Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Które tarcze i klocki FERODO na przód? 288mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w najbliższym czasie wymieniam z przodu tarcze z pokrzywionych litych 280mm na wentylowane 288/25mm, mam już zaciski, ale teraz trzeba kupić tarcze i klocki, planuje jak najmniejszym kosztem zamontować coś możliwego czyli wybrałem FERODO, znalazłem dwie aukcje które by mi odpowiadały (nic droższego nie wchodzi w gre bo już i tak naginam budżet)

1:

http://moto.allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo-a4-a6-superb-passat-b5-288-i2277556963.html

2:

http://moto.allegro.pl/ferodo-tarcze-klocki-audi-a4-a6-przod-i2246458862.html

Oba zestawy mają te same tarcze, ale różnią sie klockami, i jedne i drugie to FERODO, ale różne od siebie, który komplet brać?

Ewentualnie czy doradzicie coś innego możliwego? tylko nie droższego niż to wyżej:wink:

Pozdrawiam.

Opublikowano

Na temat ferodo klocków powiem tyle że są strasznie twarde, same starczają na długo ale strasznie zużywają tarcze.

Opublikowano
  • Autor

Dobra zamówiłem 2 zestaw, poniżej wyjaśnienie oznaczeń klocków które sie różniły:

FDB - seria Premier - zwykłe klocki cywilne jak każde inne

FSL - seria stworzona z myślą o flotach samochodowy/samochodach służbowych - tanie, jakość porównywalna z serią Premier

Pozdrawiam

Można zamknąć.

Opublikowano

...tanie, jakość porównywalna z serią Premier

:polew::polew::polew::polew:

zapomnij, spalisz je przy pierwszym mocniejszym hamowaniu

musisz kupic klocki FDB1167, bo podejrzewam że nie potrzebujesz czujników

Opublikowano
  • Autor

Skopiowałem to z innego forum. Pomyliłem sie ponieważ napisałem że wybrałem 1, ale w rzeczywistości wziołem zestaw 2 czyli z FERODO Premier FDB1323, po prostu zapomniałem w jakiej kolejności wpisałem te zestawy w pierwszym poscie. Te co wybrałem czyli FDB1323 będą dobre?

Opublikowano

po co Ci FDB1323 ????

jak nie masz czujników dajesz FDB1167

Opublikowano
  • Autor

Tu w komplecie z tymi klockami wychodziło taniej, a uciąć kabel zawsze można.

Opublikowano

zapytaj sie sprzedawcy czy ma FDB1167

Opublikowano
  • Autor

Zestaw został już zamówiony, zamawiała mi siostra bo nie mam konta na aledrogo, więc dla paru zł nie będe robił zamieszania.

P.S jak sprawdzałem to klocki FDB1323 czyli z czujnikami na ale sa tańsze (ok 150zł) niż FDB1167 (ok 175zł) dziwna sprawa, po za tym może nie utne kabli a w przyszłości będe montował fisa i sie przydadzą? zobaczy sie, będzie co będzie:decayed:

Opublikowano

ja tez potwierdzam że klocki Ferodo są strasznie twarde! mi w 2 miesiące i 2000km zrobiły tarcze jak po 2 latach i 20000km. Tarcze TRW ! Możecie mi polecić jakieś tarcze pod te klocki co się nie zetrą ? bo jak dalej tak będą piłowały to za 3 miechy mam do wymiany tarcze a jeżdżę dopiero 3 miesiące w sumie :(

Opublikowano

klocki ferodoo są klockami miękkimi i dlatego tak pylą nasze felgi

Opublikowano

Mi pylą ale nie klocki tylko zdzierane tarcze :( A myślałem że kupie miękkie klocki i twarde tarcze i że jedne tarcze na 3 pary klocków będą a tu się okazuje odwrotnie. :(

Opublikowano

2kpl klocków jeden zestaw tarcz

tak powinno wygladac to prawidłowo

Opublikowano

Dev to co wziac w tych pieniadzach? Co bys polecil? Czy 300 czy 350 to nie roznica, ale 500 za zestaw na przod juz nie mam :wink:http://allegro.pl/tarcze-trw-klocki-meyle-vw-passat-audi-a4-a6-i2289202385.html

a takie cos bedize lepsze od ferodo?

Opublikowano

Podepnę się pod temat, dev tarcze mam do wymiany bo są krzywe :kwasny:

Klocki wymieniałem jakoś w lutym na Ferodo Premier.

Teraz stoję przed wyobrem tarcz? Kupić Ferodo, a może Zimmerman? Bo słyszałem o nich dobre opinie.

Ewentualnie jakaś inna firma godna polecenia

Opublikowano
Dev to co wziac w tych pieniadzach? Co bys polecil? Czy 300 czy 350 to nie roznica, ale 500 za zestaw na przod juz nie mam :wink:http://allegro.pl/tarcze-trw-klocki-meyle-vw-passat-audi-a4-a6-i2289202385.html

a takie cos bedize lepsze od ferodo?

http://allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo-vw-passat-97-audi-a4-a6-i2266786678.html

---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 20:38 ----------

Podepnę się pod temat, dev tarcze mam do wymiany bo są krzywe :kwasny:

Klocki wymieniałem jakoś w lutym na Ferodo Premier.

Teraz stoję przed wyobrem tarcz? Kupić Ferodo, a może Zimmerman? Bo słyszałem o nich dobre opinie.

Ewentualnie jakaś inna firma godna polecenia

j.w.

Opublikowano

dzieki :thumbup1: zakupione :wink:

Opublikowano

witam.

się podłącze, potrzebuje tarcze 280+klocki tylko nie mam pojęcia jakie Bo lubię czasem poszaleć po drodze, a mam jeszcze chyba oryginalne i maja 16 mm i pokrzywiły się bo czuje drgania znacie jakieś wypróbowane ??

Opublikowano

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

poszaleć......

Opublikowano

"poszaleć"

żebym nie musiał ich wymieniać, znów po przejażdżce do Wrocławia bo się przegrzeją