Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompka paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy mam problem a mianowicie moja pompka paliwa glosni chodzi nawet na dworze przy zaplonie slychac... co moze byc powodem? konec i wymiana? jezeli tak to jaka polecacie ?

Opublikowano

Po objawach sadze, ze żywot jej jest, krótki, chociaż u mnie padła i nic wcześniej nie było słychać

Opublikowano

i dodam ze jak odpalam to troche dlugo mi kreci zanim zaskoczy...

Opublikowano

najlepiej było by pomierzyć ciśnienie jakie daje, i wszystko będzie wiadomo, ale pompa pada na pewno

Opublikowano

Na początek wymień filtr paliwa.....jak to nie pomoże szukaj pompy....najlepiej ori........możesz pokombinować z Boschem 040 lub 044 lecz żeby to grało powinieneś osadzić ją w ori koszyku który trzeba trochę porezać bo gabarytowo 040, 044 nie pasuje.

Opublikowano

Dołączę się do tematu jeśli mogę:) U mnie pompa wyje zawsze rano albo jak samochód jest odstawiony na dłużej. Podczas jazdy jest spokój. Wymieniłem filtr paliwa, 3 pompy były każda wyła. Nie mam już pomysłów co jeszcze można zrobić. Ciśnienie OK...

Opublikowano

jeśli słychać hałas z pompki to długo już nie pociągnie, przytarła sie ze starości , lepiej wcześniej wymienić niż ma paść w najbardziej nieoczekiwanym monecie

Opublikowano

pompke na zapłonie kilka sekund powinno być słychać, jeśli buczy ciągle (tak miałem u siebie) to nie koniecznie jej koniec - u mnie nawalił zwyczajnie przekaźnik pompy... :-)

Opublikowano

kolego a gdzie ten przekaznik? i za co on odpowiada ?

Opublikowano

za zalanczanie pompki przy zaplonie.

Opublikowano

Witam, mam problem ze swoim Audi:( Padła mi pompka paliwa a więc wymieniłem na nową. Po ok miesiącu zaczęła palić dopiero za trzecim razem(gdy silnik był zimny) gdy silnik już złapał temperaturę wszystko było bardzo dobrze do dzisiaj. Gdy nawet silnik jest ciepły ciężko wkręca się na obroty i szarpie w czasie jazdy co to może być? proszę o pomoc.