Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż układu spryskiwaczy reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje sie ktos ktory kabelek i jaki ma kolor odpowiada za spryskanie szyby kiedy manetke wciskamy do siebie? Bede niedlugo montowal i wolalbym sie wpiac w niego w takim miejscu abym nie musial odkrecac kierownicy. I mam ogolnie zalozona manetke z FISem od avanta, do czego w avancie sluzy wcisnienie manetki od siebie w strone silnika?

Edytowane przez Chadury89

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pany mam problem. Wzielem sie za spryski lamp. Podlaczylem tak jak ori i jest maly problem. Czas jaki daje przekaznik na spryskanie lamp jest za krotki i ledwo wyjda, przekaznik odcina prad i sie chowaja. Kurfa dlaczego?! :decayed:

Opublikowano

Pasuja, ja mam takie pawelobr

Opublikowano

Dzięki kolego. Zamawiam w najbliższym czasie :)

Opublikowano

Zaslepki sa kijowe. I trzeba dokupic pompke wysokocisnieniowa oraz weze odpowiednie. Lepiej kupic taki zestaw http://allegro.pl/spryskiwacze-lamp-reflektorow-xenon-model-iii-i5260725682.html

ja mam taki i zajeb*scie spryskuje i wyglada :D

Opublikowano

Kolego Chadury89 tą pompke od sprysku zamieniłeś zamiast org.czy dokupileś zbiorniczek na dwie pompki?

Opublikowano

U mnie byl zbiornik 4,5 litra z miejscem na druga pompke. kupilem w IC uszczelke do tej pompki, nawiercilem dziure, wlozylem uszczelke i od gory wsunalem pompke i trzyma jak ta lala :)

Jezeli tez masz takie pojemnosci zbiornik sprawdz od gory pod maska czy tez czasem nie masz miejsca na pompke, dobrze toi widac.

Opublikowano

Dzięki za odp. :hi:

Tak mam 4,5l zbiornik jutro to sprawdzę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jak dobrze rozmierzyc spryski na zderzaku jakis sposob jest jak to dobrze rozmierzy pozdro (szablon )

Edytowane przez marcin120383

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam pytanko. Posiadam avanta z tylnym silniczkiem wycieraczki do wymiany. Mam zamiar usunąć wycieraczkę i dać zaślepkę. Czy mogę zatem użyć wężyk płyny od tylnej wycieraczki, aby zasilić nim spryskiwacze reflektorów?

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć spryskiwacze dekoracyjne to tak a tak serio to za słabe ciśnienie idzie z tej pompki żeby umyć reflektor ewentualnie pochlapie płynem ori pompka od spryskow jest o wiele mocniejsza

Wężyk tez ma inna średnicę te w zderzak są większe

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć spryskiwacze dekoracyjne to tak a tak serio to za słabe ciśnienie idzie z tej pompki żeby umyć reflektor ewentualnie pochlapie płynem ori pompka od spryskow jest o wiele mocniejsza

Wężyk tez ma inna średnicę te w zderzak są większe

Ok. Dzięki za info.

Czyli musiałbym jakoś zaślepić wężyk od płynu na tylną szybę, tak? A czy mogę jakoś podłączyć spryski reflektorów do manetki od tylnego spryskiwacza?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam u siebie problem ze spryskami, instalacja jest fabryczna a mimo to nie działają, po zaglądnięciu do przekaźników brakuje jednego:

t07IyzJ.jpg

czy zamontowanie w to miejsce przekaźnika 380, rozwiąże problem?

up

Problem rozwiązany, winna okazała się spalona pompka, po wymianie wsio działa

Edytowane przez waasik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie już po montażu. Dodam od siebie, że nie obeszło się bezproblemowo. Pierwszy problem był ze spryskami - były krótsze od tych z tutorialu i mialy inne mocowania. Po ucięciu plastików dało radę je zamontować tak jak w tutorialu. Drugi problem jaki się pojawił to umiejscowienie pompki do sprysków. Miejsce montażu z tego tematu jest niestety w 1.9tdi niemożliwe z racji tego, że przed zbiorniczkiem jest intercooler. Ja mam pompkę wciśniętą na styk u góry pod lampą gdzie wystaje kawałek zbiorniczka. Poniżej filmik z działania sprysków.

Rezajcie panowie bo naprawdę warto ;)

Edytowane przez liquidl0gic

Opublikowano

W Afn poliftowym jest miejsce w zbiorniczku na pompke, wystarczy wywiercic otwor, kupic uszczelke i wsynac pompke i jak ori jest :) Ja tez nagram filmik jak u mnie sie sprawuje po paru miesiacach :D

Opublikowano

Szukam rozpiski kablologii do podłączenia sprysków.. ma ktoś mozę coś takiego? mam ori zderzak z spryskami..

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jakie zestawy spryskow kupic aby to ladnie pasowalo,podeslijcie jakiegoś linka.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie jakie zestawy spryskow kupic aby to ladnie pasowalo,podeslijcie jakiegoś linka.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5955000992

Chyba lepszego zestawu niema na alle

Opublikowano

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5955000992

Chyba lepszego zestawu niema na alle

:drinks: