Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z niskim napieciem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm od czego by tu zaczac....

ogolnie mam pytanie czy jest jakis przekaznik badz cos co jest odpowiedzialne za podawanie napiecia na bezpieczniki i listwe przekaznikow po przekreceniu kluczyka?

skad to pytanie....

juz mowie....

moja niunia ogolnie ciezko pali... dlaczego juz to rozszyfrowalem.. po przekreceniu kluczyka na przekazniku odpowiedzialnym na zalaczenie pompy paliwa jest tylko 5 v a wydaje mi sie ze powinno byc 12.... zas 12 pojawia sie dopiero w momencie kiedy juz krece auto... i tak tez wyglada napiecie na reszcie przekaznikow...

i moje pytanie czy to jest normane?

czy jest wlasnie jakis przekaznik badz co kolwiek innego co moze byc odpowiedzialne za to ze na listwie przekaznikow oraz bezpiecznikach mam tylko 5 V?

Opublikowano

i co nikt nic zadnej sugestii nawet?

Opublikowano

Szkoda :(

Opublikowano

boze.... zero wiedzy i przypuszczen????

---------- Post dopisany 20-04-2012 at 17:20 ---------- Poprzedni post napisany 25-03-2012 at 09:34 ----------

Panowie :) pomocy :P

Opublikowano

sprecyzuj znaczenie "ciężko pali" ??? Rozrusznik ciężko kręci, długo kręci zanim zapali/cośkolwiek ...?? Pompa robi ciśnienie?? Zbyt suche info nie pomoże w próbie diagnozy problemu

Pzdr.

Opublikowano

hmmm ogoleni to chodzi o to...

ze po przekreceniu kluczyka nie slychac pompy....

przekaznik od pompy wymieniony pompa tez...

i tak jak pisalem.. na przekazniku... tzn w miejscu gdzie jest wpiety.,.. zasilanie wyniosi tylko o0kolo 5 v a nie 12....

a co do ciezkiego krecenie.. tzn chodzi ze dlugo musze krecic auto zeby odpalilo... samo krecenie leci ok... aku tez trzyma...

powiem tak.... rozebralem sam przekaznik....

i po przekreceniu kluczyka na zaplon on nie styka... ale jak wezme zetkne go recznie... to auto odpala na dotyk.. :)

tzn wymuszam mu zalaczenie pompy po kluczyku i wtedy wsztstko chodzi...

daltego moje pytanie czy jest jakis przekaznik w aucie ktory jest odpowiedzialny za puszczenie zasilania na listwe przekaznikow itd... po przekreceniu kluczyka...????????????????

PROSZE POMOZCIE

---------- Post dopisany 18-01-2013 at 22:17 ---------- Poprzedni post napisany 22-04-2012 at 09:20 ----------

i?

Opublikowano

Przekaźnika takiego chyba nie ma, może kostka stacyjki się kończy...

Opublikowano

byla juz wymieniana :/

Opublikowano

Przekaźnikiem steruje ECU. Dobrze by było sprawdzić jak najwięcej połączeń w podszybiu i pod deską, może gdzieś coś niełączy, może wypalone gniazdo bezpiecznika etc. Jak nie pomoże to obstawiam ECU.

Opublikowano

hmmmm... dzieki za sugestie... posprawdzam...

co do aku jest rowniez wymieniony... i ladowanie jest tez na dobrym poziomie.. :/