a4fan3m Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam, coś mi buczy/szumi z przodu podczas jazdy wraz ze wzrostem predkosci wiec stawiam na lozysko- robi sie ciut glosniej jak skrece w lewo wiec pewnie prawe mam pytanie czy znacie firmie SFEC ? - mechanik ma to lozysko w duzo tanszej cenie niz ruville, skf i tak sie zastanawiam. druga sprawa... czy lozysko z przody trzeba zmienic z piasta czy mozna samo lozysko ? pamietam ze jak wymienialem tyl to musialem z piasta i rosly koszty.
uris Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Można same łożysko ale musisz to zrobić prasą .
greg2505 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 przód występuje bez piasty musisz wybić ją ze starego łożyska i na prasie wcisnąć w nowe polecam skf po dobrych rabatach kupowałem za 180zł ,kupisz jakieś dziadostwo i 2 razy będziesz wymieniał niepotrzebne koszty
nastradamus Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Hej, proponuję kupić SKF'y, mnie kosztowały 175zł sztuka (za przód) (z piastą) VKBA3536 po wymianie na nie zapanowała piękna cisza, i zapomniałem co to szum no i nic nie trzeba prasować, wystarczy stare wybić (przeważnie są zapieczone ale od czego jest młotek ) i nowe wkręcić http://images41.fotosik.pl/1456/c5bddb378aab9361.jpg
greg2505 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Hej, proponuję kupić SKF'y, mnie kosztowały 175zł sztuka (za przód) (z piastą) VKBA3536 po wymianie na nie zapanowała piękna cisza, i zapomniałem co to szum no i nic nie trzeba prasować, wystarczy stare wybić (przeważnie są zapieczone ale od czego jest młotek ) i nowe wkręcić http://images41.fotosik.pl/1456/c5bddb378aab9361.jpg tylko pokaż mi piastę na tych fotach w przednich łożyskach ,tył ma piastę a przód tylko mocowanie do zwrotnicy piastę musisz przełożyć ze starego łożyska
nastradamus Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Sorki pomyłka..., chodziło mi o mocowanie do zwrotnicy pozdrawiam
a4fan3m Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2012 nastradamus gdzie kupiles w takiej cenie skfy ? wszedzie szukam i nie wiedze w takiej cenie :/
greg2505 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 nastradamus gdzie kupiles w takiej cenie skfy ? wszedzie szukam i nie wiedze w takiej cenie :/ w takiej cenie kupisz jak masz znajomego mechanika lub sprzedawcę w sklepie jak chciałem kupić to krzyknęli 320zł za skf, 290 za fag po znajomościach skf 180zł-190zł
nastradamus Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 nastradamus gdzie kupiles w takiej cenie skfy ? wszedzie szukam i nie wiedze w takiej cenie :/ w takiej cenie kupisz jak masz znajomego mechanika lub sprzedawcę w sklepie jak chciałem kupić to krzyknęli 320zł za skf, 290 za fag po znajomościach skf 180zł-190zł Dokładnie. Załatwiałem przez Kumpla, który ma Znajomego w motoryzacyjnym, generalnie tak czy siak jak dla mnie cena szok... :/
Rekomendowane odpowiedzi