Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Bose-polepszenie mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spotkał się ktoś z was koledzy z tuningiem zestawu bose? Mam bose jednak nie ma jakiejś znaczącej różnicy między zwykłym zestawem. Może gdzieś ktoś montował jakieś układziki żeby podgłośnić dźwięk?

Opublikowano

zależy Ci na głośności czy jakości dźwięku? Jezeli chcesz lepsza jakośc to możesz wygłuszyć drzwi i bagażnik

Opublikowano

Zauważyłem coś takiego że najlepiej gra na poziomie ustawienia 18 volume, powyżej jakby odcina basy. Zauważyłem tez coś takiego że na radiu gra o niebo lepiej, wkładając płytę Audio to już nie ten sprzęt. Domyślam się że chodzi o jakość nagrania, jednak i z tym już kombinowałem nagrywając płytkę w formacie flac, może trochę lepiej było jednak dużo brakuje do jakośći z radia?

Opublikowano

ja u siebie mam bose, zmieniarkę na 6 płyt i nawigacje rns-d. Na radiu jest dobra jakość, na CD trochę gorsza, ponieważ słychać przydźwięki i szumy od napędu - prawdopodobnie kondensatory filtrujące już padają. Do wejścia aux in w radiu podłączyłem sobie mp3 - tutaj mam najlepsza jakość.

Opublikowano

Moja sugestia jest taka - wrzućcie sobie ori płytę i posłuchajcie, czy naprawdę jest ok:) W temacie autorowi chodzi o zwiększenie mocy - myślę, że nie w tym kierunku droga... Powyżej pewnej głośności faktycznie jakby cięte są basy, żeby nie przesterować dźwięku. Trzeba sprawdzić, czy jest prawidłowe kodowanie na Bose. Radio nie może jakościowo grać lepiej od CD, więc niezbyt Was rozumiem:) Mała ciekawostka - moje ori bose straciło na jakości, gdy zmieniłem starego concerta I na navi+... Niestety. Jeśli więc chcemy coś mocniejszego, to można się pobawić we wzmacniacz (głośniki mają trochę zapasu) i do tego większy subwoofer+wygłuszenie. Jeżeli macie opcję, to podmieńcie jeszcze radio na concerta II na przykład - powinno na nim pokazać pazurki:)

Opublikowano

zmieniłem concert II na concert III już była różnica teraz założyłem bose wzmak+tuba reszta seria ,róznica b.duża i dużo lepiej gra na cd niż radio,nie zauważyłem żeby basy cięło

Opublikowano

JA mam w planach montaż RNS-E powinno być lepiej niż na chorusie? Chwilowo mam ori zmieniarkę. A co do jakości z płyty a z radia to u mnie różnica jest ogromna na radiu dopiero słyszę że mam Bose jak już przy głośności 18 (30 jest max) jak leci piosenka z dobrym Basem aż się włosy na głowie prostują:) Znajdę chwilkę czasu to napiszę na jakimś forum ze sprzętem audiofilskim czemu z radia jest dużo lepszy efekt.

Opublikowano

niewiem czy u mnie coś ze wzmacniaczem radia się nie dzieje wcześniej jak miałem concert II radio grało głośniej ,co do muzy z płyty to czy ze zmieniarki czy z cd basy czuć po plecach na zwykłym wzmaku tego nie było jeszcze muszę podmienić głośniki bo narazie na seri