Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznie składanych lusterek zewnętrznych w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy lusterka z a6 podejdą do B6 ?

nie

no to lipa :kwasny:

poszukuje z S4 w satynie, min 10 pinów

Opublikowano

Czemu nie podejda wystarczy kostki pozmieniać na te z b6 i mieć opis jaki pin za co odpowiada mocowanie jest to samo

Opublikowano
Czemu nie podejda wystarczy kostki pozmieniać na te z b6 i mieć opis jaki pin za co odpowiada mocowanie jest to samo

Obudowy, maskownice obudowy dolne jak i wkłady są idento jak w B6/B7 natomiast inne są trójkąty i wiązka, z tym ostatnim jak piszesz najmniejszy problem ale co z trójkątami?

Opublikowano

w lusterkach składanych z A6 nie ma również stycznika informującego sterownik w jakiej są pozycji. Jak to wpływa na ich pracę nie wiem, mogą nie chcieć się otwierać/zamykać... Przewody są zdecydowanie krótsze, trzeba by je sztukować, trójkąt jest większy, choć same mocowania śrub są w identycznym miejscu. Przymierzałem takie lusterko ale ostatecznie nie zdecydowałem się założyć. Trzeba by ciąć uszczelki, lub plastiki trójkąta. Na 100% strasznie by po takiej rzeźbie szumiało przy jeździe. Proponuję szukać z A4, z A6 brać obudowy i ewentualnie same lustra bo są identyczne.

Opublikowano

A czy elementy typu ślimaki/zębatki odpowiadające za elektryczne składanie lusterek będą pasować od A6 C6 ? Oraz czy przy tych elementach jest jakaś różnica pomiędzy lewą a prawą stroną ?

Opublikowano

Mogą pasować, ale nie muszą. Mam kilka luster składanych z a4 i są 2 rodzaje ślimaków, nie można ich zamieniać między sobą. W Twoim lustrze jest jeszcze inny ślimak. Ślimaki są raczej takie same po obu stronach, ale całe obudowy mechanizmu są inne. W lustrze które ma Paweł (bo o to pewnie pytasz) obudowa mechanizmu jest zupełnie inna, pewnie nie będzie pasować do stelaża z a4, sam stelaż też jest inny w miejscu styku z podstawą (trójkątem) lusterka.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

jak podpiąć fotochrom zew? chodzi mi dokładnie w jakie piny mam się wpiąć bo mam wyprowadzone kable z lust.wew pin 4 i 5 .

czy bede musiał ciągnąć nowe przewody przez drzwi do śilniczków? jakie piny są w drzwiach chodzi o tą przelotkę żeby było profi robota ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam pytanie jezeli mam silniczki w dzwiach z koncowka B na koncu to podejda lusterka el. skladane?

Opublikowano

Niet.

Opublikowano

a modul komfortu z koncowka AD podejdzie?????

---------- Post dopisany 30-03-2014 at 22:43 ---------- Poprzedni post napisany 29-03-2014 at 18:03 ----------

up

Opublikowano
a modul komfortu z koncowka AD podejdzie?????

---------- Post dopisany 30-03-2014 at 22:43 ---------- Poprzedni post napisany 29-03-2014 at 18:03 ----------

up

moduł komfortu nie ma znaczenia przy składanych lusterkach

Opublikowano

tu tylko chodzi o silniczki podnoszenia szyb w drzwiach musza byc odpowiednie

Opublikowano

no i gitara :thumbup1:

---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 17:52 ----------

to ile w końcu musi być przewodów w wiązce zeby oznaczało ze to lusterko el składane?

Opublikowano

Nie prawda kolego Moduł ma znaczenie przy składanych lusterkach

Przecież za pomocą modułu jest realizowane składanie prawego lusterka czyż nie tak ?

---------- Post dopisany at 23:45 ---------- Poprzedni post napisany at 23:43 ----------

Przewodów w lusterku powinno być 10 wtedy masz składane lusterko jest wtedy też elektrycznie grzane i ma fotochrom. Może mieć też 14 wtedy dochodzi jeszcze pamięć ustawień:wink:

Opublikowano

Przewodów w lusterku powinno być 10 wtedy masz składane lusterko jest wtedy też elektrycznie grzane i ma fotochrom. Może mieć też 14 wtedy dochodzi jeszcze pamięć ustawień:wink:

Bzdury. W wiązce ma być kabel niebieski i różowy. Różowy to masa silnika składania, a niebieski to zasilanie.

Opublikowano

wiecie kto ma takie na opych?

Opublikowano

Bzdury. W wiązce ma być kabel niebieski i różowy. Różowy to masa silnika składania, a niebieski to zasilanie.

To nie sa bzdury byly, lustra 5,7,10,14 pin. Skladane sa 10 i 14 pinowe :wink:

Opublikowano

3 kable na sterowanie

4 na pamięć

2 na grzanie

2 na fotochrom

2 na składanie

9 pin może być sterowane elektrycznie(3) + grzanie(2) +pamięć(4), albo sterowanie elektryczne(3) + składanie(2) + grzanie(2) + fotochrom(2).

Analogicznie 7 pin mogą być: sterowane elektrycznie + grzanie + składanie, albo fotochrom.

Do nich dochodzi kabel żółty na pin 4, ale nie wiem do czego on jest. Z nim będzie 10 kabli, ale mogą być dwie różne wersje konfiguracji :wink:

Opublikowano

Gdzies mi się wala lusterko prawe elektrycznie składane z ucieta kostka. Jakby komus się przydalo to PW:wink:

Opublikowano
3 kable na sterowanie

4 na pamięć

2 na grzanie

2 na fotochrom

2 na składanie

9 pin może być sterowane elektrycznie(3) + grzanie(2) +pamięć(4), albo sterowanie elektryczne(3) + składanie(2) + grzanie(2) + fotochrom(2).

Analogicznie 7 pin mogą być: sterowane elektrycznie + grzanie + składanie, albo fotochrom.

Do nich dochodzi kabel żółty na pin 4, ale nie wiem do czego on jest. Z nim będzie 10 kabli, ale mogą być dwie różne wersje konfiguracji :wink:

Skladanie to 3piny ;) lusterko 10 pin ma: 3kable sterowanie, 2 grzanie, 2 fotochrom, 3 skladanie. Nie bylo innych kombinacji jak:

5pin - sterowanie, grzanie

7pin - sterowanie, grzanie, fotochrom

10pin - sterowanie, grzanie, fotochrom, skladanie

14pin - sterowanie, grzanie, fotochrom, skladanie, pamieci