wrclaguna Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Z checią bym ci pomógł ale wiem ,ze w nowym sterowniku jest całkiem inne kodowanie bixa . Jak mozesz to wrzuć tu screen z VCDSa z LongCoding i co masz w podpowiedziach
proximpuh Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 W tej chwili nie dam rady, zmieniłem na stary, ale w podpowiedziach w VCDSie nic nowego nie było, próbowałem swoje kodowanie ze starego, ale nie przyjmował, już w bajcie 0 nie przyjmował 26, potrzebowałbym coś na wzór i może jakoś bym dopracował do swojego auta
wrclaguna Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Nie chce cie martwić ale pewnie na tym nowym sterowniku nie bardzo to pójdzie w polifcie nie ma juz sterownika xenon 55 wszystko przeniesli własnie do MCE 09 A na starym wszystko chodzi ?
proximpuh Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Wszystko chodzi z wyjątkiem prawidłowego działania ledów, zamiast się ściemniac przy włączonych kierunkach, pozycjach i mijania wyłączają się calkowicie
proximpuh Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 no właśnie, przy starym sterowniku nie ma żadnych błędów:facepalm:
proximpuh Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 nie, nowe :shock3:a można stare ??? nawet nie wiem czy podejdą
wrclaguna Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 Tak tylko pytam bo rózne cuda widziałem Sproboj jeszcze zamienić je stronami z lewej na prawa i zobaczymy czy efekt bedzie ten sam .
proximpuh Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 Z tym może być trochę problem, w nowych reflektorach zamontowane są pod spodem, trzeba niestety zwalać lampy
kulbiks Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Witam!! Taka sprawa- światełka przełożone (dzięki szanownemu forum;) z elektroniką wszystko spoko, tylko problem ze spryskiwaczami reflektorów- wysuwają się elegancko ale problem z podłączeniem wężyków. Na razie tak pomodziłem, że nawet spryskiwaczy szyby nie mam ledwie tryskają stróżką 10cm... muszę wymienić zbiorniczek płynu? Jeśli tak to proszę podpowiedzcie jakiego szukać? Może ktoś posiada nr tej części?? Dzięki za pomoc (z góry;)
wrclaguna Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Witam!! Taka sprawa- światełka przełożone (dzięki szanownemu forum;) z elektroniką wszystko spoko, tylko problem ze spryskiwaczami reflektorów- wysuwają się elegancko ale problem z podłączeniem wężyków. Na razie tak pomodziłem, że nawet spryskiwaczy szyby nie mam ledwie tryskają stróżką 10cm... muszę wymienić zbiorniczek płynu? Jeśli tak to proszę podpowiedzcie jakiego szukać? Może ktoś posiada nr tej części?? Dzięki za pomoc (z góry;) Dawałes dodatkową pompkę w zbiorniczku ? zakodowałeś spryski ?
kulbiks Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 No właśnie dodatkowej pompki nie dałem i spryskiwacze nie są zakodowane. Czekałem z zakupem nowego zbiorniczka bo nie byłem pewien jaki mam tam wrzucić. Grzesiek z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że wystarczy dodatkowa pompka w zbiorniku(?) dobrze rozumiem? No i plus kodowanie tryskaczy? Gdybyś znalazł chwilę to bym prosił trochę szczegółów Jeszcze pytanie do użytkowników- znacie jakiegoś sprytnego elektromechanika wartego polecenia z okolic Koszalina/ewentualnie Szczecina? Bo chciałbym żeby ktoś to profesjonalnie sprawdził i poprawił ewentualnie:decayed:
wrclaguna Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Montaz spryskow jest bardzo prosty od pompki idą tylko dwa przewody do MCE 09 i kodowanie . Pompke kupisz za 50 PLN . Kodowanie MCE 09---> Coding09--->Pomocnik Kodowania---> BAJT 18 ---> Bit 0 zmiana z 0 na 1
jawoks Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 witam, fajnie opisales o upgrade xenonow do b8. mam maly problem i prosbe. kupilem takie lampki, zamontowalem i przekodowalem. aha musialem modul zmienic bo moj z koncowka 63 nie mial pinow. udalo mi sie zalatwic z koncowka 63K. wszystko dziala oprocz oswietlenia wnetrza i oswietlenia kokpitu i kompontentow. zdaje mi sie ze to kwestia przelozenia pinow w szarej wtyczce w module. posiadasz moze rozpiske pinow tych modulow,abym mogl sobie tego moda dokonczyc. ps. krotkie pytanie, czy po kazdym zmienionym module musze sciagac ochrone komponentow,jakie sa skutki jezdzenia na ochronie nie sciagnetej. z gory ci dziekuje dopiero wkraczam w swiat 8k b8
wrclaguna Opublikowano 11 Października 2012 Opublikowano 11 Października 2012 Z ktorego roku masz autko ? Jezeli chodzi o OCHRONE KOMPONENTU to własnie nie wszystkie fumkcje beda ci działać Reszta rozpiski w MCE 09 Złącza (32-pin) Pin 1: Vacant Pin 2: Vacant Pin 3: Vacant Pin 4: Vacant Pin 5: Vacant Pin 6: Działki Pin 7: Vacant Pin 8: Światła ostrzegawcze button-E229 Pin 9: styk Redundancy, włącznik światła Pin 10: Vacant Pin 11: Vacant Pin 12: Vacant Pin 13: Usługa parkowania button-E536 Pin 14: tylna roleta switch-E149 Pin 15: Vacant Pin 16: Vacant Pin 17: światła na nogi, przód-L151 /-L152 Pin 18: LIN 1 (włącznik światła-E1) Pin 19: Vacant Pin 20: Vacant Pin 21: Vacant Pin 22: Vacant Pin 23: Vacant Pin 24: Vacant Pin 25: Vacant Pin 26: Włącz blokada elektryczna kolumny kierownicy Pin 27: Usługa parkowania ostrzeżenie przycisk lamp-K159 Pin 28: warning light Hazard ostrzegania lampa-K6 Pin 29: Vacant Pin 30: Vacant Pin 31: Włącz wyszukiwanie oświetlenie zacisk 58s Pin 32: Vacant Złącze B (32-pin) Pin 1: Włącz wyszukiwanie oświetlenie zacisk 58st Pin 2: Vacant Pin 3: kontakt Bonnet switch-F266 Pin 4: Vacant Pin 5: Czujnik ciśnienia oleju dla zmniejszenia ciśnienia oleju F378 Pin 6: poziom ostrzegawczy płynu hamulcowego contact-F34 Pin 7: Vacant Pin 8: Vacant Pin 9: podszewka nadawca Brake wear, przedni lewy-G34 Pin 10: Temperatura otoczenia czujnik G17 Pin 11: Vacant Pin 12: Vacant Pin 13: uznanie biegów switch-F208 (do przodu bieg) Pin 14: Front left temperatura seat sender-G344 (jeśli nie wentylacja foteli zamontowane) Pin 15: Vacant Pin 16: Terminal 15 Pin 17: Włącz wyszukiwanie oświetlenie zacisk 58s Pin 18: Vacant Pin 19: Front prawy fotel temperatura sender-G345 (jeśli nie wentylacja foteli zamontowane) Pin 20: Vacant Pin 21: uznanie biegów switch-F208 (bieg wsteczny) Pin 22: Vacant Pin 23: Vacant Pin 24: Vacant Pin 25: General ziemia sygnał Pin 26: Vacant Pin 27: Wskaźnik niedoboru chłodziwa sender-G32 Pin 28: Poziom płynu spryskiwaczy szyb sender-G33 Pin 29: Horn przekaźnik-J413 Pin 30: Vacant Pin 31: Vacant Pin 32: Vacant Złącze C (16-pin) Pin 1: Vacant Pin 2: LIN 1 (motor unit-J400 wycieraczka control, deszczu i czujnik światła - G397 ) Pin 3: Vacant Pin 4: LIN 2 (przełącznik Charisma module-E592, czujnik jakości powietrza - G238 , ciśnienie czynnika chłodniczego i czujnik temperatury - G395 , drzwi garażowe control unit-J530 otwieracz, przedni lewy control wentylacja foteli unit-J799, przedni prawy wentylacja foteli sterowanie - J800) Pin 5: Vacant Pin 6: Opróżniony Pin 7: Vacant Pin 8: Vacant Pin 9: Vacant Pin 10: Vacant Pin 11: Vacant Pin 12: Vacant Pin 13: Vacant Pin 14: CAN-Low Pin 15: CAN-High Pin 16: Vacant Złącze D (17-pin) Pin 1: elektromagnetyczny zawór-N119 Servotronic (aktywacja) Pin 2: Vacant Pin 3: Spryskiwacz szyby pompa-V5 (aktywacja 2) Pin 4: Spryskiwacz szyby pompa-V5 (aktywacja 1) Pin 5: Vacant Pin 6: spryskiwacze reflektorów pump-V11 Pin 7: Vacant Pin 8: AC sprężarki zawór regulacyjny - N280 (aktywacja) Pin 9: Interior light ściemniania Pin 10: AC sprężarki zawór regulacyjny - N280 (ziemia) Pin 11: Vacant Pin 12: elektromagnetyczny zawór-N119 Servotronic (ziemia) Pin 13: Vacant Pin 14: światła na nogi, z tyłu -W45/-W46 Pin 15: Terminal 30 - 2 Pin 16: Terminal 30 - 1 Pin 17: 30g Terminal - zasilanie (wewnętrzne zasilanie światłem)
rslj Opublikowano 13 Października 2012 Opublikowano 13 Października 2012 Właśnie takie są skutki Ochrony komponentu jak opisałeś, no i oczywiście czerwony napis SAFE na FISie
bawa Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam wszystkich, podpowiedzcie gdzie podłączyć 2 przewód od pompki sprysków, pierwszy idzie do złącza D (17-pin)- Pin 6: spryskiwacze reflektorów pump-V11
wrclaguna Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam wszystkich, podpowiedzcie gdzie podłączyć 2 przewód od pompki sprysków, pierwszy idzie do złącza D (17-pin)- Pin 6: spryskiwacze reflektorów pump-V11 Drugi idzie do masy lapiesz gdziekolwiek
kulbiks Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 A podałby kto nr serwisowy wężyków od zbiorniczka do lampek?? Z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi