peju Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Kadr centralny nie jest forma ktora sie zawsze i kluczowo trzymam aczkolwiek tutaj te ujecia bardziej mi sie podobaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 W przypadku drugiego zdjęcia, kadr centralny jest jak najbardziej OK. Tylko modelki trzeba było delikatnie rozrzucić bo w tej chwili za bardzo się ze sobą zlewają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszr Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Może jest ktoś z Warszawy to można by się zgadać i coś wymyślić do "obpstrykania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ja jestem, ale od dłuższego czasu nie fotografuję. Permanentny brak czasu. A i pora roku taka jakiej nie lubię w tych okolicach. Może na wiosnę się ruszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawik Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 ostatnio wpadło mi w ręce Subaru Legacy, ale było frajdy:decayed: więcej zdjęć: Fotografia z przyjemności i dla przyjemności...: Subaru Legacy '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldekj Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Miasteczko Lublin ---------- Post dopisany at 11:50 ---------- Poprzedni post napisany at 11:46 ---------- Kazimierz Dolny Wisełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszek Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Odswieze temat i wstawie kilka swoich fotek, obie Nikon D7000 + 50mm 1:1.8D + Sb-26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boguki Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 http://s12.postimage.org/510lfzgux/imgp5840.jpg Chmarski, fajna fota. Wygląda jak kadr z jakiejś bajki. Jak i gdzie to zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zdjęcie kawałeczka makiety w Holandii (Efteling). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apaczinio Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 no a o to moja amatorszczyzna 1) Ognisko - czas bliżej nie określony znalazłem na kompie (mojego autorstwa robione aparatem wbudowany do sony xperii pro 10 mini czy jakoś tak ) Uploaded with ImageShack.us[/img] 3) Zalew Czapielówka w Czarnej Białostockiej (aparat j/w) http://img29.imageshack.us/img29/4636/dsc00304dlm.jpg' alt='dsc00304dlm.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 To i ja sie pochwale ostatnimi fotkami Kazimierz dolny NEX5N + 50mm fotki robione z reki NEX5N+55-210mm NEX5N+ 16mm+ fisheye Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peju Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 apaczinio, pilnuj by w krajobrazach, zwlaszcza z plaskim horyzontem, zdjecia byly proste. To najbradziej razacy blad w tego typu fotografii i w pewnym sensie dyskwalifikacja gdyby trzeba bylo cos takiego oceniac. Wyprostuj fotke w jakims programie graficznym. Kowi87, co za rybke masz? To jest chyba pod pelnaklatke, co? bo cos mi nie wyglada by pokrywala 100% pola widzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 pany pytanie (uprzedzam jestem amatorem) chce dokupić sobie obiektyw i mam dylemat czy brać 18-105 czy 55-200 bardziej lubię focic z bliska ale dużo poleca by brać ten drugi jestem laikiem doradźcie żeby nie było ze bez fot mój sprzęt standard body N3100 18-55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lennox Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 pany pytanie (uprzedzam jestem amatorem) chce dokupić sobie obiektyw i mam dylemat czy brać 18-105 czy 55-200 bardziej lubię focic z bliska ale dużo poleca by brać ten drugi jestem laikiem doradźcie żeby nie było ze bez fot mój sprzęt standard body N3100 18-55 jeśli masz już 18-55 to po co Ci w tym samym zakresie ogniskowych drugi obiektyw? oczywiście że weź 55-200 lub nawet bym dołożył i wziął 55-300 nawet się nie zastanawiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 jeśli masz już 18-55 to po co Ci w tym samym zakresie ogniskowych drugi obiektyw?oczywiście że weź 55-200 lub nawet bym dołożył i wziął 55-300 nawet się nie zastanawiaj tez racja ale z każdej strony inaczej mówią i już trochę mi namieszali czy ja wiem czy uderzać odrazu w 300 myślę ze do moich potrzeba 200 w zupełności starczy:wink: no ale do końca tyg się zastanowie i wtedy będę zamawiać dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lennox Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 tez racja ale z każdej strony inaczej mówią i już trochę mi namieszali czy ja wiem czy uderzać odrazu w 300 myślę ze do moich potrzeba 200 w zupełności starczy:wink: no ale do końca tyg się zastanowie i wtedy będę zamawiać dzięki za odp w ogniskowej 200 ta 300-setka ma większą dziurę=większe światło więc masz większe pole do popisu z czasem migawki waga prawie identyczna a zapas ogniskowej warto mieć. Kiedyś zacznie Ci brakować "czegoś" ponad 200... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 300 to luneta, ja mam 18-55 i 50-200 i ciężko to wykorzystać w amatorce, brakuje mi stałki 50 do focenia detailingowych prac Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peju Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 brać 18-105 czy 55-200 bardziej lubię focic z bliska przede wszystkim musisz sie odzwyczaic od zwrotow "z bliska" albo "z daleka" 18-55, 18-105 jak i 55-200 mozesz fotografowac i z bliska i z daleka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Kowi87, co za rybke masz? To jest chyba pod pelnaklatke, co? bo cos mi nie wyglada by pokrywala 100% pola widzenia... Mam założony konwerter sony do obiektywu 16mm tamta fotka z mojego postu jest delikatnie przykadrowana z tego co pamietam:wink: a matryca to APS+C Co do obiektywów 55-200, bez problemu nadaja sie do zdjęć z bliska:wink: ładny bokeh powstaje w tle wtedy:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi