Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BDG] Trzęsie na jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

a w sumie to go opierd...ić trzeba że się mało tu udziela :naughty:

daj chłopakowi spokój :rolleyes:,niech nie traci czasu i spokojnie naprawia :tongue4:

Opublikowano

a w sumie to go opierd...ić trzeba że się mało tu udziela :naughty:

daj chłopakowi spokój :rolleyes:,niech nie traci czasu i spokojnie naprawia :tongue4:

jak to Piotruś przeczyta to bądz pewien że dostaniesz ostrą zjebkę :naughty: to jest pracoholik :decayed: śpi po 4 godziny dziennie a Ty piszesz żeby nie marnował czasu :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

jak to Piotruś przeczyta to bądz pewien że dostaniesz ostrą zjebkę :naughty: to jest pracoholik :decayed: śpi po 4 godziny dziennie a Ty piszesz żeby nie marnował czasu :gwizdanie:

nadinerpretacja :rant:,napisałem żebyś mu nie przeszkadzał :gwizdanie:

i tym sposobem się mi upiecze :pali:

:polew:

Opublikowano

ja mogę mu przeszkadzać , dostałem pozwolenie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

ja mogę mu przeszkadzać , dostałem pozwolenie :naughty:

świat zawsze dzielił się na lepszych i gorszych :cool1:

a na poważnie

to jest pracoholik :decayed: śpi po 4 godziny dziennie

to fakt,powiedział mi pokrótce jak wygląda jego dzień pracy,a raczej doba,byłem w szoku :shocked:

Opublikowano

Wyczytalem dzis, na juz podawanym przezemnie forum, ze przyczyna sa pompowtryski (sprawdzone zostaly w ASO i postawiono taka wlasnie diagnoze)

Wlasciciel oddal auto do warsztatu, jak odbierze to napisze czy telepanie ustalo.

Od kiedy w 2.5 sa pompowtryski?

przejęzyczył się nadgorliwcu :decayed:

Oczywiscie mialem na mysli wtryskiwacz "injektor", wystapil blad w tlumaczeniu :wink4:

Opublikowano

TOMEKS32 jak tam Twoja furka,kiedy odbierasz?

Opublikowano
  • Autor

TOMEKS32 jak tam Twoja furka,kiedy odbierasz?

jeszcze czekam,ale myślę że już niedługo :decayed:

Opublikowano

:gwizdanie: :good:

Opublikowano
  • Autor

:gicior:

PS.czyżbyś coś wiedział :przebiegly:

Opublikowano

:gicior:

PS.czyżbyś coś wiedział :przebiegly:

pojeżdzę sobie jeszcze z tydzień i będzie do odebrania :decayed: :decayed: :decayed:

a tak na poważnie , jest już bliżej niż dalej :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Witam :rolleyes:,

Było:

- w 001 dawka paliwa skakała od 1,3 do 4,4 mg/hub,

- korekcja na 3-cim cylindrze oscylowała wokół -1,7 mg/hub,

- korekcja bodajże 4-tego cylindra twardo trzymała powyżej 1,4 mg/hub, zresztą pozostałe (korekcje) też nie powalały ... .

- silnik oczywiście narywał ("bez ładu i składu"), całkiem konkretnie - bo w przedziale od 695 do 742 obr/min ... .

Jest:

tomek001013014mi0.th.jpgthpix.gif

Temperatury:

tomek007temperaturyme0.th.jpgthpix.gif

Filmiki - wykonane w zamkniętym pomieszczeniu (specjalnie, żeby spotęgować rytm pracy silnika) :

http://rapidshare.com/files/164189709/16112008014.mp4

oraz

http://rapidshare.com/files/164189710/16112008013.mp4

Teraz jestem ciekawy jak wypadną testy drogowe ... . Bardzo bym chciał, żeby było tak: :good: , a w żadnym razie tak: :thumbdown: .

Na wszelki wypadek proszę moderatorów o zamknięcie tego śliskiego tematu ... :kox::polew: .

Pozdrawiam, Piotr :hi:

Opublikowano
  • Autor

Piotruś,sobotnia noc,ja imprezuje,a ty walczysz z moim autem :notworthy:

już się nie mogę doczekać telefonu od ciebie :dance:

Opublikowano

Piotruś,sobotnia noc,ja imprezuje,a ty walczysz z moim autem :notworthy:

Bry :rolleyes: .

Dziwny jest ten świat, bo za moich czasów :) - o 5.oo rano na imprezie - zaglądało się w kieliszek i dziewczynom w majtki ... . Czyżbyś się bawił w kafejce internetowej :polew::tongue4::kox: ???

już się nie mogę doczekać telefonu od ciebie :dance:

No niestety - przypadki kliniczne zawsze leczą się długo i powoli ... . Tak to już poprostu jest i oby tylko nie nastąpiły żadne powikłania, a będzie dobrze ... .

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Bry :rolleyes: .

Dziwny jest ten świat, bo za moich czasów :) - o 5.oo rano na imprezie - zaglądało się w kieliszek i dziewczynom w majtki ... . Czyżbyś się bawił w kafejce internetowej :polew::tongue4::kox: ???

:polew: :polew: :polew:

Tak to już poprostu jest i oby tylko nie nastąpiły żadne powikłania, a będzie dobrze ... .

oby Piotruś,oby :)

[br]Dopisany: 16 Listopad 2008, 22:33_________________________________________________no i autko naprawione :dance:

za***rdola teraz aż miło :kox:

teraz wiem co znaczy sławetna "kultura pracy V6" :cool1:

dr.Piotruś,jeszcze raz dziękuje za wyleczenie mojego autka :notworthy:

Trzeniu,tobie za skontaktowanie z Piotrusiem :good: i dzięki,że nie powiedziałeś mi co było z twoim 2,5,oddał bym auto do innego mechanika,a nie wyobrażam sobie,żeby ktoś inny doprowadził moje 2,5 do tak perfekcyjnego stanu,dzięki :thumbup:

PS.do wszystkich którzy mają podobny problem z 2,5TDI co miałem ( :think2:) ja:

nie zastanawiajcie się,kontaktujcie się z dr.Piotrusiem i umawiajcie na naprawę

Opublikowano

nie ma za co :good: ciesze się że poniekąd mi zaufałeś po naszych rozmowach :wink4:

ja sobie już nie wyobrażam robienie czegokolwiek z silnikiem gdzie indziej niż u Piotrusia :naughty:

Gratulacje Tomek, a dla Piotra po raz kolejny :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Opublikowano

To co w koncu bylo przyczyna? :cool1:

Opublikowano

pewnie coś z układem paliwowym :naughty:

Opublikowano

[br]Dopisany: 16 Listopad 2008, 22:33_________________________________________________no i autko naprawione :dance:

za***rdola teraz aż miło :kox:

teraz wiem co znaczy sławetna "kultura pracy V6" :cool1:

Tomku - poprawa dynamiki wynika z kilku przyczyn i nie tylko tych, które są ściśle powiązane z naprawą narywania.

Jednak osobiście nie mam żadnych, nawet najmniejszych wątpliwości, że drgawki "na jałowym" to był tylko "wierzchołek góry lodowej" fatalnych zjawisk, które działy się w Twoim silniku - szczególnie do granicy ok. 2100 obr/min.

Zwróć uwagę, co mam nadzieję potwierdzisz (? :naughty: ), że całkowicie zanikły (a przynajmniej wróciły do stanu "neutralnego") "wibracje", pojawiające się (przed naprawą) przy obrotach z zakresu 1700 - 1900, zarówno podczas jazdy jak i przy "przegazówce na postoju" ... .

Dlatego uważam, że decyzja o wykonaniu naprawy (jakże dla Ciebie uciążliwej :kwasny: ... ) - była jak najbardziej słuszna i "technicznie uzasadniona" ... .

A ponadto byłoby bardzo szkoda dalej forsować silnik, który na dzień dzisiejszy znajduje się we wzorowej kondycji technicznej (zresztą jak cała "reszta" Twojej prześlicznej eSki), zarówno pod względem układu korbowo-tłokowego, jak też wciąż idealnego i nie noszącego żadnych śladów zużycia - układu rozrządu (wałki i hydraulika są dosłownie jak nowe - wiem, bo sam sprawdzałem :) ).

dr.Piotruś,jeszcze raz dziękuje za wyleczenie mojego autka :notworthy:

Ja również Ci dziękuję - za determinację, cierpliwość i okazane mi zaufanie :rolleyes: .

dla Piotra po raz kolejny :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Trzeniu, Trzeniu ... :kox: . To bardzo miłe co napisałeś, lecz obydwaj wiemy doskonale, że gdybym kiedyś (na okoliczność naprawy Twojego BDH) nie otrzymał tak wielkiej pomocy ze strony dwoch Panów: Sopy z SSERWISu i Łukasza z "Bosch Serwis Śmietana" - to ani Twojego, ani Tomkowego, ani żadnego innego narywającego BDG/BDH - samodzielnie bym nie naprawił - po dzień dzisiejszy. I to pomimo obiektywnego faktu, że awaria Twojego BDH - z awarią Tomkowego BDG - nie miały zbyt wielu cech wspólnych ... .

Tak więc - oklaski jak najbardziej się należą (!!!) - ale nie mojej skromnej osobie ... :embarrassed: .

Fakt faktem, że "trening czyni mistrza" i dlatego tym razem nie musiałem już zajmować cennego czasu Panu Sopie, lecz bez pomocy, cierpliwości i determinacji ze strony Łukasza (BS Śmietana) - samochód Tomka (jak i kilka innych - uleczonych wcześniej) w dalszym ciągu stałby "pod płotem" - oczywiście nie naprawiony ... (12 odbytych konsultacji "osobistych" /i niezliczone rozmowy telefoniczne/ z Łukaszem - bez których w żadnym razie nie podołałbym wyzwaniu - mówią tutaj same za siebie - komu naprawdę należą się oklaski za poprawienie tego, co inżynierowie z CCCO ewidentnie schrzanili ...) .

Pozdrowionka, Piotr :hi:

Opublikowano

(...)

Jest:

tomek001013014mi0.th.jpgthpix.gif

(...)

prawdopodobnie wtryskiwacze i pompa.

jeżeli przed naprawą dawka faktycznie pozostawała bardzo mała, to winę za to ponosi problem związany z ciśnieniami na wtryskiwaczach.

wtryskiwacze zostały, jak widać, zregenerowane [nowe końcówki, jak mniemam, wraz z regulacją], jednakże pompa pozostała niesprawna*:

01nw5.th.jpgthpix.gif

zawór dawki ustawiony w pozycji granicznej [poza dopuszczalny zakres na maksimum], a dawka poniżej wymaganej.

wszelkiej maści drgania ustały, gdyż zlikwidowano falowanie dawki.

*chyba, że celowo obniżono dawkę, choć wówczas byłoby inne Ck.