Agrzesiek4 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 witam, podczas uruchamiania zimnego silnika przez chwilke cos dzwoni, jakby szklanki pod pokrywa, co to moze byc ?
Wihajster Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 w swoim pytaniu juz sobie odpowiedziales
Agrzesiek4 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2008 no ale dlaczego dzwonia?
pablo_9 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 U mnie jest chyba podobne zjawisko, zawsze rano jak odpalam zimny silnik 2-3 min. slychac metaliczny stukot. Jak silnik jest rozgrzany wszystko jest OK. Z tego co wyczytalem na forum to prawdopodobnie regulatory popychaczy. Podobno można z tym tak jeżdzić jesli nie stuka to caly czas. Tutaj masz linka http://www.a4-klub.pl/smf/na_zimnym_cykaja_zawory_co_to_moze_byc-t2078.15.html poczytaj.
Musashi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 olej do wymiany, poczatek konca popyhacza/y lub zbyt niskie cisnienie oleju przy zimnym silniku
marewel Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Nie dramatyzuj,popychacze moga rano stukac,jest o tym w instrukcji a kwalifikują sie do wymiany gdy stukaja na cieplym.
pablo_9 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 podepnij pod VAG'a on Ci powie co jest nie tak nie wiem czy to coś pomoże bo w moim przypadku VAG nie wykazuje żadnych błędów
przemeks77 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ja bym na twoim miejscu wymienił najpierw Olej.
Agrzesiek4 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2008 wymienialem olej dwa miesiace temu, wiec nie wiem czy to od oleju zalezy, lalem do niego Castrol polsyntetyka
przemeks77 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 nie lej Castrola tylko jakiś inny ja miałem zalany to u mnie też grały zmieniłem na Vavoline
Acadaptor Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 i na tym valvoline juz ci nie klekotały?? bo ja mam podobny problem dzwonienia na zimnym silniku. a jaki jest koszt takich popychaczy do audi 2,0 benzyna 131KM??
przemeks77 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 raz na jakiś czas klekoczą ale to trwa z3-4sekundy ale to rzadko kiedy,np w BMW tez mi szklanki klekotały a po zalaniu tego oleju ucichły i jak do tej pory narazie sie nie odzywają a jezdze juz rok.
Acadaptor Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja mam na swojej audi 165tyś km, to jaki olej zalać najlepiej wg Ciebie bo ja to bym lał pełen syntetyk.A pamiętasz może dokładną nazwę tego valvoline??
Ronin Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Panowie, już wcześniej ktoś wspominał (przy innym temacie) o problemie oleju, być może niektóre partie oleju są podrabiane i stąd te problemy. Sama nazwa i pudełko przypuszczalnie nie ma żadnego znaczenia. Trudno powiedzieć jak to odróżnić, może renomowane stacje posiadają własne dostawy.
andrekk25 Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Jak klekocze przy zimnym silniku i po ok 2 sek przestaje to nie jest źle, pompa działa wiec się nie przejmuj a jak będą cały czas klekotać to wtedy będziesz sie martwil. Ja przy 240 tyś zalałem mineralny jak narazie jest ok i klekotanie ustało. Oczywiście nikomu nic nie sugeruje jest to tylko wypowiedz a mineralny został wlany pomyłkowo i już tak zostało
Rekomendowane odpowiedzi