodam ze u Ciebie to ladnie wyglada

Opublikowano

mercedesy nie miały Et30

Opublikowano

Nie wiem moze tak ma byc, ale ja to bym min zakladal 225 bo 215 to mi sie wydaje ze jest za bardzo naciagnieta , byle podjazd pod kraweznik i felgi porysowane . Nie wiem moze mi sie inny styl podoba ja najchetniej zapodal bym do siebie 235 ale bedzie obcierac o blotnik

Opublikowano

wlsnie chodzi oto zeby nic nie ocieralo jak pisze kolega wyzej 225 odpada czyli jeszcze 215 wchodzi w gre

Opublikowano

nie nie odpada dystansik i kolo juz calkiem poza nadkole wyjdzie...niestety juz alu kupca szukaja. dalem w dziale sprzedam a noz ktos chetny sie znajdzie.

Opublikowano

no rzeczywiscie za szeroko :whistling: u siebie miałem felge 17 et 45 do tego dystans 25mm i oponka 235 wyglądało super opona była na rowno z nadkolem, ale przy moim zawiasie 1BE na dołkach ostro tarło :kwasny:

Opublikowano
nie nie odpada dystansik i kolo juz calkiem poza nadkole wyjdzie...niestety juz alu kupca szukaja. dalem w dziale sprzedam a noz ktos chetny sie znajdzie.

no fakt, z dystansem, po opuszczeniu koło jeszcze bardziej by wyszło :decayed: