Kuśmier Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Witam. Czy ktoś może podać mi informacje ile oleju wchodzi do skrzyni a ile do tylnego dyfra? Samochod to A4 B5 Quattro silnik 1.8T AEB 1996rok. Do skrzyni idzie taki sam olej jak do dyfra? (75W90) Torsen ma olej wspolny ze skrzynia czy osobny?
MATIUS Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 idzie to samo Do skrzyni przy skrzyni na tylny most oddzielnie
sołtys85 Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Tak to samo zalewasz. Z tego co pamietam skrzynia 2,3l Dyfer 1,8l. ---------- Post dopisany at 20:45 ---------- Poprzedni post napisany at 20:45 ---------- Tak to samo zalewasz. Z tego co pamietam skrzynia 2,3l Dyfer 1,8l.
grzes1150 Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Skrzynia i torsen są jedną komorą i mają wspólny olej .
krzysztofquattro Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Skrzynia i torsen są jedną komorą i mają wspólny olej . Podepnę się pod pytanie. To oznacza , że dolewamy np. do skrzyni a uzupełniamy jednocześnie w torsenie? Bo tam również jest korek spustowy , którego akurat u mnie nie mogę odkręcić
Rekomendowane odpowiedzi