Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbo BRD ZAKUP :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawie miesiąc jeździłem z zamontowanym turbo BRD i wtryskami 0,230 i podczas hamowania bez softu wyszło 146KM i 297Nm, oczywiście z niskich obrotów bieda było jechać - turbo osiągało zadane ciśnienie przy ponad 2,2tys obr. To było główne zadanie Wojtka - poprawić dół, a reszta co się da w miarę bezpiecznie. Po sofcie inne auto, zdecydowanie lepiej jedzie dołem (nie porównuje do seryjnej turbiny, bo to bez sensu), reakcja na gaz bez porównania, więc bez obaw:wink:

Opublikowano

no to wychodzi na to ze moj to byl jakis ewenement bo mi wyszlo z turbo brd i wtryskami 0,230mm 155 km i 330 Nm bez strojenia, az nie moglem uwiezyc ale jednak :) zrub softa i sie pochwal i sie kiedys spotkamy na swiatlach :P powodzenia

Opublikowano
  • Autor

najwidoczniej miales dobry motor, to korzystajac z okazji pytanko z innej beczki: dziś niestety trafilo mi sie trefne paliwo, i na chwile obecna modle sie o to zeby pompe szlag nie trafil, popowtryskiwacze przypuszczam ze sa do wywalenia, szczegolnie ze jak bylem u Aliego to powiedzial ze moje wtryski juz sa troche slabe, dlatego pytanie co kupic teraz? przy takich modach ? i jak to w cenie wyglada?

Opublikowano

jak to tak nagle padly pompki od jednorazowego zatankowania? nie kumam:slina:

Opublikowano
  • Autor

Nie mowie ze padly, na 1000% sa juz słabe, a przypuszczam ze opercja pod tytulem LEWA ROPA im nie pomoze wiec bedzie jeszcze gorzej, dlatego pytam sie odnosnie innych wtryskow, co mozecie poleci przy tych modach i s kad? czytalem o BQ i AL chociaz AL to raczej nie do zdobycia, dlatego pytam o rade

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam i ja chyba będę zmuszony zakupić drugie turbo mam afna + 142/323 na seryjnych gratach bez kata i egr zaślepiony ale zaczął mi dymić na niebiesko i teraz nie wiem na jakie zbierać kase czy awx czy brd tak zeby obeszło się bez korekty ewentualnie jak posypią się wtryski to 216 turbo i wtedy korekta no i ten sam problem bo pewną używkę ciężko znaleść , co radzicie ?

Opublikowano

do BRD to jeszcze FMIC by sie przydało zrobic

musisz sobie koszty przeanalizowac:wink:

turbo wtryski fmic strojenie

Opublikowano

Magic87 jeszcze zapomiales dodac pompe 11:) i wtedy bedzie juz jezdzil. Jak chcesz mam dobre zrodlo BRD:)

Opublikowano

z pompą już nie będę modził niedawno uszczelniałem swoją więc może trochę popracuje więc na 10tce nie warto wsadzać BRD ? zostaje tylko AWX ? swoją drogą ile za to BRD ?

Opublikowano

Na Pompie 10 i brd ostatnio afn wypluł 165km 363nm. Co do turbo to na PW.

Opublikowano

jeśli chodzi po połączenie BRD + 10 to ja mam takie, stosunkowo słaby niuton właśnie ze względu na pompę, ale i tak tragedii nie ma:wink:

wykres.jpg

Opublikowano

jest zasada fizyki, im większe turbo wiecej ps, lecz wolniej wstaje, powyż 3rpm. Do ANF'a T-AVF/AWX dołu tak nie stracisz i niuton będzie z mocą... Dobre strojenie, większa proporcjonalność optymalizacji i odczucia efektu.

Michal ile Ci dmucha BRD w peek'u?

Opublikowano
Na Pompie 10 i brd ostatnio afn wypluł 165km 363nm. Co do turbo to na PW.

wszystko zalezy od wtrysków w tym zestawieniu

Opublikowano

Michal ile Ci dmucha BRD w peek'u?

1,6 bar

---------- Post dopisany at 14:46 ---------- Poprzedni post napisany at 14:36 ----------

aaaa zapomniałbym, soft u mnie jest raczej lajtowy i taki miał być - przy mocniejszym było 181KM i 385Nm:wink:

Opublikowano
  • Autor

duzo zalezy od wtryskow to prawda, ale wzane tez jest poprawny montaz ic, ja np wtopilem w niby tanie zlaczki silikonowe :/ i prawda jest taka ze jest milion zakrętów a tak nie powinno być wiec teraz oddaje auto do profesjonalnej firmy ktora od nowa zrobi poprawny dolot. Dodatkowo przy modzie z turbo BRD warto wycicac kata i zrobic down pipe, dzieki czemu turbo o wiele nizej wstaje :)

Opublikowano
Dodatkowo przy modzie z turbo BRD warto wycicac kata i zrobic down pipe, dzieki czemu turbo o wiele nizej wstaje :)

Racja.. DP + wkladke Simoty albo cos podobnego:wink:

szybciej zassa powietrze i latwiej sie pozbedzie:kox:

Opublikowano

[/color]

Co do filtra to pokazałem żę nie pomaga w znaczący sposób:)

Opublikowano
[/color]

Co do filtra to pokazałem żę nie pomaga w znaczący sposób:)

dokładnie:decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem na etapie szukania turbo BRD tylko zastanawiam się nad wężem wylotowym z turbo. Wiadomo, że mój z AVF nie będzie pasował bo jest na szybkozłączce, a w BRD jest tak jak w AFN tyko że (z tego co widziałem) końcówka wylotu jest grubsza. Jaki wąż najlepiej zastosować?

Opublikowano

A nie robisz fmica?