peju Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 W aucie mam lusterko fotochromatyczne. W instrukcji wyczytalem, iz posiada ono kompas cyfrowy. Aktywacja niby latwa, wystarczy przytrzymac przycisk w lusterku i juz (wg zalecen, przy wlaczonym silniku). Jednak, gdy tak robie, nie pokazuje sie żadno z oznaczen kierunkow swiata ani wybor strefy magnetycznej. Lusterko sie tylko wlacza lub wylacza, bez wzgledu na to ile ten przycisk trzymam. Nie widze tez zastrzezenia w instrukcji, jakoby ta mozliwosc byla opcją dla wybranych modeli...
wrclaguna Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 [TABLE] [TD=class: spalte-text] [TABLE=class: cc einzug-standard abstand-standard] [TD=class: einzug-liste]Raczej to jest rarytas w wyposazeniu i to w wiekszośći mozna spotkać autkach na USA Postępuj wg. tej procedury . – Włączyć zapłon . [/TD] [/TD] [/TABLE] [TABLE=class: cc einzug-standard abstand-standard] [TD=class: einzug-liste]– Na wyświetlaczu musi pojawić się C. [/TABLE] [TABLE=class: cc einzug-standard abstand-standard] [TD=class: einzug-liste]– [/TD] Jeżeli C nie wystąpi, naciskać na dolnej powierzchni lusterka przełącznik nastawiający za pomocą cienkiego przedmiotu (np. długopisu) tak długo, aż pojawi się wskazanie C . [/TABLE] [TABLE=class: cc einzug-standard abstand-standard] [TD=class: einzug-liste]– [/TD] Wykonać powoli, z prędkością ok. 10 km/h 2-3 okrążenia, aż pojawi się kierunek geograficzny. [/TABLE] [TABLE=class: cc einzug-standard abstand-standard] [TD=class: einzug-liste]– [/TD] Naciskać na dolnej powierzchni lusterka przełącznik nastawiający za pomocą cienkiego przedmiotu (np. długopisu) tyle razy, aż na wskaźniku pojawi się numer danej strefy. [/TABLE] [TABLE=class: cc einzug-standard abstand-standard] [TD=class: einzug-liste]– [/TD] Aktualną strefę sprawdzić na znajdującej się obok mapie. [/TABLE] [TABLE=class: cc einzug-standard abstand-standard] [TD=class: einzug-liste]– [/TD] Po kilku sekundach pojawia się strona świata na wskazaniu. [/TABLE] [/TD] [TD=class: spalte-pfeil] [/TD] [TD=class: spalte-marg] [/TD] [/TABLE]
HiRide Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Kolega pyta o model b7 ? Ja mam u siebie zalozone z kompasem i fotochromem od jakiegos modelu audi z 2010 roku - niby mialo byc od a8 bo jest tam czujnik wilgotnosci powietrza i can low high.Widac nie ma to znaczenia .Jak podalem napiecie na odpowiednie piny to kompas pojawil mi sie od razu mimo ze lusterko mialem w pokoju na biurku.Dlatego dziwne ze trzeba cos wciskac i kombinowac. Zapomnialem dodac -aby sie upewnic czy masz ten kompas poswiec np latarka w gorny prawy rog lusterka.Powinno byc tam widoczne kwadratowe okienko w ktorym wlasnie jest wyswetlana informacja.
peju Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2012 jednak nie mam tego dobrodziejstwa...
Rekomendowane odpowiedzi