Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż Alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jestem zainteresowany założeniem dodatkowego auto alarmu do mojego autka, bo jak wiadomo fabryczne zabezpieczenie można łatwo obejść,

prosił bym o informacje jakiej firmy można założyć dobry auto alarm z możliwością włączania i wyłączania za pomocą pilota ale w kluczyku czyli tego który służy do zamykania i otwierania auta bez dodatkowego pilota

jeżeli ktoś ma pojęcie jak to zrobić prosił bym o informacje

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

mam taki w exeo (czyli elektronicznie A4B7 z konca produkcji) - to alarm niecanowy z przystawka canowa (dwa elementy fabrycznie polaczone) to znaczy:

przystawka canowa ma guzik do zaprogramowania "a w jakim ja autko podlaczona jestem" a programowanie samego alarmu to kombinacja bawienia sie zaplonem (typu czy ma miga kierunkami czy zamykaniu czy nie itp)

jak chcesz domykanie szyb automatyczne (podtrzymanie masy/zapewne/): wada to koniecznosc rozbebeszania drzwi kierowcy (+przeciaganie kabelka do kabiny) realizowane jest nie po canie, podobnie miganie kierunkowskazami o ile pamietam

Ponoc jest jakis alarm co i domyukanie to po canie obsluguje

99% monterow alarmow zamontuje go tak jak w instruckji jest czy odciecie kabelka w kolumnie kierownicy do rozrusznika (przekaznika rozrusznika) + wlozy go pod plastikowa oslone tak ze:

- zreczne udrzenie mlotka w syrene dezaktywuje ja

- odcieci kilku kabelkow wylacza miganie kierunkow

- podlaczenie plusa do tego rozcietego kabelka rozrusznika i zapalasz auto

Majac na uwadze niepowalajaca juz wartosc Twojego auta (b6?) bym raczej podarowal sobie alarm jezeli masz juz fabryczny (co innego jak nie masz)

Sa tez takie dezaktywatory automatyczne na pilota - masz pilota nadajacego ciagle sygnal i pojawienie sie go przy aucie rozbraja zabezpieczenie (np odciecie zasilania ecu)

Opublikowano

w B6 pod koniec produkcji powinien być CAN , jeżeli jest to alarm z CANem, jeżeli nie ma , to bezpilotowy

w Szczecinie popularne jest Ampio (producent w Policach) przy czym najważniejszy jest montaż , tu niestety nie da się kupić alarmu z profesjonalnym montażem za 300 zł , więc albo tanio albo dobrze

Opublikowano

Witam

dziękuje kolego przemek4net za wyczerpująca informacje, co do wartości mojego auta może jest nie powalająca w zależność jak dla kogo na dzień dzisiejszy około 30tys. zł a co do alarmu nie zakładam go w razie kradzieży tylko w razie włamania bo już raz miałem włama a jak ktoś nie więc to aby wyłączyć fabryczny alarm wystarczy wbić wkrętaka płaskiego lub dłuto w zamek i przekręcić go i auto jest rozbrojone z przednimi szybami otwartymi i jak w moim przypadku bez Navigation Plus RNS-E sterowanie klimatyzacji i w gratisie pociętą instalacją bo pana złódzieja nie chciało się wypinać kostek :facepalm:

Opublikowano

proponuje zwrocic uwage na syrenke alarmowa jaka bedziesz montowal do swojego alarmu

w 99% przypadkow montuja najtansza syrenke z wlasnym zasilaniem warta 15pln ktora po schowaniu po maske nawet kota nie przestraszy a juz nie wspomne ze masz ja uslyszec w domku przy zamknietych oknach

zainwestuj w dobra syrene i schowaj ja na tyle aby jednym ruchem dloni ktos jej nie chwycil i nie wyrwal zamykajac chocby w wiaderku po kiszonej kapuscie :decayed:

poszukaj na alledrogo sa dwa rodzaje malych syrenek za 35 i ok 50 pln ktore daja 135decybelkow albo wiecej, polecam to dopiero napierd......la :kox: