Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ukręcona śruba od poduszki AirBag kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie pomocy ! jakiś czas tamu zaswieciła mi sie kontrolka poduszki, dziś chciałem to sprawdzić i ktoś tak doj..ał śrube, ze się łeb wyrobił i nie kręci się ;/

jest na to jakiś sposób ?

z góry dzięki

Opublikowano

Jeśli jest zjechały lepek/główna i nie mozesz nałożyć klucza to może natnij wzdłuż lub na krzyż i srubokretem da radę.Zabka tesz nie złapie?

Opublikowano
  • Autor

właśnie tak myślałem, że spróbuję włożyć płaski śrubokręt i jak by go wbiję w śrubę,a le może są też inne patenty

ale mi chodzi o te śruby którymi jest przykręcona poduszka do kierownicy

Opublikowano

Śruba jest na klucz imbusowy,jeżeli się wyrobiła to trzeba na to miejsce dopasować klucz torxs (zewnętrzny) takie jak do opli i wbić aby siedział sztywno.Klucz musi być dobrej firmy i twardy,przerabiałem ten temat i pomogło.

Opublikowano
  • Autor

na pewno jest imbusowa ? mi właśnie torx złapał i torxem wykręcałem ;/ no nic, coś będzie trzeba kombinować

Opublikowano

tak w oryginale jest torx ale nie powiem dokładnie jaki rozmiar, sam przerabiałem ten temat też nie mogłem odkręcić jednej śruby i najpierw próbowałem wbijać inne rozmiary torxa, imbusa aż w końcu okazało się później że najprościej było po prostu tą śrubę rozwiercić i po problemie

Opublikowano

mialem podobny problem torx 25 szedl obrobilo mi sie nie wiem jakim cudem ale zdarzylo sie

kupilem 30 i wbilem klucz mlotkiem i odkrecilem :)

Opublikowano

Ja poduche od kierownicy przedliftowej wykrecilem srubokretem krzyzakiem :decayed: i juz nikt wiecej ta srubka nie pokreci :facepalm: Przewalone miejsce, bo moje koncowki od zestawu cowala nie chca tam wejsc eht..

Opublikowano
Ja poduche od kierownicy przedliftowej wykrecilem srubokretem krzyzakiem :decayed: i juz nikt wiecej ta srubka nie pokreci :facepalm: Przewalone miejsce, bo moje koncowki od zestawu cowala nie chca tam wejsc eht..

to u mnie w przedlifcie cos chyba bylo dłubane bo ja miałem imbusy

Opublikowano

Tez mialem imbus, ale zadnym nie moglem podejsc przez ta ciasna gume.. I dlatego pal go licho wykrecilem krzyzakiem. :kwasny:

Opublikowano

W oryginale jest imbus (żadko torx) nie było za bardzo zasady gdzie jakie śruby były montowane.

• 7 lat później...
Opublikowano

A jak wymienić ta śrubę bo ona nie chce mi wyjść tylko się blokuje w kierownicy. 

• 2 lata później...
Opublikowano

udało się wyjąć, po rozwierceniu śruby poduszka puszcza i można normalnie wyjąć?