maciekg Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zauwazylem, ze nie dziala mi wskazowka predkosciomierza, a pod nią również licznik przejechanych kilometrów -elektroniczy-zatrzymał się na 223811 km . Od czego mozna zaczac poszukiwac usterki po vag`u? * w prefixie podajemy kod nadwozia oraz silnika [Musashi]
Musashi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 przede wszystkim VAG. albo masz wypieta wtyczke czujnika predkosci albo uszodzony sam czujnik znajduje sie w obudowie mechanizmu roznicowego przy lewym wale napedowym jak na rys.
schiller Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 dokladnie ten sam przypadek mial kolega Adi. zagadaj do niego.
maciekg Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jak sie do tego dobrac ? Czy nr czesci do mojego modelu to 012 409 191 D ?
Musashi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 przeciez masz wszystko na rysunku. napisalem w ktorym miejscu to siedzi zaczep czujnika trzeba nacisnac, przekrecic i wyciagnac do gory. ale najperw wystarczy odczepic zlaczke wyczyscic styki i podlazyc ponownie.
mlodyy Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 a nie grzebales nic przy instalaci czasem tak sie dzieje jak zrobisz spiecie przy liczmiku ze to pierwsze pada
maciekg Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Umowilem na jutro mechanika w tej sprawie, a tu dzwoni zonka, ze juz wszystko dziala W czwartek, piatek i sobote ciagle padal deszcz i auto w tym czasie duzo jezdzilo , czy mozliwe, ze dostala sie gdzies woda i bylo zwarcie? Hmmm.... Niedawno wygluszalem drzwi i zainstalowane zostaly glosniki 16, moze to miec jakis zwiazek z czujnikiem predkosci? [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 15:46 _________________________________________________Ajj.... jednak znowu nie działa, tzn. przerywa, jednak pojade do tego mechanika.
matii Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 spróbuj samemu to naprawić, przeczyścić i zobaczysz co jest grane;] koledzy wszystko podali co i gdzie..teraz to już sama przyjemność, pogrzebać troszeczkę przy własnym samochodzie ;]
maciekg Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Jakos nie mialem czasu pojechac do mechanika, w ogole to przewaznie dziala ten licznik. Dzisiaj sprawdzilem vagiem i pokazalo taki blad: 16885 - Vehicle Speed Sensor: Implausible Signal P0501 - 35-10 - - - Intermittent Kurde ja sie nie znam na samochodach, w ktorej czesci samochodu znajduje się ten czujnik Co mam rozkrecic zeby sie do tego dobrac.
Rekomendowane odpowiedzi