mistrzugt Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Witam Tak jak w temacie- czy jest mozliwosc zakodowania alarmu niefabrycznego w kluczyku?? Denerwuje mnie noszenie dwoch pilotow i pikanie tym po kolei, tym bardziej,ze nie zawsze mam reke wolna. Pozdrawiam i dzieki i podpowiedzi jak to zrobic PS. ....pisze to tez tutaj, bo tu chyba jest wiekszosc magikow od vag'a )
Dante Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 to nie tak - montujesz alarm pod oryginalnego pilota, a nie z pilotami tak jak Ty teraz masz - czyli wymiana alarmu, a przynajmniej jego centralki
Musashi Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 musisz miec system alarmowy, ktory wspolpracuje z modulem komfortu. wtedy alarm aktywujesz i dezaktywujesz oryginalnym kluczykiem, wlasnie poprzez modul komfortu.
Fr0styyy. Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Da się to samemu wyrezać, czy to zależy od modelu alarmu? W ogóle dziwi mi, że autoalarm seryjnie nie był robiony w samochodzie tej klasy
Dante Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Systemy alarmowe fabryczne Audi są robione w zależności od tego czy klient zamówi czy nie, ale możecie mi wierzyć, że fabryczne zabezpieczenia są nic nie warte:( Najlepiej jest założyć system alarmowy niefabryczny, dodatkowy jak np. Seo lub Tytan. Współpracują znakomicie z fabrycznymi pilotami i szyną CAN, szerokie możliwości doposażenia np. w czujnik podnoszenia/ holowania/ zdejmowania koła. Trochę na ten temat wiem, robię to już 20 lat.
mistrzugt Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Opublikowano 16 Marca 2012 ....czyli wynalzaku w zaden sposob nie podlacze?? Nie chce sobie robic dodatkowych kosztow z nowym alarmem,bo to troche bez sensu wywalac kilka stowek,zeby sie jednego breloka pozbyc... Dzieki
Dante Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 ....czyli wynalzaku w zaden sposob nie podlacze?? Nie chce sobie robic dodatkowych kosztow z nowym alarmem,bo to troche bez sensu wywalac kilka stowek,zeby sie jednego breloka pozbyc... Dzieki niestety jak masz już alarm z pilotem to w tzw. "bezpilotówkę" nie zmienisz...
Rekomendowane odpowiedzi