benito Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam! Odkryłem dzisiaj smutną prawdę, że cieknie mi pompa wody. Płyn daje przez taki mały otworek. Moja wiedza na ten temat ogranicza się jednak tylko do tego, że wiem, że to pompa wody, ale nie wiem czy jest ona zwiazana z rozrządem. Pytanie czy, aby ją wymienić trzeba rozbierać rozrząd czy też nie? Auto to a4 silnik AFN 1.9 tdi 110 km automat. Zadaję to pytanie gdyż nie znalazłem na forum konkretnej odpowiedzi. Zdania są podzielone. Może ktoś miał podobny problem w takim aucie. Z góry dzięki za odpowiedź.
marewel Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Chciales zaoczszedzic i nie wymieniles pompy?Trzeba rozbierac rozrzad.
radzio Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 skoro widzisz ze cieknie ci pompa wody bez zdjecia pokrywy,to znaczy ze jest ona napedzana paskiem wieloklinowym i nie musisz rozbierac rozrzadu zeby ja wymienic
benito Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dokładnie! Wystarczy się schylić i zajrzeć pod auto i widać pompę i lecący z niej płyn. Może wiesz jak długo trwa wymiana pompy bez dłubania się w rozrządzie? A co do oszczędzania to nic nie oszczędzałem, tylko kupiłem auto, a sprzedawca zapewniał, że zmieniał rozrząd. Skoro pompa nie jest napędzana przez pasek rozrządu to po co miał ją wymieniać kiedy była sprawna.
radzio Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 :polew: :th: :> :polew: :polew: z czego ha?? ja mam napedzana paskiem wieloklinowym w AHU i gdyby mi ciekla to bym widzial bo nie jest pod oslona rozrzadu [br]Dopisany: 18 Kwiecień 2008, 23:21 _________________________________________________Dokładnie! Wystarczy się schylić i zajrzeć pod auto i widać pompę i lecący z niej płyn. Może wiesz jak długo trwa wymiana pompy bez dłubania się w rozrządzie? nie mam pojecia bo nie robilem tego ale poszukaj na forum.Powinno byc
marewel Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Co z tego ze ja widac skoro i tak nie da sie jej wymienic bez demontażu przodu i rozrządu?
radzio Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 no i co MAREWEL siwo ci?? sa tez takie rozwiazania na pompe wody :>[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2008, 23:25 _________________________________________________nie musisz rozbierac rozrzadu!!
benito Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2008 I bądź tu mądry! To się w końcu da wymienić ją bez grzebania w rozrządzie czy nie?
marewel Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Skoro ty wymieniales ja razy wiecej odemnie i nie demontowales rozrzadu to zwracam honor.
Musashi Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 marewel nie fantazjuj tak jak pisali koledzy pompe wody w AFN wymienia sie bez demontazu rozrzadu
tomi_25 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 potwierdzam wymieniałem u siebie i pompa jest napędzana paskiem wielorowkowym takze nie musisz rozbierac rozrządu ale zeby sie do niej dostac to czeka cie sporo roboty
Musashi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 sądze, że wątek wyczerpany. jeżeli ktoś ma coś istotnego do dodania lub pytania - prosimy PW - otworzymy
Rekomendowane odpowiedzi