Zeppelin Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 panowie pomocy ! jakiś czas tamu zaswieciła mi sie kontrolka poduszki, dziś chciałem to sprawdzić i ktoś tak doj..ał śrube, ze się łeb wyrobił i nie kręci się ;/ jest na to jakiś sposób ? z góry dzięki
bialy986 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Jeśli jest zjechały lepek/główna i nie mozesz nałożyć klucza to może natnij wzdłuż lub na krzyż i srubokretem da radę.Zabka tesz nie złapie?
Zeppelin Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Opublikowano 17 Marca 2012 właśnie tak myślałem, że spróbuję włożyć płaski śrubokręt i jak by go wbiję w śrubę,a le może są też inne patenty ale mi chodzi o te śruby którymi jest przykręcona poduszka do kierownicy
andrzej_1970 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Śruba jest na klucz imbusowy,jeżeli się wyrobiła to trzeba na to miejsce dopasować klucz torxs (zewnętrzny) takie jak do opli i wbić aby siedział sztywno.Klucz musi być dobrej firmy i twardy,przerabiałem ten temat i pomogło.
Zeppelin Opublikowano 17 Marca 2012 Autor Opublikowano 17 Marca 2012 na pewno jest imbusowa ? mi właśnie torx złapał i torxem wykręcałem ;/ no nic, coś będzie trzeba kombinować
novwy Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 tak w oryginale jest torx ale nie powiem dokładnie jaki rozmiar, sam przerabiałem ten temat też nie mogłem odkręcić jednej śruby i najpierw próbowałem wbijać inne rozmiary torxa, imbusa aż w końcu okazało się później że najprościej było po prostu tą śrubę rozwiercić i po problemie
pjurzak Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 mialem podobny problem torx 25 szedl obrobilo mi sie nie wiem jakim cudem ale zdarzylo sie kupilem 30 i wbilem klucz mlotkiem i odkrecilem
Lo-buz Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 Ja poduche od kierownicy przedliftowej wykrecilem srubokretem krzyzakiem i juz nikt wiecej ta srubka nie pokreci Przewalone miejsce, bo moje koncowki od zestawu cowala nie chca tam wejsc eht..
davidoff82 Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 Ja poduche od kierownicy przedliftowej wykrecilem srubokretem krzyzakiem i juz nikt wiecej ta srubka nie pokreci Przewalone miejsce, bo moje koncowki od zestawu cowala nie chca tam wejsc eht.. to u mnie w przedlifcie cos chyba bylo dłubane bo ja miałem imbusy
Lo-buz Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 Tez mialem imbus, ale zadnym nie moglem podejsc przez ta ciasna gume.. I dlatego pal go licho wykrecilem krzyzakiem.
daniel40 Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 W oryginale jest imbus (żadko torx) nie było za bardzo zasady gdzie jakie śruby były montowane.
S1Przemo Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 A jak wymienić ta śrubę bo ona nie chce mi wyjść tylko się blokuje w kierownicy.
DavOS99 Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 udało się wyjąć, po rozwierceniu śruby poduszka puszcza i można normalnie wyjąć?
Rekomendowane odpowiedzi