jelonek98 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Witam! Nie działa mi klima, zauważyłem że nie mam osłony sprzęgła kompresora. Czy wie ktoś jaka śruba trzyma tą osłonę ze sprzęgłem?
marcintuchola Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 dokładnie o jaką osłonę Tobie chodzi ?? masz zdjęcie?
wielki1980 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 dokładnie o jaką osłonę Tobie chodzi ?? masz zdjęcie?Chyba chodzi mu o śrubę mocującą ZABIERAK Metalowy SPRZĘGŁA PRZECIĄŻENIOWEGO. http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/pl/p/ZABIERAK-Metalowy-SPRZEGLA-PRZECIAZENIOWEGO-do-Kompresor-Klimatyzacji-NIPPONDENSO-6SEU12C-7SEU16C-7SEU17C-Czesci-do-Sprezarek-Klimatyzacji/1974
jelonek98 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Opublikowano 8 Maja 2012 dokładnie o jaką osłonę Tobie chodzi ?? masz zdjęcie?Chyba chodzi mu o śrubę mocującą ZABIERAK Metalowy SPRZĘGŁA PRZECIĄŻENIOWEGO. http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/pl/p/ZABIERAK-Metalowy-SPRZEGLA-PRZECIAZENIOWEGO-do-Kompresor-Klimatyzacji-NIPPONDENSO-6SEU12C-7SEU16C-7SEU17C-Czesci-do-Sprezarek-Klimatyzacji/1974 Dokładnie o taką
wielki1980 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 dokładnie o jaką osłonę Tobie chodzi ?? masz zdjęcie?Chyba chodzi mu o śrubę mocującą ZABIERAK Metalowy SPRZĘGŁA PRZECIĄŻENIOWEGO. http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/pl/p/ZABIERAK-Metalowy-SPRZEGLA-PRZECIAZENIOWEGO-do-Kompresor-Klimatyzacji-NIPPONDENSO-6SEU12C-7SEU16C-7SEU17C-Czesci-do-Sprezarek-Klimatyzacji/1974 Dokładnie o taką Ja właśnie będę wymieniał ten zabierak bo też mi odpadł i w czwartek będę wiedział jaka śruba.
jelonek98 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Opublikowano 8 Maja 2012 To będę wdzięczny za info Pozdrawiam!
Detter Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 I ja się przyłączam do oczekujących na info odnoście tej śruby
wielki1980 Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 I ja się przyłączam do oczekujących na info odnoście tej śruby Z tego co mechanik mi powiedział to śruba jest M6 i założył o podwyższonej klasie 8.8.
jelonek98 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 Dzięki za info A wiesz może jaka jest jej długość?
wielki1980 Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Dzięki za info A wiesz może jaka jest jej długość? Niestety nie wiem.
ernius Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 Podepnę się pod temat bo mam problem właśnie z tą osłona prawdopodobnie. Około dwóch lat temu zerwało mi się sprzegiełko. Wymiana u mechanika na nowe 650zł. Po tygodniu właśnie ta osłona się odkręciła. Po ponownym montażu w momencie jak klimatyzacje wezmę na ECO albo wyłącze słychać gruchotanie. Reklamacia i wymienił osłonę na inną i 3 miesiące ciszy i później znowy grzechotanie. Reklamacja i stwierdził, że to nie wina koła ani napinacza. Czy możliwe że jak się okręciła ta osłona to uszkodziła wielowypust na osi sprężarki?
Rekomendowane odpowiedzi