Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Grupowy chiptuning Katowice?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do swiat moze byc za malo czasu :kwasny:

Opublikowano

Najpierw musimy uzbierać min 10 osób i wtedy umówić się z Wojtkiem więc raczej do świąt nie damy rady.

Opublikowano

z tego co widzę 7 samochodow juz by bylo wiec moze jednak...

Opublikowano

gdybyscie decydowali sie jakos za max 2 tyg to bym dolaczyl;]

Opublikowano

i ja sie dopisuje, rozumiem, ze terminy sie ustali indywidualnie dla kazdego autka?

no i hamownia jest dla quattro?

Opublikowano
i ja sie dopisuje, rozumiem, ze terminy sie ustali indywidualnie dla kazdego autka?

no i hamownia jest dla quattro?

termin jest ważny, cena będzie po niżej 1000 :decayed: indywidualny termin czy całą bandą będziecie jechać?

jak data mi przypasuje to ja też się dopiszę...

Opublikowano

Terminy będą indywidualne.

Opublikowano

Tak ma już hamownię 4x4,też u Niego robiłem,już 4 lata śmigam na tym sofcie.

Opublikowano

jeśli dobrze liczę to 9 fur już jest więc może jednak coś z tego będzie?

Opublikowano

Jakie masz doswiadczenia?

Sa jakies minusy zmiany softu?

Opublikowano

Jakie masz doswiadczenia?

Sa jakies minusy zmiany softu?

minusem jest tylko i wyłącznie zwiększona podatność na wykroczenia drogowe :decayed: i niepewność co do sprzętu (praktycznie turbo i sprzęgło bo to może paść po zwiększeniu Nm) zależy w jakim obecnie stanie masz autko tzn w głównej mierze jaki jest prawdziwy i realny przebieg a nie ile masz na liczniku.. pozostałe parametry Aligator sprawdzi na miejscu (np wtryski przepływka) i dopasuje do nich program :wink:

Opublikowano

Dzieki za podzielenie sie doswiadczeniem. Generalnie nie brakuje mi bardzo mocy ale skoro jest taka mozliwosc, to czemu nie...

Ponoc 3.0 V6 nie boi sie remapu, a i klamoty silne z setupu pow 350Nm wiec chyba duzo nie ryzykuje..

Opublikowano

Jak się jeździ z głową to nic się przedwcześnie nie zepsuje ale jak ktoś tylko pedał w podłogę wciska to i serię szybko zajedzie. Program robiony pod auto (nie gotowiec) jest nawet lepszy niż seria wrzucana fabrycznie która często gęsto nie jest zaspecjalna co widać po wykresach a nawet czuć podczas jazdy że nie jest tak jak powinno być a dobry program koryguje te niedoróbki a przy okazji można bezpiecznie uzyskać lepszą moc i wykorzystać potencjał jaki ma silnik.

Opublikowano
Jak się jeździ z głową to nic się przedwcześnie nie zepsuje ale jak ktoś tylko pedał w podłogę wciska to i serię szybko zajedzie. Program robiony pod auto (nie gotowiec) jest nawet lepszy niż seria wrzucana fabrycznie która często gęsto nie jest zaspecjalna co widać po wykresach a nawet czuć podczas jazdy że nie jest tak jak powinno być a dobry program koryguje te niedoróbki a przy okazji można bezpiecznie uzyskać lepszą moc i wykorzystać potencjał jaki ma silnik.

Dokładnie Kolego jak się jeździ z głową czyli delikatnie gazem to na pewno nic się nie stanie tylko po co program w takim razie :tongue:

napisałem z doświadczenia :wink:

znam co najmniej kilka przypadków (samym softem pod konkretne autko)

czyli w skrócie.. Większy moment = więsze obciążenie dla podzespołów - turbo czy sprzęgło które właśnie po programie jest bardziej podatne na uszkodzenie.. A i jak ktoś zapłacił za program to po to żeby potem się tą frajdą nacieszyć :naughty:

Wiadomo że to samo sprzęgło jeśli padło po programie bardzo prawdopodobne że po kilku miesiącach padłoby też bez programu- było pytanie jakie jest niebezpieczeństwo więc rzeczowo i praktycznie je określiłem :whistling: żeby np potencjalny użytkownik nie zadłużył się 1000 na program bo może mu dojść drugi 1000 ... może ale w 90%przypadków tak się nie stanie :wink:

---------- Post added at 09:42 ---------- Previous post was at 09:38 ----------

PS

Oczywiście pisałem o softach które zazwyczaj klienci sobie życzą czyli górna granica "bezpiecznych"

bo kto jedzie na program żeby zwiększyć moment z 300 do np 330... nikt :wink: bo szkoda funduszy... każdy potencjalny chce 380-400Nm jeśli jest taka możliwość a to wiąże się z ryzykiem o którym wspomniałem wcześniej :wink:

delikatnie zwiększonym ryzykiem w przypadku wyekspoatowanych furek ... nie pewnością że coś padnie :wink:

Opublikowano

Robiłem AHH na 216-tkach dwa lata temu:

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?109818-B5-AHH-AHH-216-chip-by-Rogalotti

Minęły dwa lata i około 50 tys km przejechane i nic absolutnie nie padło a tak szczerze to delikatnie liczyłem że turbo szybko padnie:naughty: ale niestety do dania dzisiejszego się trzyma. Auto ma teraz ponad 250 tys. km najechane i od zrobienia programu nie odczułem(finansowo) żadnego szybszego zużycia a o rożnicy w jeździe i bezpieczeństwie np. przy wyprzedzaniu nie muszę chyba wspominać no i oczywiście delikatnie spalanie spadło po programie, więc jak dla mnie same + i brak - :hi:

Opublikowano
Robiłem AHH na 216-tkach dwa lata temu:

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?109818-B5-AHH-AHH-216-chip-by-Rogalotti

Minęły dwa lata i około 50 tys km przejechane i nic absolutnie nie padło a tak szczerze to delikatnie liczyłem że turbo szybko padnie:naughty: ale niestety do dania dzisiejszego się trzyma. Auto ma teraz ponad 250 tys. km najechane i od zrobienia programu nie odczułem(finansowo) żadnego szybszego zużycia a o rożnicy w jeździe i bezpieczeństwie np. przy wyprzedzaniu nie muszę chyba wspominać no i oczywiście delikatnie spalanie spadło po programie, więc jak dla mnie same + i brak - :hi:

:thumbup1: i tak jest prawie we wszystkich przypadkach

ale wiesz... to co napisałem wcześniej mnóstwo fur ma przebieg 160k km :rolleyes:

a przekraczając granicę z Niemiec mają -100... -200... czasem VIN pomoże a czasem nikt nie jest sprawdzić ile tego "-"

nie mam zamiaru nikogo straszyć jedynie chciałem opisać jakie są "niepewności"

sam bym program od razu zrobił gdyby dał większe efekty (u mnie niestety dojdzie podobno jakieś 15-20km bo furka fabrycznie dorezana :facepalm: ) więc jeśli będę robił program to przy okazji zmiany turbo i wydechu a to już koszt :tongue:

Opublikowano

a jak jest ze spalaniem? teraz mam super eko auto i jak je podkręcę to boje się, że moje eko przerodzi się w sako :decayed:

Opublikowano
a jak jest ze spalaniem? teraz mam super eko auto i jak je podkręcę to boje się, że moje eko przerodzi się w sako :decayed:

Trzeba się spytać jaka cena jest pod sterownik EDC 17 :wink: Czy w tej cenie zrobią program przy grupówce .

Opublikowano

Witam,

Czy zapisując się na grupowy chip tuning trzeba się zgłosić w jakim określonym czasie, tzn np do miesiąca od zatwierdzenia listy?

pozdr