pawelwor Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Kupiłem sobie centralkę 8L0 862 257G z pilotem. Oryginalnie jest kodowanie 13130, czyli: 8192 - zdalne sterowanie pilotem 4096 - potwierdzenie otwarcia centralnego 2x błyskami - NIE DZIAŁA! 512 - potwierdzenie zamknięcia centralnego 1x błyskiem - NIE DZIAŁA! 256 - logika tylnej klapy - o co z tym chodzi? 64 - zamykanie i otwieranie szyb pilotem 8 - aktywacja alarmu (wywalę to) 2 - Acknowledgement DWA flashing - co to ma potwierdzać? Chodzi o te dopiski pogrubioną czcionką, czyli główne pytanie: Dlaczego nie działa mi mignięcie kierunkami? Następna sprawa, to czy to normalne, że żeby otworzyć/zamknąć samochód muszę 2 razy szybko kliknąć przycisk otwarcia/zamknięcia? Po jednym kliknięciu słychać pracę pompki, ale nic się nie dzieje. Kolejna rzecz to spróbowałem zakodować po swojemu, czyli 14962 (8192, 4096, 2048 - otwieranie szyb po wyjęciu kluczyka, 512, 64, 32 - zamykanie zamków po przekroczeniu 15km/h) to mi zwariowała centralka. Przyciskiem zamykania otwierałem drzwi i na odwrót. Ewentualnie może ktoś posiadający taką centralkę bez alarmu podać swoje kodowanie?
damian12759 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 witam, też założyłem taką samą centralkę i nie działa potwierdzenie otwarcia i zamknięcia błyskiem i zmienianie kodowania nic nie dawało i pewnie trzeba by przerabiać instalacje ale mi to nie przeszkadza, ważne że zamyka i otwiera z pilota, co do 256 to jest do modeli poliftowych które mają mikrostyk w klapie bagażnika a z tą 2 to jest chyba potwierdzenie aktywowania alarmu błyskiem
pawelwor Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Niestety mi to przeszkadza, bo nie zawsze za pierwszym razem załapie i muszę sprawdzać czy się zamknęło...
Rekomendowane odpowiedzi