AndrzejAj3 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Opublikowano 18 Marca 2012 dzięki Seba - tak jak rozmawialiśmy, chyba będę kombinował z kierownicą teraz no jak wrócę w weekend do domu to najpierw wypielęgnuję je i wrzucę fotki
Syllwek Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 Co do skóry to możesz spróbować zestawami renoskór czy jakoś tak to się nazywa tam jest wypełniacz i farba.
AndrzejAj3 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Opublikowano 18 Marca 2012 tak a to muszę całą tapicerkę malować, czy tylko miejsca przetarte ? jak całą to ile mniej więcej jest mi potrzebne tego środka renoskór ?
Syllwek Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 Tu masz przykład renowacji,można bezproblemowo tylko boczek.
AndrzejAj3 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Opublikowano 18 Marca 2012 dzięki...to muszę kupić jeszcze tą płynną skórę...zobaczymy co z tego wyjdzie
Syllwek Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 Poszukaj sobie jeszcze opinii o tej metodzie,żeby lipy nie było.Może ktoś z forum to stosował?
AndrzejAj3 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Opublikowano 25 Marca 2012 No i tak jak obiecałem wrzucam nowe foty... Setup letni z 18": Zamontowałem z przodu też lampki ori (jeszcze muszę usunąć pozostałości po diodach):
seba1-2 Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 no powiem ci że zaczyna pomału to auto wyglądać, teraz wypadało by zawieszenie obniżyć pod te 18":wink:
cacek89 Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 wywalasz te spojler z klapy? czy ci sie to podoba? zmieniales pompe wspomagania, bo nie wiem czy dobrze doczytalem na poczatku... jakie miales objawy jej rozdupczenia? moja jak by lekko zaczynala pojekiwac, ah te oponki 225/45/17 daja o sobie znac ale mysle ze zmiana plynu na zalecany mineralny zielony pomoze jak bylo u ciebie?
AndrzejAj3 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 no powiem ci że zaczyna pomału to auto wyglądać, teraz wypadało by zawieszenie obniżyć pod te 18":wink: dziękuję heh myślałem, że gorzej będzie się jeździć na tych felgach ale nie jest źle cacek89 no u mnie właśnie pojękiwała ale okazało się że ten dolny przewód był nie szczelny i przez to mi się pompa zatarła, a teraz objaw powrócił ale płyn w normie, tzn pełny stan więc nie ma nieszczelności, może faktycznie to ten płyn, muszę to sprawdzić, bo teraz jest tak że czasami jęczy jak głupia a czasami ok, może faktycznie ten płyn ..co do spojlera to najchętniej bym go zdemontował ale dziury zostaną na klapie a nie chce szpachlować i malować klapy ;/ PS: A orientujecie się może, ile mogą być warte moje felgi + te opony (YOKOHAMA 245/40 R18 93Y) ??
cacek89 Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 no u mnie właśnie pojękiwała ale okazało się że ten dolny przewód był nie szczelny i przez to mi się pompa zatarła, a teraz objaw powrócił ale płyn w normie, tzn pełny stan więc nie ma nieszczelności, może faktycznie to ten płyn, muszę to sprawdzić, bo teraz jest tak że czasami jęczy jak głupia a czasami ok, może faktycznie ten płyn pewnie jak pojezdzis troche np po miescie i poparkujesz krecac kierownica dluzej pojekuje ci ta pompa? ja tak wlasnie mam jakim plynem masz zalany teraz uklad? pompe zakupiles uzywke czy nowa? jakie koszta?
AndrzejAj3 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 no dokładnie tak mam jak piszesz... chyba czerwonym płynem mam zalane...później sprawdzę...pompę za 50zł na szrocie kupiłem...
cacek89 Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 zamierzasz go wymieniac jesli jest zalany czerwony? sprawdz potem i daj znac, jak cos opisz czy cos pomorze
AndrzejAj3 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 no chyba wymienię na zielony jeszcze zobaczę, oczywiście jak pomoże to dam znać
AndrzejAj3 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Opublikowano 28 Marca 2012 zamierzasz go wymieniac jesli jest zalany czerwony? sprawdz potem i daj znac, jak cos opisz czy cos pomorze wymieniłem płyn na nowy mineralny zielony i nic nie pomogło...przed wymianą przepłukałem układ...tzn wlałem 3 razy do pełna czystego płynu i dopiero płyn który wlałem za 4-ym razem zostawiłem...no nic kupię pompę...a jeszcze mam taki objaw, że jak na postoju do samego oporu w jedną lub drugą stronę skręcę to pompa wyje jeszcze bardziej a dodatkowo przy równoczesnym dodaniu gazu to już jest wręcz huk..wyje jak głupia
cacek89 Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 czyli wychodzi z tego ze ta pompa kktora kupiles za 50zl uzywke, jest zlomem tak? zamierzasz kupic ori, regenerowac czy jakis zamiennik?
AndrzejAj3 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Opublikowano 28 Marca 2012 no na to wychodzi...bo chodziła może tydzień, dwa tygodnie.... kupuje używkę znowu...jutro zobaczę, bo ten gościu co sprzedał mi lampy tylne z anglika miał tam też adr więc może od niego kupię a jak nie to na forum się rozejrzę
cacek89 Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 informuj jak mozesz co z tego wyjdzie u mnie puki co dolalem plynu ponad max i na razie jest cisza jak makiem zasial troche boje sie wymienic ten plyn na zielony ori bo mechanik mnie troche postraszyl ze moze magiel sie rozszczelnic (uklad wlasnie zalali mi pseudofachowcy czerwonym ATFem po regeneracji maglownicy)
Rekomendowane odpowiedzi