Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznie składanych lusterek zewnętrznych w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yhy, w sumie racja, dołożysz elektryczne szyby i wtedy rączka do wymiany. Ja Chciałem kupić moduły ale kkam zawiesił działalność i lipa.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Działalności nigdy nie było. To było tylko hobbystyczne zajęcie w wolnych chwilach. Pod koniec lipca będę mieć kilka zestawów, więc jakbyś był chętny to coś sie znajdzie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej,

Posiadam 8E0 959 433 AT - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.

Czy obsłuży składanie lusterek?

Opublikowano

Tak. To moduł High.

Opublikowano

Dziękuję :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, posiadam moduł komfortu 8E0 959 433 BA - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby). Czy obsłuży składane lusterka?

Silniczki szyb mam z końcówką B czyli wymiana na E,F,G lub bez literki, ale ktoś pisał, że F nie obsługuje to jak to w końcu jest ?

Lusterka składane z 14 pinami mają pamięć , jak to się ma do opuszczania prawego lusterka przy cofaniu, co jest jeszcze potrzebne ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, posiadam moduł komfortu 8E0 959 433 BA - 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby). Czy obsłuży składane lusterka?

Silniczki szyb mam z końcówką B czyli wymiana na E,F,G lub bez literki, ale ktoś pisał, że F nie obsługuje to jak to w końcu jest ?

Lusterka składane z 14 pinami mają pamięć , jak to się ma do opuszczania prawego lusterka przy cofaniu, co jest jeszcze potrzebne ?

Pozdrawiam

moduł komfortu obsłuży

silniczki do wymiany tak jak napisałeś (zwracaj uwagę przy zakupie czy wersja europejska), F w wersji angielskiej nie obsłuży

14 pinowe lusterka zadziałają poprawnie z modułem pamięci (potrzebny moduł, przyciski w drzwi i instalacja do tego) lub z moduł od kkam'a

Edytowane przez tom4275

Opublikowano

Dzieki wielkie tom4275, po czym rozpoznac czy to wersja europejska ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki wielkie tom4275, po czym rozpoznac czy to wersja europejska ?

Pozdrawiam

numer europejskich zaczyna się od 8E1 a anglik od 8E2 i dodatkowo jest na czarnym tle pisany białymi literami więc jak zdjęcie niewyraźne a będziesz widział na naklejce czarny pasek to anglik, nie pomyl też z tylnymi modułami, numer zaczyna sie od 8E0

Opublikowano

A lusterka ?

Opublikowano

też numer, 8E1 europa i 8E2 anglik, a wzrokowo to trzeba by było przyłożyć do swoich i wtedy widać że mają inny kąt ustawienia

Opublikowano

wszystko już mam, jeszcze pytanie odnośnie fotochromów zewnętrznych, jak od pomarańczowej kostki w słupku A (pin 7,8) przeciągam dwa kable to w które piny się wpinam od sterownika dzwi ? Niektórzy pomijają to i po prostu wpinają się za kostką od lusterka, chce żeby to miało ręce i nogi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Też w piny 7 i 8.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki, a ta kostka pomaranczowa powinna znajdować się na wysokości lusterka w tym słupku ? Bo tam nie ma tej kostki, wyjmowałem też cała lampke srodkokowa zeby dostać się do kostki lusterka srodkowego, ale też nie widać, trzeba odkręcić lusterko ?

Opublikowano

kostkę pomarańczowa masz w słupku A na dole i z tamtąd ciągniesz po dwa kable do sterownika do fotochromu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie jest możliwe że mam tylko jedno składane lusterko ? Składa mi się tylko lewe . Jak sprawdzić czy prawe się zepsuło czy po prostu nie ma składania ?
Pozdrawiam

Opublikowano

Odczytaj nr sterownika VAG

Opublikowano

Mam pytanie jest możliwe że mam tylko jedno składane lusterko ? Składa mi się tylko lewe . Jak sprawdzić czy prawe się zepsuło czy po prostu nie ma składania ?

Pozdrawiam

jak wyjmiesz wkład i zajrzysz w miejsce gdzie wychodzą wszystkie przewody to 2 powinny iść z tyłu za trzpień wokół którego następuje obrót lusterka, a reszta idzie od przodu

Opublikowano

Pozdrawiam

jak wyjmiesz wkład i zajrzysz w miejsce gdzie wychodzą wszystkie przewody to 2 powinny iść z tyłu za trzpień wokół którego następuje obrót lusterka, a reszta idzie od przodu

zaglądałem tam własnie i tam na tył idzie coś ala różowy z niebieskim idzie za . Mam też wolna wtyczkę ale w obu lusterkach tak jest . Gdzie w vagu sprawdzę numery sterownika ? Mam kabel ale trochę zielony w diagnostyce .

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozdrawiam

zaglądałem tam własnie i tam na tył idzie coś ala różowy z niebieskim idzie za . Mam też wolna wtyczkę ale w obu lusterkach tak jest . Gdzie w vagu sprawdzę numery sterownika ? Mam kabel ale trochę zielony w diagnostyce .

Pozdrawiam

zgadza się te dwa kabelki są od składania, numery sterowników sprawdzisz w module 46

pojedyncza wtyka taka szeroka czarna to od fotochromu

Edytowane przez tom4275

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

A4 B6 Anglik. Lusterka mam składane. Moduły 8E2959801/802 bez literek na końcu. Przez przypadek uwaliłem sterownik w drzwiach kierowcy (zwarcie na lampce w drzwiach). Czy mogę wymienić sterownik drzwi kierowcy na 8E2959802F, a w drzwiach pasażera zostawić stary ster bez literki na końcu?