Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dla Forumowiczek - w walce z wszelakimi niedoskonałościami ;>

Ćwiczenia wykonuję: 560 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ćwiczenia wykonuję:

• w domu
      142
    • w klubie fitness
      17
    • na siłowni
      138
    • nie mam czasu ćwiczyć
      98
    • nie ćwiczę z lenistwa ;)
      169

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moj drogie panie sluchajcie ma mam takie pytanie/sprawe

bo wiecie cwiczenia cwiczeniami ale pewne spraw tak szybko sie nie da pozbyc

nie ukrywam ze mam problem w postaci " pomaransczowej skórki " na udach i pupie

( bylam dosc pulchnym dzieckiem i po 'wyrosnieciu' zostalu mi male pamiatki :/)

moze macie jakies doswiadczenia z kosmetykami albo jakies sprawdzone sposoby

wiem wiem ze cwiczenia duzo daja ale chcialabym wspomoc jakos by szybciej znikala ;)

zakupilam sobie ostatnio balsamy z serii eveline - bede testowac i mam nadzieje ze pomoga...

a tak co tam u was pogoda sprzyja opalaniu ;) no u mnie zimnawo sie zrobilo....

Opublikowano

ty się martwisz ,,pomarańczowymi plamkami '' ja jestem cała w rozstępach to dopiero jest problem i najlepsze jest to że nic na to nie ma :kwasny:

ale daj nam znać czy ten balsamy z serii eveline coś pomaga , myślę że tak po 2-3 tygodniach już coś powinno być widać :eusathink:

Opublikowano

no ja tez mam rozstepy na pupie i nie wyglada o fajnie tylko mam to dobrze ze sa w kolorze skory a nie jak czesto spotykam biale lub rozowe/czerwone

no ok dzis zaczynam takze zobaczymy czy cos to da

Opublikowano

ja mam fioletowe na nogach i brzuchu latem jest to trochę mniej widoczne jak uda się je opalić ale w inne pory roku to masakra :cry: ciągle trzeba to ukrywać bo niesmacznie to wygląda :kwasny: ale cóż my kobiety mamy zrobić taka nasza natura :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Eveline- wypróbowałam większość kosmetyków z serii 3d i polecam jak najbardziej- czerwony (termoaktywne serum- grzeje, może piec jakiś czas), srebrny/zielony (chłodzi [mentol]), pomarańczowy (nic się nie dzieje, żadnych "wrażeń"). Peeling z tej serii raczej nic nie "daje", wolę zdecydowanie cukrowy lub kawowy domowej roboty.

Podobno dobre są też kosmetyki z "Ziajki"- czarna seria. Ale nie wiem- sugeruję się tu opiniami na Wizażu. Zanim kupię jakikolwiek kosmetyk najpierw czytam opinie. Aha no i masuj się bańkami chińskimi- nic tak nie pomoże jak one :>

---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:18 ----------

Edytko, jak chcesz wiedzieć coś wiecej czy to o kosmetykach Eveline czy o bańkach- pytaj :)

Eveline stosuję nieprzerwanie od 3-4 miesięcy, bańki od... 2-3miesięcy.

---------- Post dopisany at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ----------

BTW Rybko, cieszę się, że Ci pomogłam z tymi emotkami:)

Co prawda sama musiałam zasięgnąć porady u kogoś wyjątkowego (:>) i bardziej wtajemniczonego w forum itp.:)

Opublikowano

łłłooo to podziękowania również dla tego kogoś wyjątkowego , normalnie mi się aż humor poprawił :grin:

Opublikowano
  • Autor

..aa i co do rozstępów też kilka mam... Ale się nie przejmuję, bo nie sa jakoś specjalnie widoczne.. A jak już będę obrzydliwie bogata, to usunę metodami medycyny estetycznej :] (czyli może nigdy.. ;) )

Opublikowano

a co do kosmetyków to ja już chyba przestałam w jakiekolwiek wierzyć :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

On tu zagląda raz za jakiś czas, to pewnie to przeczyta :>

Opublikowano

no ja mam zielony, pomaranczowy i fioletowy - na rozstepy ( kiedys je uzywalam ale krotki okres i teraz chce do nich wrocic ;))

fajnie zielony chlodzi a zwlaszcza jak jest cieplo

co do banieh hmmm nie wiem nie slyszalam

sluchajcie kiedys stosowalam roll-on z garniera i powiem ze u mnie nic nie bylo widac wiec raczej mnie nie zachecil

a co do domowych sposobow Aniu stosowalas? i jak warto?

edit

a wracajac do emotek to zdradzcie na pw ta tajemnice ;)

Opublikowano
  • Autor

A więc... Pomarańczowy działa cuda na nogi:> Są jędrne, wyrzeźbione itd. Ty dużo ćwiczysz, więc mniemam że z tym problemów nie masz:>

Bańki chińskie - POLECAM! Zakładam hmmm miesiąc i cellulitu zero (jeśli masz mały) albo znaaaacznie mniej jeśli jest "dość" widoczny. Wiem sama po sobie. Niestety jeszcze troszkę mam ale podejrzewam, ze po jeszcze jednej serii (10 masaży, co 2 dni po 20-30 minut na nóżkę+pośladki(na których nie mam na dzień dzisiejszy prawie w ogóle tego dziadostwa)) będzie tyle co nic, albo nic :>

Bańki mozesz kupić w kazdej aptece -opakowanie zawiera 4 róznej wielkości (link do przypadkowej aukcji na allegro z fotką (akurat tu końcowy koszt z przesyłką wynosi tyle, za ile je kupisz w aptece ewentualnie +2-3 zł więcej --> http://allegro.pl/gumowe-chinskie-banki-oryginalne-najlepsza-jakosc-i2310916721.html).

Tu masz 2 filmiki instruktażowe :

Ale pamiętaj jeśli masz pajączki na nogach itp. to niestety jest przeciwwskazaniem do stosowania baniek (dokładnie prosto masz to wyjaśnione w 2gim filmiku).

No i jeśli od "byle czego" robią CI się siniaki. One na początku -jeśli zassiesz bańkę za mocno "od razu" -są i tak nieuniknione, ale tylko dopóty, dopóki nie przyzwyczaisz skóry do tego typu masażu. Potrzebna jest też oliwka (wg mnie najlepsza Bambino dla dzieci, ewentualnie o typowym przeznaczeniu do masażu antycellulitowego z Ziaji (czarna, poj. 500ml cena ok. 16-20zł- pięknie pachnie- orientalny zapach).

Cena zabiegu w gabinecie kosmetycznym wynosi jakoś od 40-60zł za 30minut ;)

Co do domowych sposobów:

Peeling z kawy- mieszam fusy, lub "suchą" kawę z łyżką oliwy z oliwek-tak otrzymaną papkę nakładam na pośladki, uda, łydki wmasowując dokładnie (jednak stosuję rzaaaaadko)

Peeling cukrowy- oblewam całe ciało wodą, na rękę wysypuję trochę cukru i okrężnymi ruchami "wmasowuję" cukier. Delikatnie w dekolt i piersi -ze względu na cienką skórę w tym obszarze. Ten peeling stosuję przed depilacją, myślę, że "po" mogłabym podrażnić skórę.

Opublikowano
Eveline- wypróbowałam większość kosmetyków z serii 3d i polecam jak najbardziej- czerwony (termoaktywne serum- grzeje, może piec jakiś czas), srebrny/zielony (chłodzi [mentol]), pomarańczowy (nic się nie dzieje, żadnych "wrażeń"). Peeling z tej serii raczej nic nie "daje", wolę zdecydowanie cukrowy lub kawowy domowej roboty.

Podobno dobre są też kosmetyki z "Ziajki"- czarna seria. Ale nie wiem- sugeruję się tu opiniami na Wizażu. Zanim kupię jakikolwiek kosmetyk najpierw czytam opinie. Aha no i masuj się bańkami chińskimi- nic tak nie pomoże jak one :>

---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:18 ----------

Edytko, jak chcesz wiedzieć coś wiecej czy to o kosmetykach Eveline czy o bańkach- pytaj :)

Eveline stosuję nieprzerwanie od 3-4 miesięcy, bańki od... 2-3miesięcy.

---------- Post dopisany at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany at 21:19 ----------

BTW Rybko, cieszę się, że Ci pomogłam z tymi emotkami:)

Co prawda sama musiałam zasięgnąć porady u kogoś wyjątkowego (:>) i bardziej wtajemniczonego w forum itp.:)

Ja też używam tej serii ;)

Wiecie co, w ciąży to najbardziej przejmowałam się żeby nie miec rozstępów na brzuchu, i używałam czegoś przeciw nim właśnie z Eveline (taka biało- różowa tubka) i na brzuchu nie mam ani jednego. "Olałam" piersi, uda i pośladki i mam za swoje (czyli tam właśnie rozstępy się pokazały w dość sporej ilości - jak opalę to ich nie widać, ale jednak są :kwasny:)

Teraz tez używam tego czerwonego serum na cellulit, bo też posiadam, wcześniej miałam ten chłodzący i powiem Wam dziewczyny,że widać efekty - sama jestem w szoku.

A peeling to mam antycellulitowy taki pomarańczowy Lirene i też jest fajny :)

Malutka - jak dorwę się do kasy, to chyba spróbuję tych baniek, skoro tak polecasz :wink:

Opublikowano
  • Autor

P.S.-Pytałaś czy warto... A jakże! Po cukrowym peelingu moja skóra jest niemal tak gładka, jak skóra mojego Synka :>> Na to balsam i cud miód! W temacie balsamów polecam z Lirene rozświetlający- niesamowicie nawilża, drobinki rozświetlające są malutkie -super efekt!

---------- Post dopisany at 22:08 ---------- Poprzedni post napisany at 22:04 ----------

donuska90 -owszem! Jak najbardziej! Nie zawiedziecie się :))

(..swoją drogą jak mogłam nie zauważyć, że w Twoim nicku jest o, a nie a :kox: echhh :P )

Opublikowano

Zdarza się i najlepszym czegoś nie zauważyć:grin:

Opublikowano

Wieeem :naughty:

---------- Post dopisany 09-05-2012 at 14:31 ---------- Poprzedni post napisany 08-05-2012 at 22:21 ----------

Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia z przeróżnymi suplementami diety, wspomagającymi odchudzanie?

---------- Post dopisany at 14:31 ---------- Poprzedni post napisany at 14:31 ----------

Opublikowano

bede musiala nabyc taki cus i wyprobowac :eusathink:

Opublikowano

lepiej nie nie radzę takie suplementy wspomagające odchudzanie to pic na wodę i zazwyczaj dzieję się tak że jest mega efekt jojo:kwasny: kilka lat temu właśnie mi się coś takiego przytrafiło z BioCla :doh:

Opublikowano

Ja miałam Lineę, i to gówno jest. Teraz zajadam się chromem zwykłym z zieloną herbatą.. I w sumie niewiem czy te kilogramy, które zrzuciłam to zasługa wyłącznie diety, czy tego chromu też ;)

W każdym razie na słodkie aż tak mnie nie ciągnie, a kiedyś byłam "słodyczożerna":decayed: