Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BDG] Trzęsie na jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem identyczne objawy. Najgorzem w upał, przy 90st. płynu i na biegu jałowym przy ok 900 obr/min. Mechanik powiedział że to pompa wtryskowa. Zanim oddałem samochód w jego ręce wymieniłem trzy zawieszenia rury wydechowej (koszt ok 20 zł) i ustawiłem tak rurę, że przy przy zimnym silniku zawieszenia są lekko napięte w kierunku silnika. Po rozgrzaniu rura się wydłuża i wtedy zwisa swobodnie. Wcześniej na zimnym silniku rura zwisała swobodnie i pewnie po rozgrzaniu musiała naprężać wieszaki. Ostatni ruch to ustawienie obejmy na łączeniu rur zgodnie z opisem w książce. Od dłuższego zero drgań. Czesto pojawiają się tu wypowiedzi, dotyczące drgań nadwozia na biegu jałowym. Polecam wszystkim zacząć właśnie od tego, bo to niewielki koszt i pare minut roboty.

* uzupełnij profil [Musashi]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Na trzęsiawki na wolnych obrotach w V6 jest rada :wink4:.

jaka rada?

(oczywiscie poza podniesieniem obrotow biegu jalowego :tongue4:)

Opublikowano

Tomek, widze, ze caly czas czekasz na rady :>

Wybierz sie wreszcie gdzies... np. do Warszawy.

Opublikowano
  • Autor

Michał,już dawno bym był,gdyby nie czas,a raczej jego brak :confused4:,walił bym od razu do Krakowa,tam mam "Trzeniowego pewniaka",ale może zdecyduje się na "warszawiaka",bliżej,gadałem z bratem,żeby pojechał moim autem do kraka,ale powiedział "...ni chvja!",do wawy jednak dużo bliżej,może da sie namówić :chytry:,a przy okazji walną bym sobie chipa :naughty:

Opublikowano

Michał,już dawno bym był,gdyby nie czas,a raczej jego brak :confused4:

Wiem jak jest. Tak, czy siak czas dziala na Twoja niekorzysc :confused4:

Spinaj sie i odstaw wreszcie gdzies auto do doktora.

Opublikowano

a kto w Wawie "wyleczył" taki problem? Pytam bo nie wiem ...

Opublikowano

Pytasz bo nie wiesz powiadasz... :naughty:

Rogal pisal dosc dlugie posty na ten temat na AKP, wiec sadze, ze poradzilby sobie z problemem :)

Opublikowano

Tomeks32 zgodnie z Twoja prosba poczytalem na zagranicznych forach (Niemcy) i niestety nie znalazlem rozwiazania :thumbdown:

Problem z trzesieniem w BDG pojawial sie kilkakrotnie lecz nie zostal do konca rozwiazany :thumbdown:

Jako rozwiazania dokonywane zostaly zarowno wymiana wałka rozrządu jak i sterownik wtrysku, co niestety nie pomoglo.

Tutaj to wyczytalem:

http://www.motor-talk.de/forum/2-5-v6-tdi-motor-ruckelt-im-leerlauf-t1228961.html

Opublikowano

Pytasz bo nie wiesz powiadasz... :naughty:

Rogal pisal dosc dlugie posty na ten temat na AKP, wiec sadze, ze poradzilby sobie z problemem :)

aha , nie wiedziałem

możesz podlinkować w wolnej chwili? nie mogę znaleść :kwasny:[br]Dopisany: 13 Październik 2008, 00:12_________________________________________________ok , już nie trzeba ... udało mi się odszukać o ile to te wypowiedzi z topicu o "wykresach 2.5 MTMa"

no w teorii wypowiedzi wyglądają imponująco , czekamy na wyniki praktyki :wink4:

Opublikowano

Tak, o te mi chodzilo wlasnie.

Nie znam poki co zadnego auta, ktore naprawial Rogal pod tym katem, ale moze znajdzie sie jakis chetny... Andy? :naughty:

Opublikowano

Chlopaki wiemy cos wiecej w temacie czy nadal nikt nie poradzi nic na to"telepanie" :mysli:

Opublikowano

Tak, o te mi chodzilo wlasnie.

Nie znam poki co zadnego auta, ktore naprawial Rogal pod tym katem, ale moze znajdzie sie jakis chetny... Andy? :naughty:

Trudny temat :decayed: nie ma chętnych do naprawy :gwizdanie:

tomeks gadałeś z Piotrusiem? Będę u niego w środę jak coś :wink4:[br]Dopisany: 20 Październik 2008, 22:00_________________________________________________

Chlopaki wiemy cos wiecej w temacie czy nadal nikt nie poradzi nic na to"telepanie" :mysli:

Niżej masz odpowiedz :gwizdanie:

Opublikowano

:ssij:-cie :bla::piroman::wtf::polew::wink4:

Jeden klepnął kiedyś jakąś bzdurę i teraz wciąż ona funkcjonuje i kolejny szpec ją powtarza.

Jeździł który moim autem? Wyrywa lewarek z łapy?!

Trzeniek, woziłeś kuper moim paździerzem gdy ostatnio byłeś w W-wie :naughty: Co powiedziałeś na temat tego mitycznego narywania?

Flyer, po wymianie wtrysku sterującego masz nadal to narywanie? BTW: sprawdzałeś korekcje po wymianie wtrysku?

Opublikowano

U mnie narywanie wiaze sie raczej z pompa, gdy jej dawka na jalowym mocno spada (palowanie w miescie, od swiatel do swiatel).

W innych sytaucjach telepania nie mam.

Opublikowano
  • Autor

tomeks gadałeś z Piotrusiem? Będę u niego w środę jak coś :wink4:

no probuje caly czas,tylko cos nie wychodzi :wallbash:,zreszta pisalem do ciebie na PW,ale jakas mistyczna cisza :mysli:,

chyba ze jest cos o czym ja nie wiem :co:

Opublikowano

Trzeniek, woziłeś kuper moim paździerzem gdy ostatnio byłeś w W-wie :naughty: Co powiedziałeś na temat tego mitycznego narywania?

że te drgania nie są bardzo odczuwalne ale to tylko ze względu że masz podniesione obroty ...

ustaw obroty tak jak ma być i zobacz wtedy co się będzie działo z lewarkiem :naughty: :naughty: :naughty:[br]Dopisany: 20 Październik 2008, 22:34_________________________________________________Tomeks , w środę dam Ci znać ... wyslij mi swój numer na pw :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

wyslij mi swój numer na pw :gwizdanie:

poszlo :cool1:

PS.notabene drugi raz dzisiaj :disgust:,nie czytales,czy olales :tongue4:

Opublikowano

teraz zauważyłem :decayed: nie widziałem wcześniej :wink4:

zadzwonię do Ciebie jak będę u niego :rolleyes:

Opublikowano

Trzeniowi czasami uciekają PW :naughty::polew:

Sorry za OT :wink4:

Opublikowano

Trzeniowi czasami uciekają PW :naughty::polew:

Sorry za OT :wink4:

Ciebie również przepraszam :wink4: jak coś chcecie to dzwonić lub pisać na gg , koniec OT :gwizdanie: