Yova Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Witam Mam problem z braniem oleju w moim ropniaczku. Ostatnio zaczął coraz bardziej na siwo kopcić i palić go coraz więcej, a dodatkowo w przewodzie IC znalazłem jakieś 100ml oleju ;/ Jako że kompresja jest ok, a profilaktycznie przy wymianie rozrządu wymieniłem uszczelniacze zaworowe wszystko wskazuje na turbo. Oprócz tego sztanga jest już wyrobiona i turbo często powyżej 3000-3200 wprowadza silnik w tryb awaryjny i przestaje dmuchać. Teraz pytanie 1) regenerować - 800-1000 zł ;/ 2) pogrzebać samemu? Znalazłem fajny temat na forum jak jeden z kolegów czyścił turbo, tylko jak z wymiana tulejek i wyważeniem ;/ 3) kupić na allegro za 400-600 zł używane turbo 4) kupić np. turbinkę od AWX a stara wywalić daleeeeeeeko? tylko wtedy trzeba pewnie mapę/program zmienić no i koszta jeszcze większe niż regeneracja starej? Dobrze myślę czy tu się mylę? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz.
MAGIC87 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 jakbym miał zmieniac to wsadziłbym AWX. kasy troche wiecej ale usmiech na twazy bedzie:naughty:
Yova Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2012 jakbym miał zmieniac to wsadziłbym AWX. kasy troche wiecej ale usmiech na twazy bedzie:naughty: Czemu trochę więcej? Liczysz z programem nowym? Bo z tego co wiem to na allegro AWX 700-1000 no i przejściówkę do tego a na razie mogę chyba jeździć na programie który mam teraz . ---------- Post dopisany at 18:42 ---------- Poprzedni post napisany at 18:42 ---------- jakbym miał zmieniac to wsadziłbym AWX. kasy troche wiecej ale usmiech na twazy bedzie:naughty: Czemu trochę więcej? Liczysz z programem nowym? Bo z tego co wiem to na allegro AWX 700-1000 no i przejściówkę do tego a na razie mogę chyba jeździć na programie który mam teraz .
marcin248 Opublikowano 13 Maja 2012 Opublikowano 13 Maja 2012 mi chyba turbo afn pada bo kopci na niebiesko i pobiera troche ale puki co równo ciągnie (wirus142/323) na seriyjnych gratach nie wiem czy jak wsadze awx to obejdzie się bez korekty a wtryski jeszcze działają więc sięgając w przyszłość jak padą wtedy 216 i dopiero korekta co by sie nie bujać 2razy
adrian998998 Opublikowano 13 Maja 2012 Opublikowano 13 Maja 2012 WitamMam problem z braniem oleju w moim ropniaczku. Ostatnio zaczął coraz bardziej na siwo kopcić i palić go coraz więcej, a dodatkowo w przewodzie IC znalazłem jakieś 100ml oleju ;/ Jako że kompresja jest ok, a profilaktycznie przy wymianie rozrządu wymieniłem uszczelniacze zaworowe wszystko wskazuje na turbo. Oprócz tego sztanga jest już wyrobiona i turbo często powyżej 3000-3200 wprowadza silnik w tryb awaryjny i przestaje dmuchać. Teraz pytanie 1) regenerować - 800-1000 zł ;/ 2) pogrzebać samemu? Znalazłem fajny temat na forum jak jeden z kolegów czyścił turbo, tylko jak z wymiana tulejek i wyważeniem ;/ 3) kupić na allegro za 400-600 zł używane turbo 4) kupić np. turbinkę od AWX a stara wywalić daleeeeeeeko? tylko wtedy trzeba pewnie mapę/program zmienić no i koszta jeszcze większe niż regeneracja starej? Dobrze myślę czy tu się mylę? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz. Jak jestes z Bialego to tam mam czlowieka co Ci zalatwilby turbo zrobil przy okazji program a nie po allegro szukac jak na miejscu masz wszystko:) Tydzien temu na Vagu byłem u Was w Białym:) ---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:21 ---------- WitamMam problem z braniem oleju w moim ropniaczku. Ostatnio zaczął coraz bardziej na siwo kopcić i palić go coraz więcej, a dodatkowo w przewodzie IC znalazłem jakieś 100ml oleju ;/ Jako że kompresja jest ok, a profilaktycznie przy wymianie rozrządu wymieniłem uszczelniacze zaworowe wszystko wskazuje na turbo. Oprócz tego sztanga jest już wyrobiona i turbo często powyżej 3000-3200 wprowadza silnik w tryb awaryjny i przestaje dmuchać. Teraz pytanie 1) regenerować - 800-1000 zł ;/ 2) pogrzebać samemu? Znalazłem fajny temat na forum jak jeden z kolegów czyścił turbo, tylko jak z wymiana tulejek i wyważeniem ;/ 3) kupić na allegro za 400-600 zł używane turbo 4) kupić np. turbinkę od AWX a stara wywalić daleeeeeeeko? tylko wtedy trzeba pewnie mapę/program zmienić no i koszta jeszcze większe niż regeneracja starej? Dobrze myślę czy tu się mylę? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz. Jak jestes z Bialego to tam mam czlowieka co Ci zalatwilby turbo zrobil przy okazji program a nie po allegro szukac jak na miejscu masz wszystko:) Tydzien temu na Vagu byłem u Was w Białym:)
Yova Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Opublikowano 18 Maja 2012 Jak jestes z Bialego to tam mam czlowieka co Ci zalatwilby turbo zrobil przy okazji program a nie po allegro szukac jak na miejscu masz wszystko:) Tydzien temu na Vagu byłem u Was w Białym:) Turbinke od AWX juz mam Ale co do programu jak już podmienię turbinkę to się odezwę pewnie. Mi niestety w tym roku nieudało się dotrzeć na VAGa ;/ Ale ostatnio w Białym często są spociki więc pewnie sobie odbiję Pozdrawiam ---------- Post dopisany at 10:36 ---------- Poprzedni post napisany at 10:36 ---------- Jak jestes z Bialego to tam mam czlowieka co Ci zalatwilby turbo zrobil przy okazji program a nie po allegro szukac jak na miejscu masz wszystko:) Tydzien temu na Vagu byłem u Was w Białym:) Turbinke od AWX juz mam Ale co do programu jak już podmienię turbinkę to się odezwę pewnie. Mi niestety w tym roku nieudało się dotrzeć na VAGa ;/ Ale ostatnio w Białym często są spociki więc pewnie sobie odbiję Pozdrawiam
Yova Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Opublikowano 23 Maja 2012 Turbo od AWXa siedzi teraz pojeździmy i poobserwujemy czy wszystko ok. Tylko mam pytanie, gdyż mam wrażenie że autko jak by trochę lepiej się odpycha, czy to możliwe bez zmiany programu?
Rekomendowane odpowiedzi