Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odgłos turbinki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy i Kolezanki, zapewne nie raz slyszeliscie jak przejezdza subaru impreza czy jakis inne autko sportowe i jak kierowca zmienia bieg albo odpuszcza gaz to turbina robi takie charakterystyczne "pssyt". Gosciu ostatnio jechal u mnie tyle ze audi a4 b7 w sedanie i poprostu przeza***iscie to brzmialo.

moje pytanie brzmi: mozna cos takiego zrobic w zwyklym aucie? co jest potrzebne?

Opublikowano

Potrzebne jest turbo i blow off :D

---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:48 ----------

Kumpel z ulicy ma to w 1.8T i fajnie mu to robi `pssst` :P Ty masz dieselka to nawet nie ma sie co w to bawić bo efekt będzie bardzo kiepski.

Opublikowano
  • Autor

no tak wlasnie sie domyslalem ze w dieslu to bedzie straszna lipa bo w benzynie to mistrzostwo swiata wg mnie :) slicznie brzmi

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że w każdym silniku z turbo jest blow off bo coś musi upuścić nadmiar ciśnienia który nie pójdzie na gary...

Opublikowano
Coś mi się wydaje, że w każdym silniku z turbo jest blow off bo coś musi upuścić nadmiar ciśnienia który nie pójdzie na gary...

Niee, w mocno tuningowanych autach blow off to własnie podstawa aby to ciśnienie nic nie uszkodziło itp. w serii to nie wychodziło

Opublikowano

Do każdego silnika można to zamontować, a efekt zależy od wielkości turbiny i jej sprężania. Jeżeli Cie stać do klekota coś takiego wstawiać to proszę:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3605686

a tu masz efekty:

http://www.youtube.com/watch?v=G6s4YDegMe8

Opublikowano

Efekt świetny! Cena też nie jest jakaś kosmiczna...

Opublikowano
Efekt świetny! Cena też nie jest jakaś kosmiczna...

Hehe

Prosze was jak tu jest jakis efekt to ja odpadam i nie odzywam sie. Ja wywaliłem kata i to dopiero mam efekt. I na dodatek mam surge co jak dam w palnik to pieknie zaswista i nie tylko. Takie gowno to mozna w dieslu w dupe sobie włożyć.

Pozdro

ZC

Opublikowano

Załośnie to brzmi w diselu :facepalm:, nie zakładaj tego

Opublikowano

w benzyniaku robi ładnie , w klekocie jak na filmiku...:facepalm: i jest to niepotrzebne w seryjnym silniku .

Jak chcesz mieć efekt to polecam ChipTuning , ja mam ze 110 na 140km . Różnicę mocy czuć odrazu i spalanie niższe . Tylko takie operacje przeprowadzać w jakichś zakładach typu Vtech gdzie przed chipem i po wjeżdżasz na hamownię ,

a nie chipy z alledrogo za 50zł gdzie niby ustawiasz se jeszcze moc :polew:

Blow Off do TDI na alledrogro kosztuje 700zł... to sobie odłuż jeszcze ze 100zł i będziesz miał Chipa , bynajmniej ja płaciłem nieco ponad 800zł w Vtech 2 lata temu .

Opublikowano

Blow Off jest potrzebny jak jest przepustnica = po puszczeniu gazu przepustnica się zamyka i trzeba upuścić cisinienie

w dieslu brak przepustnicy - blow off bezsensowny takie moje zdanie