Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stuki w zawieszeniu przy zakrętach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomóżcie mi bo już sam nie wiem co to może być. Dochodzą do mnie stuki z podwozia. stuki pojawiają się w sytuacji kiedy auto się przechyla z lewej na prawą stronę i z prawej na lewą, czyli jak jakde po rondzie i z niego zjeżdżam (jest stuk) jak jadę główną drogą i muszę zjechać podporządkowaną (auto się przechyla i jest stuk). Jak byłem ostatnio w górach jadąc krętymi górskimi drogami (auto się przechyla i słychać stuk).

przednie zawieszenie w październiku całe wymienione wszystkie wahacze drążki końcówki, łączniki Po zimie dwóch mechaników sprawdzało auto było na szarpakach na dwóch stacjach diagnostycznych i nic nie wyszło. Czy maglownica może tak stukać. (nie czuje stuków na kierownicy tylko na podłodze auta) Czasami ten stuk słychać jak ruszam z jedynki ale nie za każdym razem

Proszę o jakieś sugestie

Opublikowano

Witam:hi: Obstawiam na walniete stabilizatory.Sprawdź jeszcze na postoju-pobujaj autkiem w obie strony czy będzie coś słychać.

Opublikowano

bujam własnie i na postoju nic nie słychać

Opublikowano

Na pewno przy przechylaniu się auta ? a nie przy skręcaniu ?

Opublikowano

co stuka tego przez neta nie da się dobrze stwierdzić, trzeba się znać i mieć "ucho"

sprawdź przeguby, wahacze górne i końcówki kierwocznie

nie wiem dokładnie jak to puka ale czasem przeguby tak delikatnie popukują jak już mają sporo za sobą (nie myślę o stukaniu przy ruszaniu, bo to zupełnie co innego)

Opublikowano

nie wiem dokładnie jak to puka ale czasem przeguby tak delikatnie popukują jak już mają sporo za sobą (nie myślę o stukaniu przy ruszaniu, bo to zupełnie co innego)

Dokładnie, sprawdz przeguby

Opublikowano

ja mam tak ze czasem przy maks skrecie albo blisko maxa dochodzi mi pukniecie z przedniego zawieszenia co to moze byc wiem ze mam laczniki stab do wymiany i magiel do regeneracji do tego przyuwazylem ze w lewym kole jeden z wachaczy wchodzacy do amortyzatora w nim gumka jest peknieta