biohazard Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 ZIMNY SILNIK: 01-007 |Fuel temp | Fuel Cooling State | Intake Air Temp |Coolant Temp| |26,1*C | 0% | 14,4*C | 39,6*C | _______________________________________________________ 17-003 |Coolant temperature | | 36*C | _________________________________________________________ NAGRZANY SILNIK (Przejechałem ok 40 km - temp. powietrza na zew 18*C) 01-007 Fuel Temp | Fuel Cooling State | Intake Air Temp |Coolant Temp| | 72*C | 100,6% | 54*C | 83,7*C | _______________________________________________________ 17-003 |Coolant temperature | | 80*C | _________________________________________________________ Testy wykonywałem, bo przez cały tydzień auto nie było w stanie złapać więcej niż 75*C - 80*C (wskaźnik na liczniku) nawet po przejechaniu trasy ok 200km. Kiedy już udało mu sie dobic do ok 80*C, po włączeniu ogrzewania w aucie temp. spadała nawet do 70*C. Proszę o diagnozę, czy uszkodzony jest termostaty czy któryś z czujników. Pozdrawiam.
Sztomel Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Przepuszcza już termostat gdyż świadczą o tym wskazania z czujników G2 i G62, które potwierdzają zbyt niską temperaturę płynu chłodzącego (oczywiście tolerancja wskazań pomiędzy tymi czujnikami jest w prawidłowym zakresie).
biohazard Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Opublikowano 17 Marca 2012 Dzięki wielkie - potrzebowałem potwierdzenia kogoś, kto się na tym zna. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi