adik1983 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 witam chcialbym załozyć do swojwj audi na tylna klape tablice rejstracyjna z wersji amerynskiej czyli kwadratową koledzy wiecie moze gdzie mozna taka tablice zamowic widzialem na niektórych autach nieźle to nawet wygląda
Reggi Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 http://www.ago.konst.pl/ 55 zł + wysyłka.
medik Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Tylko nie zdziw się jak dowód policjanty Ci zabiorą.
adik1983 Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 zastanawiam sie jakby zamowil w wydziale komunikacji ta wlepe srebna co jest na tablicy i ja nakleil na ta nowa to pewnie nie beda sie czepiac
szczawik Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 a w wydziale komunikacji nie można zamówić tablic na wzór amerykańskich? kiedyś mój kumpel powiedział, że takie chce i takie dostał (wzór jak do pojazdów jednośladowych).
medik Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 zastanawiam sie jakby zamowil w wydziale komunikacji ta wlepe srebna co jest na tablicy i ja nakleil na ta nowa to pewnie nie beda sie czepiac Będą, bo wymiary tablicy usa sa inne niż polskiego kwadrata. Ta dorabiana nie jest odblaskowa. Naklejenie te wlepki podchodzi pod fałszerstwo, a to już może być poważny problem jak trafisz na służbistę. szczawik, to co piszesz jest niemożliwe. Wymiary tablicy są standardowe i nie można zamówić w urzedzie innych.
addassko Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 zastanawiam sie jakby zamowil w wydziale komunikacji ta wlepe srebna co jest na tablicy i ja nakleil na ta nowa to pewnie nie beda sie czepiac niestety mozesz miec z tego wiekszy problem niz Ci sie wydaje...
egon47 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 zastanawiam sie jakby zamowil w wydziale komunikacji ta wlepe srebna co jest na tablicy i ja nakleil na ta nowa to pewnie nie beda sie czepiac Będą, bo wymiary tablicy usa sa inne niż polskiego kwadrata. Ta dorabiana nie jest odblaskowa. Naklejenie te wlepki podchodzi pod fałszerstwo, a to już może być poważny problem jak trafisz na służbistę. szczawik, to co piszesz jest niemożliwe. Wymiary tablicy są standardowe i nie można zamówić w urzedzie innych. Dokładnie tak jak medik pisze mozesz sobie duze klopoty tym zrobic...
Reggi Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Tylko nie zdziw się jak dowód policjanty Ci zabiorą. Nie ssikaj się ..miałem kontrole i dostałem upomnienie, parę tygodni wcześniej jak mi pan pałkownik w nieoznakowanej Skodzie spisywał numery z tylnej blachy to nawet się nie jornął, że to falss Naklejki nikt Wam nie wyda w wydziale komunikacji także zapomnijcie.. oryginalna blacha jest wymiarami jak od starych kredensów więc jak zwykle nasz kochany kraj jest zacofany Moja blacha oryginalna z wydziału k.. jest za długa i w blendzie US rysowała by tylny zderzak podczas zamykania klapy. Przypominam, że oryginalne blachy nie można skrócić ani wygiąć ! Pozostaje kupić falsa i zamówić w WK oryginalną i dorobić do niej magnesy..podczas kontroli naprawiamy usterkę na miejscu
przemciotorun Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Tylko nie zdziw się jak dowód policjanty Ci zabiorą. Nie ssikaj się ..miałem kontrole i dostałem upomnienie, parę tygodni wcześniej jak mi pan pałkownik w nieoznakowanej Skodzie spisywał numery z tylnej blachy to nawet się nie jornął, że to falss Naklejki nikt Wam nie wyda w wydziale komunikacji także zapomnijcie.. oryginalna blacha jest wymiarami jak od starych kredensów więc jak zwykle nasz kochany kraj jest zacofany Moja blacha oryginalna z wydziału k.. jest za długa i w blendzie US rysowała by tylny zderzak podczas zamykania klapy. Przypominam, że oryginalne blachy nie można skrócić ani wygiąć ! Pozostaje kupić falsa i zamówić w WK oryginalną i dorobić do niej magnesy..podczas kontroli naprawiamy usterkę na miejscu ja robie tak samo, zakladam mala tablice a w bagazniku duza i w razie problemu szybka przekladka....
Reggi Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Przyłożyłem policjantowi oryginalną blachę i pokazuję, że się nie mieści.. mówię.. - Panie to se mam klapę całą wymienić - Pana auto nie jest przystosowane do norm europejskich.. na to by wyglądało - Tak kupię sobie nową klapę w oryignalnym lakierze w ASO za 2 tysiące bo mi się nie mieści wasza niewymiarowa tablica.. przecież to nawet nie ma wymiarów US - Pszepana..to są normy unijne Co za pier**lone państwo
dandi88 Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Przyłożyłem policjantowi oryginalną blachę i pokazuję, że się nie mieści.. mówię..- Panie to se mam klapę całą wymienić - Pana auto nie jest przystosowane do norm europejskich.. na to by wyglądało - Tak kupię sobie nową klapę w oryignalnym lakierze w ASO za 2 tysiące bo mi się nie mieści wasza niewymiarowa tablica.. przecież to nawet nie ma wymiarów US - Pszepana..to są normy unijne Co za pier**lone państwo :polew: chciałbym widzieć tą rozmowę hehe
lesjagl Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Ory jest od traktora chyba... mam takową, z blendy zrezygnowałem, na stałe ją przymocowałem jak najgłębiej i nie wygląda źle... aczkolwiek mogliby coś pomyśleć by jej rozmiar zmniejszyć :/
szczawik Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 zastanawiam sie jakby zamowil w wydziale komunikacji ta wlepe srebna co jest na tablicy i ja nakleil na ta nowa to pewnie nie beda sie czepiac Będą, bo wymiary tablicy usa sa inne niż polskiego kwadrata. Ta dorabiana nie jest odblaskowa. Naklejenie te wlepki podchodzi pod fałszerstwo, a to już może być poważny problem jak trafisz na służbistę. szczawik, to co piszesz jest niemożliwe. Wymiary tablicy są standardowe i nie można zamówić w urzedzie innych. ale w PL tez sa kwadratowe, moze nie 100% takie same ale jest mozliwosc dostania takiej.
Reggi Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 No przecież o tym piszemy. Sa kwadratowe, ale nie maja zadnego zwiazku z wymiarami tych z Us. Czcionka jest z d*py i wielkość.
medik Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Tylko nie zdziw się jak dowód policjanty Ci zabiorą. Nie ssikaj się Ragga weź se na wstrzymanie, ja rok z taką tablica jeżdżę i jakoś się nie ssikałem.Pytał o tablicę, to go informuję żeby się nie zdziwił jak go dupną.
Magicbattle Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 zostaje gdzies zamowic gdzies gdzie robia identyko prawie taka jak sa w przepisach zeby odbijala to swiatlo tylko ze z wymiarami pod usa ale w miare wieksza zeby nie rzucala sie w oczy jako podruba. ori wozic w bagazniku. przy kontroli moga sie nie skapnac. trzeba jezdzic w miare przepisowo. ja juz tyle natrzaskalem km i jeszcze ani jeden mnie nie zatrzymal. chodz duzo tych dziadow sie kreci i zabieraja dowod za leciutko pekniety klosz nawet. eh. niestety nasz kraj ogranicza juz nasz we wszystkim a okradaja w bialy dzien!!
Reggi Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Ragga weź se na wstrzymanie, ja rok z taką tablica jeżdżę i jakoś się nie ssikałem.Pytał o tablicę, to go informuję żeby się nie zdziwił jak go dupną. NO i co.. zabrali Ci z raz dowód z tego tytułu ? Jak ma oryginał 2 rzędowy to wielkich konsekwencji nie powinien miec.. gorzej jak ma tylko falsa . zostaje gdzies zamowic gdzies gdzie robia identyko prawie taka jak sa w przepisach zeby odbijala to swiatlo tylko ze z wymiarami pod usa ale w miare wieksza zeby nie rzucala sie w oczy jako podruba Zdeka masło maślane
Ksiadz Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 No Polska, niestety...jak to się mówi? Sto lat za murz....mi. Na szęście w Anglii nie ma takich problemów i głupot. Ale na pocieszenie, jest kilka innych dobijających przepisów, które powalają
Marcenao Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Przedwczoraj widziałem Passata B5 z klapą i tablicą USA. Największym zaskoczeniem było dla mnie że wyglądała na oryginał, bo nawet naklejkę miała.
Rekomendowane odpowiedzi