miszka Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) Siema all !!! Furka zakupiona w lutym 2011 od drugiego właściciela za stanem licznika 112.000 mil (aktualnie na budziku 170.000 mil) 22.10.2015Informacje techniczne: Rok produkcji: pierwsza połowa 2002Skrzynia biegów: manualna 5 biegów o oznaczeniu FECMoc: 131 KM (96 kW)Silnik: AWX 1.9 TDINapęd: FWDWyposażenie jakie dała fabryka:Kolor : Denim Blue LZ5W -zawieszenie 1BE-ABS-2x el. szyby -elek. i podgrzewane lusterka-klimatyzacja 2 strefowa-kierownica trzy ramienna-nie pełny FIS-ori alufelgi 18" typu RS6-kontrola trakcji ESP-centralny zamek-fabryczny autoalarm-zmieniarka CD w schowku-6 x poduszka powietrzna-wspomaganie kierownicy-immobiliser-halogeny-zderzaki i listwy w kolorze nadwozia , ale raczej malowane-podłokietnik z przodu i z tyłu-nagłośnienie 8 głośników + subwoofer-siedzenia materiałowe kubełkowe/sportowe-spoiler na klapie bagażnika , nie ori jakiś-xenon + Hidy 6000kZmiany których dokonałem (samochód mam już jakiś czas i zmian ogólnie było sporo żeby uzyskać to co jest teraz więc napisze co aktualnie siedzi w aucie) Pakiet Interior : - Tempomat - Pełny FIS- Gałka zmiany biegów S-line Black Edition pikowana z Audi A5 (przerobiony kapsel na 5 biegów)- Listwy progowe wewnętrzne B7 S-line- Wymiana wszystkich plastików na te z B7 (które jak wiadomo mniej się wycierają ) - Trochę elementu pakietu oświetlenie led- Przerobienie oparcia kanapy tylnej z niedzielonej na dzieloną - Podłokietnik Mcdonald dla pasażerów z tyłu - Pakiet schowki pod fotelami i w oparciach w fotech kierowcy i pasażera - 4x elektryczne szyby (cieszyłem się jak małe dziecko z zabawki jak udało mi sie to uruchomić) - Podsufitka czarna S-line z Audi S4 B7 - Podświetlany podłokietnik z przodu - Bluetooth w wersji High - Kierownica multifunkcyjna cięta od dołu od Audi TTS z 2010 roku - SDS - Włącznik świateł pakiet chrom z Audi A3/TT/A4 - Nakładki na pedały RS4 - Podłokietnik przedni w skórze S4- Podświetlany kubek + przyciski z pakietem chrom - RNS Led 2010 z Seata Exeo + Pl Menu :shock3: - Panel sterowania szybami z opcją składania lusterek - Bose Stage 1 (4x głośniki w drzwi, sub na półce + srebrny wzmacniacz w bagaju) - Przyciski podnoszenia i opuszczania szyb + pokrętło regulacji i składania lusterek z pakietem chrom - Nakładka i osłona na hamulec ręczny RS4 - Podświetlane klamki wewnętrzne RS4 - Panel z opcją automatycznego otwierania tylnej klapy - Lustrko wewnętrzne fotochrom z czujnikiem zmierzchu i kompasem - zamontowane ale jeszcze nie podłączone - Ledy w lampkach oświetlenia wewnętrznego - Lusterka zewnętrzne elektrycznie składane + fotochrom z B7 - Dekory carbon RS4 :kox: - Komplet Recarosow S4 B6 czarna skora + material speed w full opcji , HOME MADE I jedyne takie na świecie - Boczki Audi S4 w skórze Bufalino z blendami Bose - Podłączona pamięć fotela kierowcy i lusterek - Ori Pokrętła chromowane do RNS-E - Lusterka rozkładane/składane z pilota - Panel pamięci ustawienia fotela kierowcy i lusterek ... i możliwe że jeszcze coś ale zapomniałem Pakiet Exterior: (tak jak wyżej nie będę się rozpisywał o wszystkim co było zamontowane bo samochód mam już jakiś czas i zmian ogólnie było sporo żeby uzyskać to co jest teraz więc napisze co aktualnie siedzi na aucie) - Usunięcie emblematów A4 i 1.9TDI z tylnej klapy - Zderzak tył S4 z opcją pod PDC - Zmodyfikowany (zrobiony na gładko) przedni zderzak S-LINE z opcją sprysków i PDC - PDC przód i tył ( dzięki KAJU) - Ori spoiler S4 na tylną klapę - Heble 345mm S4 na przód - Heble 288mm na tył - Znaczek dope na tylnią klape - Znaczki na tylne drzwi TDI Sport Edition - Lampy ledowe Depo na tył (ori przyciemnione) - Wydech na dwie strony od 2.5TDI FWD - Wywalony katalizator zastąpiony wstawką typu de-cat - Końcówki wydechów firmy ulter N1-90RS - Ledowe podswietelenie tablicy rejestracyjnej od Audi A5 - Ledowe żaróweczki w światłach pozycyjnych z przodu - Pomalowane zaciski na kolor nadwozia - Ramiona pod wycieraczki Aero - Zmiana tablic rejestracyjnych na aluminiowe tłoczone typu EU/DE - Ramki klubowe przód i tył - Gwint KONI z regulacją twardości - Dwa przednie grille , w maske i w zderzak od Audi S4 (dolny grill = ramka s-line + kratka s4) :kox:- Felunek Audi A5 18'' 8,5J ET29 - Listwy drzwiowe zewnętrzne S4 - Stabilizatory przód i tył RS4 - Nowy zbiorniczek płynu chłodniczego- Ori zawiasy automatycznie otwieranej klapy z Audi RS4 i mamy automatycznie otwierany bagaj- Ori osłony zbiorniczków i filtra powietrza - z racji ze przednie amory mi wylaly , na przód poszły gwintowane amory FK AK Street - program na 162 kucyki ... i może jeszcze coś ale zapomniałem Kupione i czeka na montaż : - DVD z usb i kamera cofania czekają na montaż jakieś dwa lata - Podłączyć grzanie tylniej kanapy- Hidy 6000k w halogenach przednich - MCE F + włącznik auto i cała reszta tej przeróbki , ciężki temat - Kolorowy FIS , już nie długo - Bixy + soczewki B8 + ori ledy z Audi A6 - Elektryczna roleta na tył No to teraz plany :- Dorwać boczki tylnie z Audi S4 w full opcji + roletki - Jakieś inne felgi , może 19" - ogarnąć podłączenie spryskiwaczy lamp , brakuje mi jednego węża który łączy pompkę w instalacją - obicie tarczy sprzęgłowej kewlarem - większe turbo - fmic - program 200+ - wymiana gwintu na jakiś z wyzszej półki - może webasto ... a co jeszcze to czas pokaże Co do rzeczy serwisowych i te które się popsuły to: - maglownica - ori łożyska w przednich kołach - skrzynia biegów x2 ( jakoś tak wyszło) - EGR (nówka Wahler) - Nowy ori termostat + ori płyn - wymieniony rozrząd (ori) - wszystkie rolki , napinacze i paski (ori) - nowy dwumas i sprzęgło (ori LuK) - Świece żarowe Beru - Filtry i olej co 5.000 mil - Olej Motul , teraz LM - komplet zawieszenie przedniego + końcówki kierownicze firmy Lemforder - poduszki pod silnikiem i skrzynią biegów ( ori Avon ) - czyszczenie turbiny - czyszczenie całego dolotu - wymiana wężyków podciśnieniowych ....i może coś jeszcze No to starczy tego pisania i teraz pora na zdjecia Tak wyglądała parę dni po kupnie : Rezanie pakietu S-line ExteriorPakiet zewnątrzny s-linePodwójny wydech od 2.5tdi + fifki 90mm UlterSezon Jesień/Zima/Wiosna 2010-2011 --- Furka na sezon lato 2012 - gwint KONI - dystanse 15mm tył / 12mm przód Autko na sezon jesień/zima 2012 - nic się nie zmieło Sezon Zima-Wiosna 2013 - Stabilizatory przód i tył RS4- Felunek Audi A5 ET29 8,5J - Przednie grille S4 :banan: Doszły listwy zewnetrzne S4 :banan: Wiosna 2015, na pokład wpadło : - Zmodyfikowany (zrobiony na gładko) przedni zderzak S-LINE z opcją sprysków i PDC - Zderzak tył S4 z opcją pod PDC - PDC przód i tył - Ori spoiler S4 na tylną klapę - Heble 345mm S4 na przód - Heble 288mm na tył - Znaczek dope na tylnią klape - Znaczki na tylne drzwi TDI Sport Edition - Lampy ledowe Depo na tył (ori przyciemnione) Wysłane z IpkaWysłane z IpkaWysłane z IpkaWysłane z IpkaWysłane z Ipka Rezanie Pakietu S-line Interior Wnętrze jak było wcześniej - tempomat + full FIS- dekory oklejone folia corbon - listwy wewnętrzne progowe s-line Było i tak - dekory alu szczotkowane - komplet foteli s-line skora + materiał speed - boczki w skórze - cztery szyby w prądzie Było też tak :kox: - kierownica z ciętym dołem Audi TTS 2010 - RNS-E 2010 - klimatronik z opcja grzania siedzeń - tunel środkowy 2Din z Audi A4 B7 - trochę plastików z Audi A4 B7 - pakiet chrom (kubek , guziki , włącznik świateł ) - nakładki na pedaly RS4 - gałka zmiany biegów pikowana s-line - podłokietnik McDonalds dla pasażerów z tylu Na pokładzie zawitały Recarosy w full opcji - czarna skora + biała alcantara Recaro sprzedane !!!! Wskoczyły: - klameczki podświetlane RS4 - dekory RS4 - nakładka raczki ręcznego RS4 - RNS-E Led - przyciski sterowania szyb i lusterkami w chromie - schowek Audi RS4 - i parę innych gratówNo i na pokład wpadły HOME MADE RECARO - czarna skora + materiał speed :banan: :kox: Doszły pokrętła w chromie do RNS-E i gałka zmiany biegów A5 S-line Black edition Więce także ciekawych pikczerów w temacie Wbrew temu co widać na zdjęciach , że na furkę poszło spoooro $$$$$ to muszę się przyznać że za nie które fanty zapłaciłem naprawdę bardzo śmieszne pieniądze. I nawet rzeczy które mi zostawały po rezaniu sprzedałem za duża większą kasę. Wszystko jest możliwe i nie trzeba wydawać nie wiadomo jakiej kasy żeby mieć nakoksowaną furkę. Wystarczy tylko trochę więcej czasu poświęcić na szukanie i nie brać pierwszego z brzegu. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi .... Work in progress ............... Czekam na opinie , krytyka też mile widziana Pozdrawiam Edytowane 26 Października 2015 przez miszka
andr3i Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 moj brat blizniak z wygladu oprocz felgi ladnie sie prezentuje na tym felunku koncowki wydechu tez spoko wygladaja czcionka do tablic rej widze ze zmieniona choc niemiecka ori o niebo lepiej by wygladala niz ta obecna ale pamietaj ze polcja moze sie o to czepici dac mandat 30 lub 60 f szerokosci zycze
szczawik Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 fajne wozidlo w ciekawym kolorze! to nie sa ori tablice UK? mozna sobie robic gdzies po swojemu?
miedzikos Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 No oczywiście mody na + ,ale na glebe z nim
miszka Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 moj brat blizniak z wygladu oprocz felgiladnie sie prezentuje na tym felunku koncowki wydechu tez spoko wygladaja czcionka do tablic rej widze ze zmieniona choc niemiecka ori o niebo lepiej by wygladala niz ta obecna ale pamietaj ze polcja moze sie o to czepici dac mandat 30 lub 60 f szerokosci zycze Dwa tygodnie temu robiłem na tych tablicach MOT i przeszło bez problemu więc a nadzieję że panowie policjanci się nie przyczepią ---------- Post added at 17:48 ---------- Previous post was at 17:46 ---------- No oczywiście mody na + ,ale na glebe z nim gleba będzie na 100% tylko zastanawia się jakie kupić amorki do tych Eibahów 45/55 bo moje mogą już tego nie wytrzymać
andr3i Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 MOT moglo przejsc bo kupe aut na roznych tablicahc jezdzi ale czasem jak sie trafi na upierdliwego policjanta to moze sie doczepic, ale obys sie nie przekonal, sam chcialem kiedys dac niemieckie tloczone blachy ale odpuscilem mnie osobisice ramki sie malo widza choc te klubowe wiadomo inna sprawa
miszka Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 MOT moglo przejsc bo kupe aut na roznych tablicahc jezdzi ale czasem jak sie trafi na upierdliwego policjanta to moze sie doczepic, ale obys sie nie przekonal, sam chcialem kiedys dac niemieckie tloczone blachy ale odpuscilemmnie osobisice ramki sie malo widza choc te klubowe wiadomo inna sprawa Będę musiał stare tablice włożyć do bagażnika ,w razie czego zawsze będę mógł zamienić
laki83 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 na prawde za***ista fura.a ten kolor:slina:.prezentuje sie świetnie.mody też w dobrym kierunku.nic dodać nic ująć
miszka Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 na prawde za***ista fura.a ten kolor:slina:.prezentuje sie świetnie.mody też w dobrym kierunku.nic dodać nic ująć Meguiars i dobra polerka zrobiło swoją robote , 9h walki ale opłacało się , zresztą efekty widać na zdjęciach , furka wygląda jak nowa
Wojtek_A4 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Piekny kolor. Super B6 sie prezentuje obecnie !!!
miedzikos Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Panowie od czego jest to spoiler ? sline to chyba nie jest co ?
miszka Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 Panowie od czego jest to spoiler ? sline to chyba nie jest co ? Był już na samochodzie jak go kupiłem więc nie wiem, ten gość co mi ją sprzedawał powiedział że ten spojlerek był zakładany w servisie Audi
dropsik84 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Fajna furka:thumbup1: Z ciekawości jaki kod lakieru? LZ5W??
miszka Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 Fajna furka:thumbup1: Z ciekawości jaki kod lakieru? LZ5W?? Tak LZ5W Denim Blue
laki83 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 na prawde za***ista fura.a ten kolor:slina:.prezentuje sie świetnie.mody też w dobrym kierunku.nic dodać nic ująć Meguiars i dobra polerka zrobiło swoją robote , 9h walki ale opłacało się , zresztą efekty widać na zdjęciach , furka wygląda jak nowa a czego dokładnie używałeś z Megsa?
David Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 sedan kolor :good:s-line tylko na glebe jeszcze i bedzie git
miszka Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Opublikowano 14 Marca 2012 na prawde za***ista fura.a ten kolor:slina:.prezentuje sie świetnie.mody też w dobrym kierunku.nic dodać nic ująć Meguiars i dobra polerka zrobiło swoją robote , 9h walki ale opłacało się , zresztą efekty widać na zdjęciach , furka wygląda jak nowa a czego dokładnie używałeś z Megsa? To tak Najpierw myjnia Potem ponad półtora godziny atak glinką potem znowu myjnia potem polerka pastą Monzerna 2500 + maszyna polerska rotacyjna z Silverline + żółty pad potem spłukiwanie po paście Manzerna bo bardzo pyli potem polerka pastą Meguiars Ultimate Compound + maszyna polerska dual action 850 z Megsa + żółty pad potem Deep Crystal Polish + maszyna polerska dual action 850 z Megsa + różowy pad no i na koniec Meguiars NXT Generation Tech Wax 2.0 paste - dwie warstwy Ogólnie jak skończyłem to nie czułem rąk , z ledwością dałem rade wypolerować drugą warstwe wosku ale efekt końcowy bezcenny [h=1][/h][h=1][/h]
andr3i Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Fajna furka:thumbup1: Z ciekawości jaki kod lakieru? LZ5W?? Tak LZ5W Denim Blue na niektorych fotach wyglada jak Mauritius Blue LZ5C
Rekomendowane odpowiedzi