czorny_07 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Czołem klubowicze:naughty: Rezałem swoje borbety, rant jest wyszlifowany papierami od 150 do 2500, chce je dopieścić i doprowadzić rant do prawdziwego lustra, próbowałem już różnymi pastami i mleczkami, ale chciałbym uzyskać wiele lepszy efekt, bo ten jest mierny, macie jakieś doświadczenie w tym temacie i sprawdzone specyfiki? kilka fot:
clinque Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 autosol+ filc i jazda pieknie sie zaswieci
miedzikos Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dokładnie filc na wiertarke + autosol i jedziesz
tomasz_gti Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 na wykonczenie stosowałem jeszcze taką paste w sztabce koloru niebieskiego. efekt był jeszcze lepszy niz po autosolu
czorny_07 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2012 nabyłem coś takiego, nada się? jestem lajkiem w kategori polerka:decayed: autosol musze nabyć na allegro, bo u nas w sklepie liczą sobie 30 zł ;O na allegro mam za to 3 tubki..
tomasz_gti Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 nie kolego. to polerka do lakieru. musi to byc filc na przykład taki http://moto.allegro.pl/filc-krazek-filcowy-na-trzpieniu-30x50x6-i2264601188.html
czorny_07 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2012 na wykonczenie stosowałem jeszcze taką paste w sztabce koloru niebieskiego. efekt był jeszcze lepszy niz po autosolu własnie widziałem efekt po "niebieskiej pascie" ale nie mogłem znaleźć jak się nazywa, mam w sztabce zieloną, polerowałem kiedyś felgi od motocykla, ale to maszyną
tomasz_gti Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 właśnie z niebieską jest problem, kolega mi gdzieś załatwił ale juz dojścia nie ma. są na allegro inne w sztabce ale ich nie używałem także nie wiem jaki efekt po nich jest
czorny_07 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2012 jak zdąże jutro zrobie jedną felge i wrzuce zdjęcia efektów, dzieki tomasz:decayed:
tomasz_gti Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 to powodzenia:hi: czekam na efekty:wink:
piotrzaba5 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Swego czasu zajmowałem się tym zawodowo. Nic nie zastąpi filcu. Ja kupowałem na metry i docinałem go do swoich potrzeb, ale tobie się to nie opłaci, więc kupuj gotowce. A paste stosowałem w sztabce (nazwy nie pamiętam) ale to są co koledzy wyżej pisali. Są dostępne na każdej giełdzie. Zielona jest na pierwsz rzut, a niebieska jest na efekt końcowy
tomasz_gti Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 no i jak ta polerka wyszła ???
matyss___ Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 znam przypadek , że felg nie dało rady wypolerowac na lustro...i były polerowane wszystkim .... ja polerowałem szmatkami bawełnianymi nakładanymi na wiertarke i zwykła paste polerska biała i efekt był taki:: i nigdy zadnych autosoli nie kupowałem ...zwykła pasta z castoramy dała sobie rade
tomasz_gti Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 kolego ale do lustra to tym rantom jeszcze troche brakuje
matyss___ Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 wiem wiem ze nie jest to idealnie , ale juz zaczyna robic swoja robote.....i nie uzywałem zadnych firmowych wynalazków...
tomasz_gti Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 kup sobie paste w sztabce niebieską i je jeszcze przeleć. zobaczysz efekt bedzie lepszy
matyss___ Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 czarny_07 zastanawiam sie po co chcesz doprowadzic te felgi do lustra....zostaw tak jak jest i po sprawie...lustro lapie kazdy syf...jak popada deszcze to bedziesz miał plamki...jak kurz tez lipa...i tak bedziesz latał ze szmatka w okól samochodu caly czas...miałem polerowane fele przez rok i ciezko to utrzymac w czystości tak samo jak auto w macie...
maarkus Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witam Panowie znacie jakąś strone z allegro gdzie mozna kupic ta paste w sztabce niebieska? dzieki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi