Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaką instalację gazową zamontować do 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Koledzy!

Proszę o pomoc jaką instalację zamontować do mojej PEREŁKI 1.8T (150) AWT. Chcę polatać autkiem co najmniej 3 lata, więc zrobię grubo ponad 100tysi. Zastanawiam się co założyć aby to dobrze działczyło w moim autku, BRC, ktoś proponował ZENITa, w sumie co gazownik to co innego chce zakładać.

Jakby ktoś jeszcze podrzucił gdzie najlepiej w Bydgoszczy zajmą się moją PEREŁKĄ to już w ogóle byłoby super :)

Z góry dzięki za pomoc i życzę przyczepności, choć w a4 nie trzeba się o to martwić, bo zakręty pokonuje jak po sznurku :)

Opublikowano

Sam posiadam w swoim 1.8T instalkę BRC seq24 czy jakoś tak :) i powiem, że generalnie jest ok.

Jak rozmawiałem z gazownikami to twierdzą, że BRC jako instalacja jest jedną z najlepszych na rynku ale mają strasznie zamotany program - pewnie nie potrafią sobie z nim poradzić i dla tego taka opinia z ich ust.

Generalnie jaką nie założysz to pewnie będzie chodziło, tylko jest jeden podstawowy warunek - musi ona być zamontowana bez "druciarni". Nie może tego robić partacz.

W poprzednim autku miałem Stag300 + LandiRenzo i nie miałem absolutnie żadnych problemów. Przejechałem na niej ponad 120tyś. km.

Opublikowano

Polecam:

Sterownik: Stag4+

Wtryski: Hana 2000 zielone

Reduktor: Firmy AC model r01 "czarny"

Jutro taki zestaw montuję do takiego samego silnika tylko, że w pasku i z mocniejszym reduktorem bo auto jest po programie na 170 km

Opublikowano

BRC SQ24 na pomaranczowych wtryskach spokojnie obsłuzy 200kM

miałem taka instalke i hulało jak złoto

Opublikowano

Dzięki Koledzy za podpowiedzi. Gadałem wczoraj z jednym z gaziarzy i facet poleca instalkę ZENIT PRO, podobno przewyższa BRC, ale z tego co wiem to jest jakaś nowość... Zetknął się może już ktoś z taką instalacją?

Opublikowano

Kolego gazdy gozownik powie ci i zaproponuje najlepsza instalacje taka ktora sam montuje:D załozmy ze montuje staga to Ci powie ze stag najlepszy:

:D u nas montujemy BRC jest drozsza o pare stowek ale programowanie i umiejetny montaz i regulacja daje syper efekty i zero problemow.gazownik ktory mowi ze program BRC jest zamotany jest niedouczonym lajkiem w tych sprawach:) BRC i samo programowanie to chwila i wszystko robi sie samo:)u nas montaz sekwencja i gwarancja na dwa lata bez limitu kilometrow kosztuje 3000 tysie.i ludziska sa zadowoleni:D

Opublikowano
Dzięki Koledzy za podpowiedzi. Gadałem wczoraj z jednym z gaziarzy i facet poleca instalkę ZENIT PRO, podobno przewyższa BRC, ale z tego co wiem to jest jakaś nowość... Zetknął się może już ktoś z taką instalacją?

Jaki reduktor? jakie wtryski? Zenit pro to tylko sterownik...

BRC i samo programowanie to chwila i wszystko robi sie samo:)u nas montaz sekwencja i gwarancja na dwa lata bez limitu kilometrow kosztuje 3000 tysie.i ludziska sa zadowoleni:D

Czasami nie mów że robicie tylko autokalibrację i tyle...bo z tego posta tak wynika...jeżeli tak jest to hmhmh..brak komentarza do tego jest najlepszym komentarzem...

Opublikowano

Kolego zanim cos napiszesz mogłbys sie zapytac jak działa program BRC i jak sie po montazu robi programowanie.Dopiero wtedy jezeli cos robie źle mozesz mi wystawic negatywny komentaz!!!!!!!!!!! w tej sytuacji nie bede i nie chce mi sie wypowiadac na ten temat bo to nie ma najmiejszego sensu skoro Ty wiesz lepiej jak sie operuje programami w BRC i jak prawidłowo sie programuje mapy po montazu gazu!Jak kiedys bedziesz zakadał gaz to wytłumacz montazyscie jak prawidłowo wyregulowac instalacje:D Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...